داریوش طاهری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : کاهش پوشش گیاهی در محور ارتباطی قم - گرمسار باعث افزایش ریزگردها و آلودگی هوا در این شهر شده است که باید با ارایه برنامه های راهبردی برای رفع این معضل اقدام کرد.
وی خاطرنشان کرد : قاچاق بی رویه تاغ از عرصه های بیابانی گرمسار و کمبود آب از علل اصلی افزایش ریزگردها در این شهرستان استان سمنان به شمار می رود.
وی تصریح کرد : براساس آمار موجود سالانه بیش از 2 هزار کیلوگرم تاغ از عرصه های بیابانی گرمسار برای تهیه زغال به نقاط مختلف کشور قاچاق می شود که باید اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان برای این مشکل تدابیر ویژه ای اتخاذ کند.
فرماندار گرمسار همکاری دستگاه های قضایی و انتظامی شهرستان را برای جلوگیری از روند افزایش قاچاق تاغ از عرصه های بیابانی این منطقه را ضروری دانست و گفت : بیش از 500 هکتار از عرصه های طبیعی گرمسار با مشکل فرسایش خاک مواجه است.
به گفته وی تخصیص به موقع اعتبارات برای کاشت نهال در عرصه ها از اقدامات مهم برای رفع معضل بیابانزایی در گرمسار است.
طاهری تصریح کرد : کمبود آب در عرصه های طبیعی گرمسار در افزایش فرسایش بادی تاثیر قابل توجه ای داشته و تنها راه برای تثبیت پوشش گیاهی فعلی ، مهر و موم چاه و قنات های غیرمجاز است.
به گزارش ایرنا، از 9.7 میلیون هکتار وسعت استان سمنان، 55 درصد نواحی بیابان و خشک، 38.5 درصد مراتع، 2 درصد اراضی کشاورزی و 3.6 درصد جنگل است، در سمنان 22 کانون بحران فرسایش بادی وجود دارد که حدود یک میلیون و 263 هزار هکتار از اراضی استان را تشکیل داده است.
گرمسارغربی ترین شهرستان استان سمنان و پنج هزار و 182 کیلومتر مربع وسعت و بالغ بر 70 هزار نفر جمعیت دارد.
شهرستان گرمسار حدود هشت شهرک و ناحیه صنعتی و چند موسسه آموزش عالی دارد که ظرفیت بیشتری برای تردد به این شهرستان به ویژه از مرکز کشور را نیاز دارد.
وسعت عرصه های طبیعی گرمسار بیش از 20 هزار هکتار است..
7339/6026
*خبرنگار: محمدرضا یوسف نژاد ** انتشار دهنده : جانعلی فتحی
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.