احمد دزیانیان روز چهارشنبه درگفت و گو با ایرنا در شاهرود افزود: در سال های گذشته 146 ژنوتیپ از ارقام زردآلو در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بسطام، جمع آوری شده و مطالعات مربوط به سازگاری و به گزینی آن ها به پایان رسیده است.
وی معرفی و تولید ارقام متنوع زردآلو همچون 'جهانگیری' و 'نوری' دیر رس را از مهم ترین یافته های این مرکز برای کاهش خسارت سرمازدگی این محصول برشمرد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تولید این ارقام را نتیجه یک طرح تحقیقاتی دانست و گفت: این پژوهش برای بررسی سازگاری ارقام خارجی زردآلو، از سال 83 در این مرکز آغاز شده است.
دزیانیان با بیان این که این محصولات به دلیل کمبود قند برای تازه خوری مناسب نبوده و نیاز به افزایش کیفیت از طریق طرح های به نژادی است، تاکید کرد: مقاومت به سرمای دیررس بهاره، خودباروری و تولید بالا و ظاهر مناسب از جمله ویژگی های خوب این ارقام است که ضرورت تولید انبوه آن ها را بیشتر می کند.
وی یادآور شد : مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان، در صورت تامین منابع مالی، می تواند با استفاده از طرح های پژوهشی که هم اکنون در حال اجرا دارد، رقم تجارتی محصول مقاوم به سرما را معرفی کند.
خسارت ناشی از سرمای دیررس بهاره مهم ترین عامل کاهش تولید زردآلو در کشور ، استان سمنان و منطقه شاهرود است و خسارت های جبران ناپذیری به باغداران تحمیل می کند.
در پی سرمای منفی 6 درجه در فروردین امسال، 34 هزار تن از تولید زردآلو و گیلاس شهرستان شاهرود کاهش یافته و خسارت حدود 520 میلیارد ریالی به باغداران وارد شده است.
در استان سمنان 198 هزار هکتار اراضی باغی و زراعی وجود دارد.
/73397359/6026
خبرنگار: مهسا شانیان ** انتشار دهنده : جانعلی فتحی
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.