به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا کشاورزیان ظهر پنج‌شنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه به میزبانی منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه سالانه ۳۰۰ الی ۴۰۰ هزار اصله نهال در بزرگ‌ترین نهالستان استان واقع در شاهرود توزیع و بین هشت شهرستان توزیع می‌شود، ابراز داشت: طی هفته منابع طبیعی ۳۵۰ هزار اصله نهال تا آخر هفته منابع طبیعی و درختکاری در شاهرود توزیع خواهد شد.

وی بابیان اینکه روند توزیع نهال‌ها به این صورت خواهد بود که ابتدا در شهرستان‌ها و دهیاری‌های که قبلاً درخواست دادند توزیع و سپس از ۱۵ اسفند در اختیار مردم قرار می‌گیرد، افزود: عمده درخت‌های تولیدی شاهرود زیتون‌تلخ، عرعر، سنجد، توت، سرو نقره‌ای، سرو خمره‌ای و کاج را شامل می‌شود.



ایجاد پارک بوستان روستایی ابر طی هفته درختکاری

رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه به دلیل کم‌آبی سنجد یکی از اقلام مناسب و سازگار با این شرایط آب و هوایی است، ابراز داشت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته با توجه به اقبال عموم برای سال آینده تولید ۴۰ الی ۵۰ هزار اصله سنجد آماده توزیع در دستور کار خواهد بود.

کشاورزیان بابیان اینکه پارک بوستان روستایی ابر به مساحت پنج هکتار درختکاری می‌شود، در ادامه تصریح کرد: در این خصوص برای دو بوستان روستایی میغان و ابر نیز اقدامات خوبی صورت گرفت و دهیاری‌های علاقه‌مند می‌توانند درخواست خود را به منابع طبیعی ارائه دهند تا زمین و درخت در اختیار آن‌ها قرار گیرد.

وی بابیان اینکه امسال ۳۶ هکتار جنگل‌کاری در جنگل ابر انجام شد، افزود: کار آبخیزداری در پنج حوزه مغان، ابر، ابرسج، تاش و دهملا در حال انجام است که انجام ۱۰۰ هکتار مدیریت هرز آب، ۷۰۰ هکتار عملیات آبیاری سنواتی، ۱۰۰ هکتار کنترل هرزاب، ۶۰۰ هکتار عملیات بیولوژیک، توزیع ۱۰۰ تن جو بین بهره‌برداران، کپه کاری و نهال‌کاری در این پنج حوزه صورت گرفت.



طرح سه راهی مجن منوط به تصمیم شورای عالی جنگل‌ها

رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر آخرین اقدامات معدن تاش برای احیای منطقه، در توضیح ابراز داشت: در خصوص شاهوار قرار بود طرح احیای منطقه را آماده کنند که کار به مرحله مناقصه گذاشته شد به‌محض مشخص شدن پیمانکار کار شروع می‌شود و طبق گزارش‌ها معدن کاری هم در منطقه انجام‌نشده است.

کشاورزیان در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگار مهر مبنی بر طرح سه‌راهی مجن که منتهی به قطع درختان منابع طبیعی می‌شود، تصریح کرد: قبول یا رد این موضوع از صلاحیت شهرستان و استان خارج و در ید شورای عالی جنگل‌ها است هر تصمیمی که گرفته شود تابع آن خواهیم بود که طبق آخرین مذاکرات این شورا درخواست کرد که شکل طرح تغییر و بیشتر از پل بهره گرفته شود تا درختی قطع نشود.

وی در سوال خبرنگار مهر مبنی بر آمار کشف قاچاق چوب و زغال در منطقه، افزود: از ابتدای سال جاری ۴۰ نیسان بالای ۳۰ تن چوب قاچاق از خودروهای عبوری و داخل شهرستان ضبط و ۴۰ نفر دستگیر شدند که طی این بازه یک‌ساله متخلفان ۶۰۰ میلیون تومان خسارت به‌حساب دولت واریز کردند.

اجرای کاداستر در ۷۰ الی ۸۰ درصد اراضی شاهرود

رئیس اداره منابع طبیعی شاهرود بابیان اینکه بزرگ‌ترین جنگل دست کاشت تاغ در منطقه جیلان وجود دارد، ابراز داشت: نظیر همین اقدام برای خارتوران و دستجرد نیز در دستور کار است تا از این طریق حرکت شن‌های روان منطقه کنترل شود.

کشاورزیان بابیان طرح کاداستر اراضی ملی در شاهرود بالای ۷۰ الی ۸۰ درصد اراضی انجام‌شده است، تصریح کرد: برای ترویج آموزش بهره‌برداران تهیه و توزیع بروشور نیز از دیگر اقدامات منابع طبیعی طی یک سال گذشته بوده است.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر نظارت درخت‌های کاشته شده سال‌های قبل، افزود: طبق نظارت‌های صورت گرفته بوستان‌های روستایی طرود و میغان بسیار موفق بودند از سویی طبق تفاهم‌نامه‌های درخت‌های کاشته شده برای احداث بادشکن و غیره توسط ناظران نظارت خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1372861
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.