قشر فرهنگی استان سمنان از مباحث کارآفرینی دورمانده‌اند و حتی نتوانستند نشان دهند که می‌توان در حوزه مذهبی هم کسب‌وکار موفق راه‌اندازی و سایر گروه‌ها را به سمت این کسب‌وکارها جذب کرد. 

ضرورت توجه به کسب و کارهای نوپا در حوزه فرهنگی و دینی می تواند به نیازهای این بخش پاسخ دهد و از این ظرفیت برای ایجاد درآمد و اشتغالزایی دو چندان استفاده کرد.

البته جذب سرمایه گذار و نیز وجود ایده پردازان قوی در حوزه مذهبی یکی از پیش نیازهای اساسی این بخش است.

چنانچه ایده‌پردازان محصولات مذهبی فعالیت‌های بهتری داشته، سرمایه‌گذاران سایر حوزه‌ها را مجاب به سرمایه‌گذاری دراین بخش می‌کنند، چون سرمایه‌گذار به بازگشت پول و سود فکر می‌کند.

جمعیت استان سمنان کمتر از یک درصد از جمعیت کشور است، اما جمعیت دانشجویی در سمنان از میانگین کشوری سه برابر بیشتر است، این استان ۵۸ شرکت دانش بنیان فعال در حوزه هایی مانند فناوری زیستی، سخت افزار، نرم افزار، فناوری اطلاعات و ماشین آلات پیشرفته دارد که از این تعداد ۲۰ شرکت نوپا و ۴۳ شرکت  مرتبط با پارک علم و فناوری استان هستند، این مجموعه از جمله ظرفیت هایی است که می توان مسایل مذهبی را با استفاده از آن‌ها ترویج کرد.

ظرفیت توسعه استارتاپ‌های دینی در سمنان

رئیس ستاد اقامه‌نماز استان سمنان روز چهارشنبه در جلسه ستاد اقامه نماز استان سمنان در سالن غدیر استانداری گفت:  با وجود گسترش فناوری‌های نوین در جهان امروزی، استارتاپ‌ها و حوزه‌های کارآفرینی گزینه مطلوبی برای رفع نیازها به انواع و اقسام محصولات، و خدمات فرهنگی و دینی است که باید به آن توجه شود.

حجت الاسلام محمدرضا شمس‌الدین، با اشاره به رویکرد ستاد اقامه نماز سمنان در برگزاری رویداد استارتاپی مذهبی، بیان کرد: این ستاد به مدت سه سال به سبب دارا بودن خروجی مطلوب، پیگیر تحقق این مساله در استان است و تیم زبده‌ای را برای محقق شدن کسب و کارهای نوین در حوزه مذهبی تشکیل داد.

وی بیان کرد: اقدام‌های اولیه به منظور شکل‌گیری استارتاپ‌های مذهبی در سمنان انجام و به شورای معاونان در ستاد اقام نماز ارسال شد.

رئیس ستاد اقامه نماز استان سمنان ادامه داد: کسب و کارهای نوپا در حوزه مذهب برای شورای معاونان ستاد اقامه نماز نامفهوم است و هنوز جاافتاده نیست.

 شمس‌الدین، به عواید مالی حاصل از فعالیت استارتاپ‌های اقتصادی اشاره و تاکید کرد: همان گونه که این کسب و کارهای نوپا بازدهی و بازگشت سرمایه دو چندان دارد، استارتاپ‌های مذهبی نیز سودآور است.

استارتاپ مذهبی و اشتغالزایی پایدار

رئیس ستاد اقامه نماز استان سمنان، با تاکید بر اینکه راه اندازی، ‌توسعه و تقویت استارتاپ‌های مذهبی در دستور کار این ستاد قرار دارد، خاطرنشان کرد: افراد اهل فن باید در استارتاپ‌های مذهبی ورود کنند و به طور قطع سرمایه هزینه شده در این حوزه در اندک زمانی باز می‌گردد.

وی با اشاره به ضرورت ایجاد اشتغال برای جوانان تحصیل کرده و دارای مهارت، اضافه کرد: اشتغال‌زایی نیز یکی دیگر از مزیت‌های توجه به مقوله استارتاپ‌های مذهبی است و دانش آموختگان در این بخش می‌توانند مشغول به فعالیت شوند.

 شمس‌الدین افزود: برخی از استان‌های کشور مانند چهارمحال و بختیاری با وجود اینکه استانی کم‌برخوردار است، طرح ارسالی ستاد اقامه نماز سمنان به مرکز ستاد را تا ۵۰ درصد پیش برده اند ولی این مساله در استان سمنان همچنان مغفول مانده است.

وی با بیان اینکه از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد در راه‌اندازی و توسعه استارتاپ‌های مذهبی می توان بهره برد، اظهارداشت: این قابلیتی است که استان‌های دیگر مانند چهارمحال و بختیاری توانستند از آن بهره‌مند شوند و در استان سمنان نیز این ظرفیت وجود دارد.

شمس‌الدین یادآور شد: ستاد اقامه نماز سمنان حاضر است با وجود کمبودها یکی از طبقات ساختمان این ستاد را در اختیار متقاضیان و دانش آموختگان این حوزه قرار دهد و مکان را تجهیز کنند.

رییس ستاد اقامه نماز استان سمنان با اشاره به توجه رییس جمهوری به ایجاد کسب و کارهای نوین، گفت: همکاری و همراهی مسوولان استانی برای راه‌اندازی و توسعه استارتاپ‌های مذهبی در این استان لازم است.

منبرها تنها راهکار تبلیغ دین نیستند

 شمس‌الدین با بیان اینکه برخی از فضای مجازی نالان هستند، اضافه کرد: امروزه تبلیغ دین تنها از منبرها میسر نیست بلکه فضاهای مجازی بستری مناسب را برای تحقق این امر دارد.

وی افزود:حوزه استارتاپی و فضاهای مجازی از روش‌های نوین و تاثیرگذار ترویج فرهنگ اسلامی است.

رئیس ستاد اقامه نماز استان سمنان، آموزش را یکی از اولویت‌های ستاد برشمرد و یادآور شد: مساجد و بقاع متبرکه، فضای فیزیکی مطلوبی برای آموزش و راه‌اندازی کسب و کارهای نوین در مسایل مذهبی هستند که باید به آن‌ها توجه شود.

وجود امکانات توسعه استارتاپ‌های دینی در سمنان

استاندار سمنان در جلسه ستاد اقامه نماز استان با اشاره به  فعالیت پارک علم و فناوری در دو شهرستان این استان، گفت: ستاد اقامه نماز استان برای راه‌اندازی و توسعه استارتاپ‌ها باید با این مراکز تعامل سازنده داشته باشد.

علیرضا آشناگر افزود: مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری سمنان به عنوان شتاب‌دهنده‌های فرهنگی این استان می توانند عمل کنند.

وی بیان کرد: ضمن برقراری تعامل با مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، نسبت به راه اندازی، توسعه و تقویت استارت آپ های مذهبی در استان اقدام‌کنید.

آشناگر تصریح کرد: ستاد اقامه نماز استان با سرمایه‌گذاری در این بخش می‌تواند از سود و بازدهی آن بهره‌مند شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.