حمید رضا عبدوس روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: از ابتدای فروردین تا پایان تیر ۹۸، پنج مورد آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی مهدیشهر رخ داد که منجر به از بین رفتن پوشش گیاهی مناطق دچار حریق شد.
وی ادامه داد: در آتش سوزی های رخ داده در عرصههای منابع طبیعی مهدیشهر به درختان و گیاهان چندساله آسیبی نرسیده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته در وسعت سه هزار متر مربع و کمتر از یک هکتار از عرصه های منابع طبیعی مهدیشهر در آتش سوخت، اظهار داشت: بارندگی خوب امسال موجب تراکم چشمگیر گیاهان علفی، یکساله و چندساله در این شهرستان و افزایش میزان خطر آتشسوزی شده است.
عبدوس تصریح کرد: ۲۵ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی مهدیشهر، به دلیل تراکم بالای پوشش گیاهی، فصلهای تابستان و پاییز به لحاظ خطر آتشسوزی در شرایط فوقبحرانی قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: ۹۸ درصد آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی به دلیل عوامل انسانی رخ میدهد و توجه شهروندان به خاموش کردن آتش نقشی مهم در جلوگیری از آتش سوزی عرصه های طبیعی دارد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر گفت: بطریهای شکسته در فصل گرم مانند عدسی عمل می کند و تابش نور خورشید به آن آتش سوزی در مراتع را به دنبال دارد و بر همین اساس ضرورت دارد مردم از ریختن زباله و به ویژه بطریهای شکسته و اجسام منعکس کننده نور در طبیعت بپرهیزند.
وی تاکید کرد: هموطنان برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی از انداختن ته سیگار روشن در طبیعت پرهیز کنند و همچنین از پیک نیک و منقل برای روشن کردن آتش استفاده کنند.
وسعت عرصههای منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر ۳۹۵ هزار هکتار است که از این وسعت به لحاظ خطر آتش سوزی ۲۵ هزار هکتار فوق بحرانی و ۸۰ هزار هکتار در وضعیت بحرانی قرار دارد و برای کنترل این وسعت از عرصههای منابع طبیعی تنها یک پایگاه مهار آتش در این شهرستان وجود دارد.
۷۳۴۲/۶۱۰۳
- کدخبر: 1234922
- منبع: irna.ir
پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران
کپی شد