رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان بااشاره به تغییرات ایجاد شده در سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی به برخی مزیتها و ایرادات این طرح پرداخت و گفت: کاهش انگیزه در نیروی انسانی و احتمال افزایش هزینههای مالی و بحران مالی ناشی از آن مهمترین مشکل این رویکرد جدید است .
به گزارش ایسنا-منطقه سمنان، عبدالله خالصیدوست به واکاوی مزایای تغییر سال مالی در دانشگاههای آزاد اسلامی پرداخت و اظهار کرد: این تغییرات زمینه مساعدتری برای برنامهریزی واحدهای دانشگاهی ایجاد میکند .
وی با بیان اینکه تغییر سال مالی موجب برنامهریزی مناسب و پیشبینی بهتر هزینهها میشود ادامه داد: این رویه قطعاً یک سری مزایا دارد و دانشگاه آزاد استان سمنان نیز از آن استقبال میکند .
خالصیدوست از حل برخی مشکلات مالی پیشین خبر داد و اضافه کرد: سیستم قبلی مشکلات زیادی داشت که با جابهجایی سال مالی، بخشی از این مشکلات برطرف میشود .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان افزود: طبیعتاً یک سری ایرادها نیز در طرح جدید وجود دارد؛ چراکه سال مالی تمام سازمانها، سال شمسی است و سال مالی دانشگاه آزاد اسلامی، سال آموزشی شده است و تطابقی با سال مالی دیگر ارگانها ندارد، به همین دلیل ممکن است اشکالاتی در بحث برنامهها و بودجههای واحدها به وجود بیاید .
وی ادامه داد: اما از طرفی اگر بخواهیم نگاه داخلی داشته باشیم، از لحاظ سیستمهای داخلی به نفع ماست؛ چراکه ما درآمدمان مستقل از دانشگاه است و عمده درآمد واحدهای دانشگاهی هم از طریق درآمدهای شهریهای است و واریز شهریه هم در دو نقطه شهریور و بهمنماه هرسال که ورودی داریم، اتفاق میافتد؛ بنابراین اگر این امر در دو سال متفاوت بیفتد، مشکل ایجاد میکند؛ کما اینکه سال گذشته چنین مشکلی داشتیم .
خالصیدوست بیان کرد: حال وقتی سال مالی خود به خود اصلاح شد، طبیعتاً این اشکال از بین میرود و مدیریت مالیمان قطعاً منظم خواهد شد و به تبع آن برنامهریزی هم بهتر خواهد شد، یعنی میتوانیم دقیق محاسبه کنیم که چهقدر پول در سال آموزشی جدید وارد میشود و همینطور در سال مالی، چون هر دو با هم منطبق شدهاند و متناسب با آن هزینههایمان را هم بهتر پیشبینی خواهیم کرد .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان درباره تجمیع درآمدها و مزایای متمرکزشدن آن در سازمان مرکزی تصریح کرد: این موضوع مانند شمشیر دولبه است، طبیعتاً مزایایی دارد که تعدادی از همکاران ما در استانهای مختلف اعلام کنند که برخی از واحدهایشان سودده نبوده و زیانده بودهاند و نگرانی از پرداخت حداقل دستمزدهایشان دارند؛ این مشکل برطرف شده و این یکی از مزایای تجمیع است .
وی خاطرنشان کرد: اما از طرفی موضوع تجمیع مشکلی که ایجاد میکند، بحث کاهش انگیزههاست؛ چراکه قرار بود بخشی از حقوق متغیر بماند؛ اما بخشنامهای که برای افزایش حقوقها آمد، کاملاً فیکس شده است و این انگیزه واحدها برای تلاش بیشتر را کاهش میدهد، یعنی وقتی میدانند حقوقشان را سازمان مرکزی پرداخت میکند، طبیعتاً در هزینهکرد خیلی دقت نمیکنند و ممکن است هزینههای واحدها افزایش یابد و این خودش موجب بحران مالی شود .
خالصیدوست گفت: آنچه که مسلم است، باید این موضوع تجمیع بینابین باشد، ضمن اینکه حداقل حقوقها را برای همکاران ما تأمین میکند، آن انگیزهها نیز باقی بماند؛ اما آن چیزی که تازه اجرا شده است، چنین نیست و باید راهکارهایش را پیدا کنیم. پیشنهاد بنده به مسئولان مالی دانشگاه آزاد اسلامی در سازمان مرکزی این بود که یک حقوق پایه را تعیین کنند و سازمان پرداخت کند و مابقی آن را برعهده واحدها بگذاریم .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان افزود: اینکه طبق حکم کارگزینی کارمند، این عدد فیکس باشد و بعد سازمان هم آن را پرداخت کند، این به نظر منطقی نیست. اولاً باید متغیر باشد و ثانیاً در اختیار واحدها باشد تا بر اساس فعالیت افراد و درآمدزاییشان آن را پرداخت کنند، این امر خود به خود هم انگیزه را از بین نمیبرد و هم اینکه آن حداقلها تأمین میشود و نگرانی همکاران هم مقداری کاهش پیدا میکند.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام