به گزارش ایرنا، ایران با برخورداری از موقعیت اقلیمی منحصر به فرد، یکی از 10 کشور حادثه خیز در جهان به شمار می رود که از 41 نوع حادثه طبیعی 31 نوع در کشور روی می دهد.
زلزله های مهیب، سیل، توفان، صاعقه، خشکسالی، سرمازدگی، بهمن، فرونشست زمین، آتش سوزی و گرد و غبار از جمله حوادث غیرمترقبه در ایران است که اجرای دقیق اصول مدیریت بحران برای کاهش تلفات مالی و جانی و تسریع در خدمات رسانی نیازمند فرهنگ سازی و آموزش های همگانی است.
فقدان آموزش های امداد و نجات در بین مردم، دخالت و اظهارنظرهای غیر کارشناسی در زمان وقوع بلایای طبیعی، ناهماهنگی دستگاه های اجرایی در امدادرسانی، ضعف در اطلاع رسانی دقیق از آمار تلفات جانی و مالی و شایعه پراکنی در شبکه های اجتماعی، از جمله چالش های مهم مدیریت بحران در کشور است.
کارشناسان حوزه مدیریت بحران خسارت سالانه بلایای طبیعی مانند سیل، خشکسالی و سرمازدگی در استان سمنان را بیش از یک هزار و 50 میلیارد ریال برآورد می کنند و از سال 92 تاکنون 48 مورد آتش سوزی، 55 زلزله بالای 3.5 ریشتر و 108 مورد سیلاب در استان سمنان روی داده است.
خسارت این بلایای طبیعی به زیرساخت های اقتصادی استان سمنان یک هزار و 700 میلیارد ریال برآورد شده است که تاکنون 13 درصد از اعتبارهای جبران خسارت در این بخش تخصیص یافته است.
همچنین در استان سمنان 64 گسل بزرگ فعال است و به دلیل تغییر اقیلم و کاهش بارش های یکنواخت و افزایش بارش های پراکنده، بخش قابل توجهی از خسارت های بلایای طبیعی در این منطقه در چند سال گذشته جاری شدن سیلاب بوده است.
با توجه به اینکه استان سمنان در شرایطی مستعد برای وقوع حوادث غیرمترقبه قرار دارد، آمادگی و آموزش مدیریت بحران به اقشار مردم و مسئولان اجتناب ناپذیر است.
با وجود اینکه تمامی کشورهای جهان نقشه راهی برای مدیریت بحران در زمان وقوع بلایای طبیعی تدوین کرده اند، اما ایران با وجود تهدیدهای لحظه ای مخاطرات طبیعی این نقشه راه تدوین نکرده است.
صاحبنظران دخالت و اظهارنظرهای نابجای افراد غیرکارشناس، ناهماهنگی دستگاه های اجرایی و ضعف در اطلاع رسانی دقیق از آمار تلفات جانی و مالی و شایعه پراکنی در شبکه های اجتماعی را از جمله چالش مهم در مدیریت بحران بعد از وقوع بلایای طبیعی می دانند که رفع این سوء مدیریت ها نیازمند آموزش های اصولی و مستمر و تدوین نقش راه جامع و قابل اجرا در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه در کشور است.
** 6 شهر استان سمنان فاقد پایگاه مدیریت بحران
معاون اداره کل مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: خسارت سالانه بلایای طبیعی مانند سیل، خشکسالی و سرمازدگی در استان سالانه بیش از یک هزار و 50 میلیارد ریال است.
علی خداداد افزود: از سال 92 تاکنون 48 مورد آتش سوزی، 55 زلزله بالای 3.5 ریشتر و 108 مورد سیلاب در استان سمنان روی داده است.
وی خاطرنشان کرد: خسارت این بلایای طبیعی به زیرساخت های اقتصادی استان سمنان 16 هزار و 700 میلیارد ریال است که تاکنون 13 درصد از اعتبارهای جبران خسارت در این بخش تخصیص یافته است.
معاون اداره کل مدیریت بحران استانداری سمنان با بیان اینکه از سال 1376 تا سال 1391 بلایای طبیعی بیش از 22 هزار و 760 میلیارد ریال به بخش های مختلف اقتصادی و عمرانی استان سمنان خسارت وارد کرده است، گفت: 22 پایگاه چند منظوره مدیریت بحران در شهرهای مختلف استان فعال است.
خداداد اضافه کرد: 6 شهر استان سمنان فاقد پایگاه مدیریت بحران است که رفع این چالش نیازمند تصویب اعتبارهای عمرانی در این بخش است.
وی ادامه داد: 64 گسل بزرگ در سمنان فعال است و به دلیل زلزله خیز بودن استان باید تمامی دستگاه های اجرایی برای کاهش خسارت های احتمالی مالی و جانی در آمادگی کامل باشند.
خداداد تصریح کرد: 77 درصد از منابع تولید آب در استان سمنان از سفره های زیرزمینی تامین می شود که این امر در افزایش بیابانزایی و خشکسالی در منطقه تاثیرگذار است.
معاون اداره کل مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: اکنون حبله رود به عنوان تنها رودخانه استان حال و روز ناخوشی دارد و 86 درصد مصرف آب در استان در بخش کشاورزی است که با اجرای طرح اصلاح الگوی مصرف می توان این رقم را کاهش داد.
** توسعه کشور در گرو مدیریت اصولی بحران
عضو هیات علمی رشته جغرافیا و اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان گفت: اکنون مدیریت بحران در کشور بر اساس روش های نوین در جهان اجرا نمی شود.
سعید کامیابی افزود: بخش قابل توجهی از خسارت های مالی و جانی با مدیریت اصولی بحران بعد از وقوع مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی کاهش می یابد، اما این اصول مهم به دلیل بی توجهی به آموزش در کشور مغفول است.
وی تصریح کرد: اظهار نظرها و بازدیدهای بعضی از مسئولان از محل وقوع حادثه در بعضی موارد کارشناسی نیست و که این رویه باید در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه کاهش یابد.
عضو هیات علمی رشته جغرافیا و اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان گفت: بسیاری از مردم در زمان وقوع بلایای طبیعی انتظار تخصیص اعتبار برای بازسازی واحدهای مسکونی را دارند، اما باید در نظر داشت که آموزش برای کاهش تلفات به مراتب نسبت به دیگر موارد کمک رسانی در اولویت قرار دارد.
کامیابی اضافه کرد: اتخاذ رویکرد پیشگیری و افزایش مهارت در زمان وقوع حوادث در کشور جدی گرفته نمی شود که این در میزان تلفات مالی و جانی تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: تنوع وقوع بلایای طبیعی یک فرصت اساسی برای افزایش آموزش ها در کشور است و مسئولان با همکاری سازمان های مردم نهاد برای آموزش و مدیریت بحران ها به مردم تلاش کنند.
عضو هیات علمی رشته جغرافیا و اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان تصریح کرد: آموزش ها برای کاهش بلایای طبیعی باید محله محور باشد و براساس وضعیت و احتمال وقوع حوادث غیرمترقبه آموزش های مختلف به اقشار مردم ارائه شود.
** مداخله های غیرکارشناسی چالش اساسی مدیریت بحران
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان گفت: آموزش مدیریت اصولی بحران نیازمند اصلاح فرهنگی و حذف مداخله های غیرکارشناسی در زمان وقوع بلایای طبیعی است.
سعید ناجی افزود: منافع عمومی در زمان وقوع بلایای طبیعی به منافع فردی ترجیح داده شود، با وجود مشکلات متعدد در بخش مدیریت بحران، اما عملکرد این دستگاه در سال های گذشته مطلوب ارزیابی می شود.
وی خاطرنشان کرد: مداخله گری های غیرکارشناسی در زمان وقوع بحران آسیب بسیار جدی است و مسئولان غیرکارشناس از دخالت های نابجا در زمان وقوع بلایای طبیعی اجتناب کنند.
معاون استانداری سمنان اضافه کرد: بسیاری از سودجویان با ویلاسازی در کنار رودخانه ها و همچنین تخریب عرصه های طبیعی به روان تر شدن سیلاب ها در زمان وقوع سیل دامن می زنند که این امر نشان دهنده وجود یک بحران فرهنگی در این بخش است.
ناجی تصریح کرد: حضور شخصیت های کارشناس در زمان وقوع بلایای طبیعی بیش از پیش در استان سمنان تقویت شود و با قانون مداری و هماهنگی بین دستگاهی می توان خسارت های مالی و جانی در زمان وقوع زلزله، سیل، آتش سوزی را کاهش داد.
وی با بیان اینکه شورای مدیریت بحران در شهرستان های استان سمنان به معنی واقعی به رسمیت شناخته نمی شود، گفت: با افزایش کارایی و تخصص، این شورا می تواند جایگاه واقعی را به دست آورد.
معاون استانداری سمنان گفت: با افزایش آموزش به آحاد جامعه بحران فرهنگی در بخش مدیریت بحران سمنان کاهش می یابد و اتخاذ راهبردهای موثر برای کاهش خسارت های مالی و جانی در زمان بلایای طبیعی به معنی واقعی در استان نهادینه شود.
** فقر آموزش در مدیریت اصولی بحران
فرماندار مهدیشهر گفت: فقر آموزش برای مدیریت اصولی بحران یکی از چالش های اساسی در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه در کشور است.
حسن ارگی افزود: مردم و مسئولان باید در زمان وقوع بلایای طبیعی منافع عمومی را به منافع فردی ترجیح دهند که این امر در کشور به صورت محدود در حال اجرا می شود.
وی خاطرنشان کرد: محورهای مهدیشهر از جاده های برفگیر استان سمنان در فصل زمستان است اما برای برفروبی سریع و خدمات رسانی به مسافران در راه مانده نیازمند تخصیص اعتبار و تجهیز این مناطق برفگیر به ماشین آلات پیشرفته برفروبی است.
ارگی اضافه کرد: اظهارنظرهای افراد غیرکارشناس در محل حادثه وقوع بلایای طبیعی یکی از چالش های اساسی در مدیریت بحران است که این امر در کوتاه مدت زمینه اتخاذ تصمیمات غیرکارشناسی را فراهم می کند.
وی تصریح کرد: بسیاری از مسئولان در شهرستان های مختلف کشور ارتباط خوبی با اصحاب رسانه ندارند و در اساس اعتقادی به پاسخگویی ندارند که این امر زمینه نشر خبرهای غیرموثق از میزان خسارت های مالی و جانی در زمان وقوع بلایای طبیعی در شبکه های اجتماعی را فراهم می کند.
فرماندار مهدیشهر افزود: در زمان وقوع حوادث دلخراش مانند زلزله در بعضی از نقاط کشور شاهد هستیم اقشار مردم برای ابراز احساسات در محل حضور می یابند که این حضورها باید با آموزش های اصولی مدیریت همراه باشد.
** جلوگیری از هدررفت منابع مالی با مدیریت بحران
سرپرست هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان گفت: اعتبار تملک دارایی استان برای سال 97 چهار هزار و 600 میلیارد ریال است که این اعتبار جوابگوی جبران خسارت های احتمالی بلایای طبیعی در استان سمنان نیست.
قدرت الله ابک خاطرنشان کرد: به طور متوسط سالانه 60 تا 70 درصد از اعتبارات عمرانی در استان سمنان تخصیص می یابد که با این اعتبارات اندک به هیچ عنوان نمی توان برای جبران خسارت های بلایای طبیعی به صورت فوری اقدام کرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان اضافه کرد: کاهش خسارت وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل و خشکسالی به اقتصاد استان سمنان در راستای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است.
ابک تصریح کرد: با مدیریت اصولی و هدفمند بحران می توان از هدررفت منابع مالی برای جبران خسارت های بلایای طبیعی اقدام کرد .
وی ادامه داد: میزان اعتبارات شهرداری های استان سمنان به طور متوسط چهار هزار و 300 میلیارد ریال است که درصورت تصویب 100 درصدی این اعتبارات نمی توان تمامی خسارت های احتمالی بلایای طبیعی در شهرهای استان را جبران کرد.
ابک اضافه کرد: مدیریت اصولی بحران به منظور اجرای دقیق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و کاهش خسارت به اقتصاد کشور ضروری است.
سرپرست معاونت هماهنگی امورعمرانی استانداری سمنان گفت:آموزش برای مدیریت بحران به معنی واقعی در جامعه نهادینه شود و با این راهبرد می توان خسارت های احتمالی مالی و جانی این بلایا را در زمان بحران به میزان قابل توجی کاهش داد.
به گزارش ایرنا، مدیریت قوی، همکاری و همفکری بیشتر مسئولان و دست اندرکاران مدیریت بحران در سراسر کشور از عوامل کارساز و موجب جبران سریع و اصولی خسارات و مانع از هرگونه خطا و اشتباه در تصمیم گیری ها می شود.
پیشگیری از وقوع حوادث و کاهش اثرات سوء و مخرب رخدادهای طبیعی رابطه مستقیم با اقتصاد مقاومتی و توسعه کشور دارد و از آن جمله سرمایه هایی که سالانه در بخش ساختمان و مسکن، تولیدات کشاورزی و صنعتی و طرح های زیربنایی بکار گرفته می شود، سهم عمده ای از سرمایه ملی است که همواره در معرض تهدید حوادث طبیعی قرار دارد.
اولویت توجه و برنامه های مدیریت بحران کشور تنها معطوف به جبران آسیب های رخداده نیست، بلکه به کارگیری تمهیداتی برای پیشگیری و کاهش اثرات را نیز شامل میشود که از ین بحث تا حد زیادی غفلت شده است.
بر این اساس توسعه ظرفیت های محلی، بهره گیری از روش های مشارکتی به موازات به کارگیری شیوه ها و الگوهای تابآور توسعه، ارتقای ایمنی و تاب آوری کشور در برابر بلایای طبیعی اجتناب ناپذیر است.
7339/6103/7408
زلزله های مهیب، سیل، توفان، صاعقه، خشکسالی، سرمازدگی، بهمن، فرونشست زمین، آتش سوزی و گرد و غبار از جمله حوادث غیرمترقبه در ایران است که اجرای دقیق اصول مدیریت بحران برای کاهش تلفات مالی و جانی و تسریع در خدمات رسانی نیازمند فرهنگ سازی و آموزش های همگانی است.
فقدان آموزش های امداد و نجات در بین مردم، دخالت و اظهارنظرهای غیر کارشناسی در زمان وقوع بلایای طبیعی، ناهماهنگی دستگاه های اجرایی در امدادرسانی، ضعف در اطلاع رسانی دقیق از آمار تلفات جانی و مالی و شایعه پراکنی در شبکه های اجتماعی، از جمله چالش های مهم مدیریت بحران در کشور است.
کارشناسان حوزه مدیریت بحران خسارت سالانه بلایای طبیعی مانند سیل، خشکسالی و سرمازدگی در استان سمنان را بیش از یک هزار و 50 میلیارد ریال برآورد می کنند و از سال 92 تاکنون 48 مورد آتش سوزی، 55 زلزله بالای 3.5 ریشتر و 108 مورد سیلاب در استان سمنان روی داده است.
خسارت این بلایای طبیعی به زیرساخت های اقتصادی استان سمنان یک هزار و 700 میلیارد ریال برآورد شده است که تاکنون 13 درصد از اعتبارهای جبران خسارت در این بخش تخصیص یافته است.
همچنین در استان سمنان 64 گسل بزرگ فعال است و به دلیل تغییر اقیلم و کاهش بارش های یکنواخت و افزایش بارش های پراکنده، بخش قابل توجهی از خسارت های بلایای طبیعی در این منطقه در چند سال گذشته جاری شدن سیلاب بوده است.
با توجه به اینکه استان سمنان در شرایطی مستعد برای وقوع حوادث غیرمترقبه قرار دارد، آمادگی و آموزش مدیریت بحران به اقشار مردم و مسئولان اجتناب ناپذیر است.
با وجود اینکه تمامی کشورهای جهان نقشه راهی برای مدیریت بحران در زمان وقوع بلایای طبیعی تدوین کرده اند، اما ایران با وجود تهدیدهای لحظه ای مخاطرات طبیعی این نقشه راه تدوین نکرده است.
صاحبنظران دخالت و اظهارنظرهای نابجای افراد غیرکارشناس، ناهماهنگی دستگاه های اجرایی و ضعف در اطلاع رسانی دقیق از آمار تلفات جانی و مالی و شایعه پراکنی در شبکه های اجتماعی را از جمله چالش مهم در مدیریت بحران بعد از وقوع بلایای طبیعی می دانند که رفع این سوء مدیریت ها نیازمند آموزش های اصولی و مستمر و تدوین نقش راه جامع و قابل اجرا در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه در کشور است.
** 6 شهر استان سمنان فاقد پایگاه مدیریت بحران
معاون اداره کل مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: خسارت سالانه بلایای طبیعی مانند سیل، خشکسالی و سرمازدگی در استان سالانه بیش از یک هزار و 50 میلیارد ریال است.
علی خداداد افزود: از سال 92 تاکنون 48 مورد آتش سوزی، 55 زلزله بالای 3.5 ریشتر و 108 مورد سیلاب در استان سمنان روی داده است.
وی خاطرنشان کرد: خسارت این بلایای طبیعی به زیرساخت های اقتصادی استان سمنان 16 هزار و 700 میلیارد ریال است که تاکنون 13 درصد از اعتبارهای جبران خسارت در این بخش تخصیص یافته است.
معاون اداره کل مدیریت بحران استانداری سمنان با بیان اینکه از سال 1376 تا سال 1391 بلایای طبیعی بیش از 22 هزار و 760 میلیارد ریال به بخش های مختلف اقتصادی و عمرانی استان سمنان خسارت وارد کرده است، گفت: 22 پایگاه چند منظوره مدیریت بحران در شهرهای مختلف استان فعال است.
خداداد اضافه کرد: 6 شهر استان سمنان فاقد پایگاه مدیریت بحران است که رفع این چالش نیازمند تصویب اعتبارهای عمرانی در این بخش است.
وی ادامه داد: 64 گسل بزرگ در سمنان فعال است و به دلیل زلزله خیز بودن استان باید تمامی دستگاه های اجرایی برای کاهش خسارت های احتمالی مالی و جانی در آمادگی کامل باشند.
خداداد تصریح کرد: 77 درصد از منابع تولید آب در استان سمنان از سفره های زیرزمینی تامین می شود که این امر در افزایش بیابانزایی و خشکسالی در منطقه تاثیرگذار است.
معاون اداره کل مدیریت بحران استانداری سمنان گفت: اکنون حبله رود به عنوان تنها رودخانه استان حال و روز ناخوشی دارد و 86 درصد مصرف آب در استان در بخش کشاورزی است که با اجرای طرح اصلاح الگوی مصرف می توان این رقم را کاهش داد.
** توسعه کشور در گرو مدیریت اصولی بحران
عضو هیات علمی رشته جغرافیا و اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان گفت: اکنون مدیریت بحران در کشور بر اساس روش های نوین در جهان اجرا نمی شود.
سعید کامیابی افزود: بخش قابل توجهی از خسارت های مالی و جانی با مدیریت اصولی بحران بعد از وقوع مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی کاهش می یابد، اما این اصول مهم به دلیل بی توجهی به آموزش در کشور مغفول است.
وی تصریح کرد: اظهار نظرها و بازدیدهای بعضی از مسئولان از محل وقوع حادثه در بعضی موارد کارشناسی نیست و که این رویه باید در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه کاهش یابد.
عضو هیات علمی رشته جغرافیا و اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان گفت: بسیاری از مردم در زمان وقوع بلایای طبیعی انتظار تخصیص اعتبار برای بازسازی واحدهای مسکونی را دارند، اما باید در نظر داشت که آموزش برای کاهش تلفات به مراتب نسبت به دیگر موارد کمک رسانی در اولویت قرار دارد.
کامیابی اضافه کرد: اتخاذ رویکرد پیشگیری و افزایش مهارت در زمان وقوع حوادث در کشور جدی گرفته نمی شود که این در میزان تلفات مالی و جانی تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: تنوع وقوع بلایای طبیعی یک فرصت اساسی برای افزایش آموزش ها در کشور است و مسئولان با همکاری سازمان های مردم نهاد برای آموزش و مدیریت بحران ها به مردم تلاش کنند.
عضو هیات علمی رشته جغرافیا و اقلیم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان تصریح کرد: آموزش ها برای کاهش بلایای طبیعی باید محله محور باشد و براساس وضعیت و احتمال وقوع حوادث غیرمترقبه آموزش های مختلف به اقشار مردم ارائه شود.
** مداخله های غیرکارشناسی چالش اساسی مدیریت بحران
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان گفت: آموزش مدیریت اصولی بحران نیازمند اصلاح فرهنگی و حذف مداخله های غیرکارشناسی در زمان وقوع بلایای طبیعی است.
سعید ناجی افزود: منافع عمومی در زمان وقوع بلایای طبیعی به منافع فردی ترجیح داده شود، با وجود مشکلات متعدد در بخش مدیریت بحران، اما عملکرد این دستگاه در سال های گذشته مطلوب ارزیابی می شود.
وی خاطرنشان کرد: مداخله گری های غیرکارشناسی در زمان وقوع بحران آسیب بسیار جدی است و مسئولان غیرکارشناس از دخالت های نابجا در زمان وقوع بلایای طبیعی اجتناب کنند.
معاون استانداری سمنان اضافه کرد: بسیاری از سودجویان با ویلاسازی در کنار رودخانه ها و همچنین تخریب عرصه های طبیعی به روان تر شدن سیلاب ها در زمان وقوع سیل دامن می زنند که این امر نشان دهنده وجود یک بحران فرهنگی در این بخش است.
ناجی تصریح کرد: حضور شخصیت های کارشناس در زمان وقوع بلایای طبیعی بیش از پیش در استان سمنان تقویت شود و با قانون مداری و هماهنگی بین دستگاهی می توان خسارت های مالی و جانی در زمان وقوع زلزله، سیل، آتش سوزی را کاهش داد.
وی با بیان اینکه شورای مدیریت بحران در شهرستان های استان سمنان به معنی واقعی به رسمیت شناخته نمی شود، گفت: با افزایش کارایی و تخصص، این شورا می تواند جایگاه واقعی را به دست آورد.
معاون استانداری سمنان گفت: با افزایش آموزش به آحاد جامعه بحران فرهنگی در بخش مدیریت بحران سمنان کاهش می یابد و اتخاذ راهبردهای موثر برای کاهش خسارت های مالی و جانی در زمان بلایای طبیعی به معنی واقعی در استان نهادینه شود.
** فقر آموزش در مدیریت اصولی بحران
فرماندار مهدیشهر گفت: فقر آموزش برای مدیریت اصولی بحران یکی از چالش های اساسی در زمان وقوع حوادث غیرمترقبه در کشور است.
حسن ارگی افزود: مردم و مسئولان باید در زمان وقوع بلایای طبیعی منافع عمومی را به منافع فردی ترجیح دهند که این امر در کشور به صورت محدود در حال اجرا می شود.
وی خاطرنشان کرد: محورهای مهدیشهر از جاده های برفگیر استان سمنان در فصل زمستان است اما برای برفروبی سریع و خدمات رسانی به مسافران در راه مانده نیازمند تخصیص اعتبار و تجهیز این مناطق برفگیر به ماشین آلات پیشرفته برفروبی است.
ارگی اضافه کرد: اظهارنظرهای افراد غیرکارشناس در محل حادثه وقوع بلایای طبیعی یکی از چالش های اساسی در مدیریت بحران است که این امر در کوتاه مدت زمینه اتخاذ تصمیمات غیرکارشناسی را فراهم می کند.
وی تصریح کرد: بسیاری از مسئولان در شهرستان های مختلف کشور ارتباط خوبی با اصحاب رسانه ندارند و در اساس اعتقادی به پاسخگویی ندارند که این امر زمینه نشر خبرهای غیرموثق از میزان خسارت های مالی و جانی در زمان وقوع بلایای طبیعی در شبکه های اجتماعی را فراهم می کند.
فرماندار مهدیشهر افزود: در زمان وقوع حوادث دلخراش مانند زلزله در بعضی از نقاط کشور شاهد هستیم اقشار مردم برای ابراز احساسات در محل حضور می یابند که این حضورها باید با آموزش های اصولی مدیریت همراه باشد.
** جلوگیری از هدررفت منابع مالی با مدیریت بحران
سرپرست هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان گفت: اعتبار تملک دارایی استان برای سال 97 چهار هزار و 600 میلیارد ریال است که این اعتبار جوابگوی جبران خسارت های احتمالی بلایای طبیعی در استان سمنان نیست.
قدرت الله ابک خاطرنشان کرد: به طور متوسط سالانه 60 تا 70 درصد از اعتبارات عمرانی در استان سمنان تخصیص می یابد که با این اعتبارات اندک به هیچ عنوان نمی توان برای جبران خسارت های بلایای طبیعی به صورت فوری اقدام کرد.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان اضافه کرد: کاهش خسارت وقوع بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل و خشکسالی به اقتصاد استان سمنان در راستای سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی است.
ابک تصریح کرد: با مدیریت اصولی و هدفمند بحران می توان از هدررفت منابع مالی برای جبران خسارت های بلایای طبیعی اقدام کرد .
وی ادامه داد: میزان اعتبارات شهرداری های استان سمنان به طور متوسط چهار هزار و 300 میلیارد ریال است که درصورت تصویب 100 درصدی این اعتبارات نمی توان تمامی خسارت های احتمالی بلایای طبیعی در شهرهای استان را جبران کرد.
ابک اضافه کرد: مدیریت اصولی بحران به منظور اجرای دقیق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و کاهش خسارت به اقتصاد کشور ضروری است.
سرپرست معاونت هماهنگی امورعمرانی استانداری سمنان گفت:آموزش برای مدیریت بحران به معنی واقعی در جامعه نهادینه شود و با این راهبرد می توان خسارت های احتمالی مالی و جانی این بلایا را در زمان بحران به میزان قابل توجی کاهش داد.
به گزارش ایرنا، مدیریت قوی، همکاری و همفکری بیشتر مسئولان و دست اندرکاران مدیریت بحران در سراسر کشور از عوامل کارساز و موجب جبران سریع و اصولی خسارات و مانع از هرگونه خطا و اشتباه در تصمیم گیری ها می شود.
پیشگیری از وقوع حوادث و کاهش اثرات سوء و مخرب رخدادهای طبیعی رابطه مستقیم با اقتصاد مقاومتی و توسعه کشور دارد و از آن جمله سرمایه هایی که سالانه در بخش ساختمان و مسکن، تولیدات کشاورزی و صنعتی و طرح های زیربنایی بکار گرفته می شود، سهم عمده ای از سرمایه ملی است که همواره در معرض تهدید حوادث طبیعی قرار دارد.
اولویت توجه و برنامه های مدیریت بحران کشور تنها معطوف به جبران آسیب های رخداده نیست، بلکه به کارگیری تمهیداتی برای پیشگیری و کاهش اثرات را نیز شامل میشود که از ین بحث تا حد زیادی غفلت شده است.
بر این اساس توسعه ظرفیت های محلی، بهره گیری از روش های مشارکتی به موازات به کارگیری شیوه ها و الگوهای تابآور توسعه، ارتقای ایمنی و تاب آوری کشور در برابر بلایای طبیعی اجتناب ناپذیر است.
7339/6103/7408
کپی شد