سید حسن میرعماد روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کشت گیاهان دارویی به عنوان ظرفیت اقتصادی پنهان در بخش کشاورزی سمنان می تواند جایگزین تولید بسیاری از محصولات کشاورزی آب بر مانند خربزه شود.
وی خاطر نشان کرد: کشت گل محمدی، زیره، باریجه و زعفران علاوه بر اینکه ارزآوری قابل توجهی برای کشاورزان دارد می تواند به افزایش اشتغالزایی در این بخش از اقتصاد استان منجر شود.
میرعماد ادامه داد: اکنون در بیش از 270 هکتار از عرصه های کشاورزی سمنان زعفران کشت می شود و در 10 سال آینده، کشت این محصول در بیش از یک هزار هکتار از عرصه های زراعی استان هدفگذاری شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سمنان اضافه کرد: زیرساخت لازم برای کشت گیاهان دارویی و کم آب بر در استان به معنی واقعی مطلوب نیست و با راه اندازی واحدهای فرآوری در بخش تولید گل محمدی و زعفران می توان گامی اساسی در تحقق اجرای برنامه اقتصادی مقاومتی و کاهش آمار بیکاری در سمنان برداشت.
وی تصریح کرد: کشت گل محمدی با فناوری روز در سال 1386 در 50 هکتار در سمنان آغاز شد که این رقم اکنون به بیش از 220 هکتار رسیده است.
میرعماد افزود: کشت گیاه دارویی باریجه که به عنوان محصول کشاورزی صادرات محور مورد توجه مرتع داران قرار دارد اگر به معنی واقعی در استان توسعه یابد، می توان در کمتر از 2 دهه بیش از 50 هزار شغل در سمنان ایجاد کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سمنان ادامه داد: اکنون باریجه در بازار ایران به ازای یک کیلوگرم پنج میلیون ریال خرید و فروش می شود در حالی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس با بسته بندی و فرآوری، این محصول به ازای 100 گرم بیش از 200 دلار به بازارهای جهانی عرضه می شود.
میرعماد خاطر نشان کرد: می توان با توسعه کشت گیاهان دارویی و توجه به زیرساخت ها نقشی مهم و اساسی در اجرای طرح های جدید کشاورزی در استان سمنان ایفا کرد.
در استان سمنان 198 هزار هکتار اراضی کشاورزی 87 درصد آب تولیدی استان را مصرف می کند، بر اساس سند ملی بهره وری آب، مصرف آب بخش کشاورزی در سمنان که اکنون 941 میلیون مترمکعب است باید با تمرکز بر افزایش بهره وری به 654 میلیون مترمکعب کاهش یابد.
کمبود تولید آب در استان سمنان 150 میلیون مترمکعب در سال است.
7339/7408
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.