وقتی صحبت از سلامتی می شود، نوع چای که می نوشید مانند هر دارویی که ممکن است مصرف کنید اهمیت پیدا می کند.

جی پلاس؛ اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که هر نوع چایی را مصرف می کنید، حتما باید کاملا از این موضوع مطلع باشید که نوشیدن کدام چای ها برای قلب مفید است و کدام مضر.

به عنوان بخشی از یک برنامه غذایی سالم برای قلب، پزشک یا متخصص تغذیه ممکن است نوشیدن چای را پیشنهاد کند که البته دلیل خوبی هم دارد. چای آرامش بخش و معطر مطمئناً در لیست غذاها و نوشیدنی هایی که فواید بی شماری برای ذهن و بدن دارند، جایگاهی کسب کرده است.

میزان کافئین چای به نسبت قهوه قابل ملاحظه تر می باشد البته کافئین دریافتی در یک فنجان چای بسته به نوع چای، مارک، نحوه فرآوری آن و مدت زمان دم کشیدن متفاوت است.

با تجزیه و تحلیل شیمیایی میزان کافئین موجود در چای ها در مدت 5 دقیقه دم کشیدن؛ این نتیجه دریافت می شود که چای سفید 34 میلی گرم، چای سبز 39 میلی گرم و چای سیاه 51 میلی گرم کافئین در یک فنجان دارد.

وقتی صحبت از سلامتی می شود، نوع چای که می نوشید مانند هر دارویی که ممکن است مصرف کنید اهمیت پیدا می کند. همچنین باید حساسیت افراد به کافئین را در نظر بگیرید. بهترین نوع چای آن هایی هستند که از درختچه کاملیا سیننسیس تهیه شده است که از جمله آن ها می توان به چای سیاه، سفید، سبز و اولونگ اشاره نمود. به گفته ی متخصصان قلب از جمله فواید چای ها می توان به کاهش فشار خون اشاره کرد.

رنگ مشکی چای سیاه به این دلیل است که بیشترین اکسیداسیون را دارد. میزان کافئین موجود در چای سیاه نصف مقدار کافئین یک فنجان قهوه می باشد و به همین دلیل می توان گفت که چای سیاه برای سلامتی قلب مفید است. تحقیقات نشان داده، افرادی که روزانه سه فنجان چای سیاه می نوشند، به طور متوسط 36 درصد سطح تری گلیسیرید پایین تر و 17 درصد بهبود در سطح کلسترول خود دارند.

البته باید توجه داشته باشید که چای سیاه نیز مقداری کافئین دارد که همین موضوع باعث می شود تا نوشیدن آن برای افرادی با فشار خون بالا یا ضربان قلب سریع مناسب نبوده و موجب وخیم کردن وضع آن ها گردد.

محرک ها می توانند در برخی از بیماران؛ آریتمی قلب ایجاد کنند. پس اگر نوشیدن هر گونه چای باعث تپش قلب شما شده یا به ضربان قلب تان سرعت می دهد، باید نوشیدن آن ها را متوقف کرده و به پزشک خود اطلاع دهید. در صورت مصرف کومادین (وارفارین) – دارویی که معمولاً رقیق کننده خون است- احتیاط کنید، زیرا چای سیاه ممکن است لخته شدن خون را کاهش داده و احتمال کبودی و خونریزی را افزایش دهد.

نوشیدن چای سبز به منظور سلامت قلب موثر است. در چای سبز برگ ها اکسیداسیون نمی شوند. مطالعات بالینی بر روی نوشیدن چای سبز نشان داده است که این چای به کاهش کلسترول و تری گلیسیرید کمک می کند و هم چنین باعث کاهش خطر بیماری های قلبی و مرگ ناشی از حمله قلبی یا سکته مغزی می گردد.

آنتی اکسیدان های قوی موجود در چای سبز می تواند از تصلب شرایین و تجمع پلاک در شریان ها جلوگیری کند، به افزایش متابولیسم و به دستیابی و حفظ وزن سالم کمک کند. علاوه بر این ها، چای سبز به بهبود عملکرد سلول های اندوتلیال در عروق خونی کمک خواهد کرد.

چای سفید از جوانه های جوان گیاه چای برداشت می شود و فقط به طور مختصر پردازش می شود و احتمالاً خالص ترین چای است. از مزایای چای سفید می توان به رقیق کردن خون ، کاهش فشار خون، کمک به گشاد شدن عروق، و کاهش کلسترول بد اشاره نمود به این ترتیب چای سفید نه تنها از قلب شما بلکه از کل سیستم گردش خون محافظت می کند.

در صورت مصرف داروی رقیق کننده خون مانند کومادین، پلاویکس یا داشتن حساسیت به کافئین، برای نوشیدن چای سفید با پزشک خود مشورت کنید. چای سفید حاوی کافئین است که می تواند ضربان قلب شما را افزایش داده یا خطر فشار خون بالا را افزایش دهد.

برگ های چای خرد شده که برای مدتی اکسیده شده و سپس مدتی گرم شده اند؛ چای اولانگ را تشکیل می دهند. چای اولانگ ممکن است به کاهش سطح کلسترول در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر کمک کند، اگر چه برای اثبات این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است. در مطالعات روی حیوانات، اولونگ باعث کاهش تری گلیسیرید و مصرف غذا شد اگرچه هنوز اطلاعات زیادی در مورد اولونگ و اثرات قلبی آن در دست نیست.

اگر قصد دارید اولونگ بنوشید، با پزشک خود صحبت کنید، به خصوص اگر از دارو های رقیق کننده خون استفاده می کنید.

اگر چه منشا چای های گیاهی از گیاه چای سنتی نیست، اما مزایای سلامتی خود را دارند. این چای ها برای سلامت قلب مفید هستند. نوشیدن یک فنجان چای گرم بابونه درست قبل از خواب می تواند باعث داشتن خوابی با کیفیت تر شود.

بیماران مبتلا به مشکلات عروق کرونر، یا افرادی که از دارو های آسپرین یا کومادین ( وارفارین) استفاده می کنند، باید قبل از نوشیدن چای بابونه با پزشک خود مشورت کنند زیرا ممکن است خطر خونریزی داخلی را افزایش دهد.

اگرچه جینسنگ به طور رسمی توسط سازمان غذا و دارو مورد ارزیابی قرار نگرفته است، اما نوشیدن آن می تواند به طور بالقوه به تقویت قلب شما کمک کند. مطالعات نشان می دهد که جینسینگ با آرامش عروق می تواند فشار خون را کاهش دهد و هم چنین خون را رقیق می سازد و ممکن است میزان کلسترول خون را نیز بهبود بخشد. شما می توانید یک لیوان چای جینسنگ را جایگزین یک لیوان چای شیرین پراز قند کنید تا علاوه بر مزایای لاغری مصرف قند اضافی را نیز کاهش دهید.

در صورت مصرف دارو های رقیق کننده خون یا دارو های ضد پلاکت مانند پلاویکس (کلوپیدوگرل) برای مصرف این چای با پزشک خود مشورت کنید.

شاید شنیده باشید که گیاه راعی می تواند به درمان علائم افسردگی کمک کند اما اگر از ناراحتی قلبی رنج می برید، در خوردن این چای مراعات کنید. اگر از دارو های رقیق کننده خون یا دارو های قلبی برای نارسایی قلبی استفاده می کنید یا اگر به استنت نیاز دارید یا فیبریلاسیون دهلیزی دارید؛ نوشیدن چای این گیاه برای شما مناسب نیست.

در هر صورت اگر قصد دارید از چای گیاه راعی برای افسردگی استفاده کنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.