پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

جی پلاس/ هشدار پژوهشگران آسسیب شناسی؛

بحران اعتیاد در راه است!

تحقیقات نشان می دهد 65 درصد طلاق ها و 40 درصد سرقت های صورت گرفته به نوعی با اعتیاد در ارتباط است. این اثرات جانبی ناشی از اعتیاد باعث شده که امروز به عنوان بحران از آن یاد کنند.

به گزارش سرویس جامعه جی پلاس، یک مطالعه درخصوص شیوع اعتیاد در استان ایلام نشان می دهد که میانگین سنی افراد معتاد 24 و نیم سال است. همچنین بالاترین نرخ اعتیاد در گروه های سنی29-20 ساله است.

بر اساس نتایج این تحقیق که از سوی پژوهشگران آسیب های اجتماعی انجام شده، بالاترین نرخ اعتیاد به جوانان، مجردین، بیکاران، کم سوادان و شهرنشینان اختصاص داشته و مهمترین ماده مصرفی تریاک است. این درحالی است که روی آوری به مواد مخدر صنعتی رو به افزایش است. این تحقیق بیانگر کاهش سن اعتیاد و شیوع مصرف مواد مخدر در میان جوانان است.

علی فیض اللهی - پژوهشگر آسیب های اجتماعی و عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام ضمن ارائه نتایج تحقیق اظهار کرد: سابقه مصرف 63 درصد معتادان استان کمتر از 10 سال است و متولدین دهه 60 بالاترین درصد را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین آمار معتادان شاغل و مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی نیز رو به افزایش است.

** بیشترین و کمترین علل زمینه ساز گرایش به اعتیاد؟

او درباره علل زمینه ساز گرایش افراد به اعتیاد توضیح داد: نتایج این تحقیق نشان می دهد نابسامانی خانواده، عدم احساس پیوستگی با خانواده، تعلق به خرده فرهنگ بزهکاری، ویژگی های منفی دوستان، فرصت های اجتماعی کنترل نشده، مشکلات شیوه سرپرستی خانواده و میزان دسترسی به مواد از مهمترین دلایل روی آوردن به اعتیاد است.

فیض اللهی، احساس تبعیض در خانواده، زمینه خانوادگی اعتیاد، شکست تحصیلی، نوع سکونت و پایگاه اقتصادی اجتماعی خانواده را به عنوان عوامل کمتر تاثیرگذار در بروز اعتیاد دانست.

** ورود دولت و نهادهای رسمی، چالش اعتیاد را امنیتی می کند!

کارشناسان آسیب های اجتماعی بر این باورند که ورود نهادهای رسمی و دولتی به معضل اعتیاد، این چالش را امنیتی می کند. درحالی که اگر نهادهای مدنی برای ریشه کنی اعتیاد اقدام کنند، این نگاه به دلیل تفاوت رویکردها، تغییر خواهد کرد.

به گزارش جی پلاس؛ بر اساس آخرین تحقیقات 65 درصد طلاق ها، 40 درصد سرقت ها، 30 درصد کودک آزاری ها، 23 درصد نزاع ها، 20 درصد جرایم منکراتی و 10 درصد جرایم عمدی در کشورمان مربوط به سوءمصرف مواد مخدر و آسیب های مربوط به آن است. تاثیر شگرف اعتیاد بر افزایش بروز آسیب های اجتماعی نشان می دهد که ایران با بحران اعتیاد روبه رو است.

به گفته محققان، سوء مصرف مواد مخدر نه تنها زندگی شخصی را از هم می پاشاند، بلکه ارزش ها و هنجارهای جامعه را نیز در معرض خطر قرار می دهد.

آنها بر این باورند آمارهای اعلام شده نشان می دهد اگر آثار و عوارض اجتماعی و بهداشتی ناشی از سوء مصرف مواد مخدر در تشدید انواع جرایم و گسترش بیماری هایی چون هپاتیت، سل، ایدز... و نیز مسایل امنیتی و اتلاف نیروی کار را نیز در نظر بگیریم، روشن می شود که ابعاد این موضوع برای ایران، از یک مسئله اجتماعی فراتر رفته و می توان آن را به معنای دقیق، بحران اعتیاد در ایران معرفی کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.