زنان بلند قامت و با اندام درشت در حدود سه برابر زنان کوتاه قدتر در معرض ابتلا به تپش نامنظم قلب موسوم به «فیبریلاسیون دهلیزی» قرار دارند.
به گزارش جی پلاس، محققان سوئدی دریافتند هر چقدر سایز بدن یک زن در اوایل جوانی بیشتر باشد احتمال ابتلا وی به اختلال قلبی در سنین بالاتر بیشتر خواهد بود.
آنیکا روزنگرن، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ، در این باره می گوید: «با افزایش سایز بدن، ریسک بیماری قلبی هم به تدریج افزایش می یابد.»
وی در ادامه می افزاید: «زنان دارای قد بلندتر و سایز بدنی بیشتر در حدود سه برابر زنان کوچک اندام در معرض این ریسک قرار دارند.»
«فیبریلاسیون دهلیزی» تپش غیرعادی قلب است که در دهلیز، دو حفره فوقانی قلب، روی می دهد. این نوع تپش قلب موجب افزایش ریسک سکته، نارسایی قلبی و سایر مشکلات قلبی می شود.
این نوع اختلال قلبی بسیار شایع است و از هر ۵ نفر، یک نفر در طول زندگی در معرض ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی قرار دارد. معمولا این مشکل در افراد بالای ۶۰ سال اتفاق می افتد.
روزنگرن می گوید: «از آنجائیکه جمعیت جهان در حال قد بلندتر و سنگین تر شدن است، توجه به عوارض این بیماری بسیار مهم است.»
در مطالعه قلبی هم مشحص شده بود که مردان درشت هیکل و بلندقد نیز احتمالا با افزایش سن بیشتر در معرض فیبریلاسیون دهلیزی هستند.
در این مطالعه محققان داده های ۱.۵ میلیون زن سوئدی را بررسی کردند.