پیری فرایندی کاملا طبیعی است و برای همه اتفاق می‌افتد. شاید بتوان آن را با محصولات مختلف یا رژیم‌های مراقبت بهداشتی پنهان کرد؛ اما سن ما همچنان در حال افزایش است.

جی پلاس؛ پزشکان دریافته‌اند که هنگام تعیین سن واقعی، حس بویایی می‌تواند تعیین کننده باشد. مشخص شده که از دست دادن بویایی یک علامت رایج در بیماری‌های عصبی است. پارکینسون و آلزایمر شرایط ناتوان کننده‌ای هستند که خطر آنها با بالا رفتن سن افزایش می‌یابد.

مطالعات قبلی

بهداشت نیوز نوشت؛ مطالعات قبلی نشان داد که حس بویایی معیوب نشانه پیری یا بیماری است.

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ که روی بیش از ۲هزار نفر انجام شد، نشان داد در یک دوره ده ساله افراد با حس بویایی ضعیف، ۴۶درصد بیشتر از افراد با حس بویایی معمولی در معرض خطر مرگ قرار دارند.

در سال ۲۰۱۷، مقاله دیگری نشان داد که از دست دادن توانایی بویایی نیز نشانه زوال عقل است و این علامت پنج سال قبل از تشخیص بیماری ظاهر می‌شود.

این در حالی است که مقاله‌ای در سال ۲۰۰۴ نشان داد که آزمایش بویایی می‌تواند به شناسایی تغییرات در سلامت استخوان کمک کند( یک عامل رایج در پیری).

یک مطالعه توسط کارشناسان سن دیگو در سال ۲۰۱۹ نشان داد که حس بویایی ضعیف در بزرگسالان بالای ۸۰ سال ۶۲.۵درصد بیشتر است. همچنین مشخص شد که ۲۴.۵درصد از افراد ۵۳ تا ۹۷ ساله در مورد حس بویایی خود دچار نقص هستند.

آزمایش ابداعی

پزشکان اکنون آزمایش جدیدی ابداع کرده اند که می‌تواند سن واقعی شما را نشان دهد. محققان دانشگاه جانز هاپکینز گفتند که آزمایش بویایی به پزشکان کمک می‌کند تا افراد مسن را از نظر علائم پیری ناسالم و ضعف بررسی کنند.

این بدان معناست که احتمالا بسته به اینکه چقدر حس بویایی شما قوی یا ضعیف است؛ پزشکان بتوانند میزان پیری و سن کلی شما را مشخص کنند. یعنی افرادی که از خود مراقبت نمی‌کنند، ممکن است حس بویایی بدتری داشته باشند، یعنی با سرعت بیشتری پیر شوند.

پزشکان در مجله Gerontology به بررسی حساسیت و شناسایی بویایی پرداختند. این آزمایشات به آشکار شدن توانایی افراد در تشخیص بو و تمایز آن از سایر بوها کمک کرد.

نیکلاس روآن، استادیار متخصص گوش و حلق و بینی در جانز هاپکینز، گفت: «ما دریافتیم که اختلال در شناسایی بویایی با ضعف و آسیب پذیری مرتبط است، بنابراین بینی شما می‌تواند ضعف و مرگ قریب‌الوقوع را پیش‌بینی کند». او افزود که حس بویایی ما چیزی است که با افزایش سن ضعیف می‌شود.

برای رسیدن به این نتیجه، کارشناسان داده‌های بیش از هزار و۱۶۰ بزرگسال را بررسی کردند. همه شرکت‌کنندگان برای سنجش مهارت‌های شناسایی پنج رایحه و برای سنجش حساسیت شش رایحه را بوییدند. سپس این نتایج با میزان ضعیف بودن هر فرد مطابقت داده شد. نتایج نشان داد که به ازای هر افزایش حساسیت بو، وضعیت ضعف و آسیب پذیری نیز کاهش می‌یابد. این نشان می‌دهد که به طور کلی توانایی بویایی خوب با سلامت بهتر ارتباط دارد.

پروفسور روآن افزود انجام تست بویایی ساده که چند دقیقه طول می‌کشد، به طور بالقوه می‌تواند به عنوان یک ابزار ارزشمند برای ارزیابی خطر ضعف یا پیری ناسالم استفاده شود. به عنوان مثال، اگر کسی تست بویایی را انجام دهد، مشخص می‌شود که بیمار باید تغذیه خود را بهبود بخشد یا تحت بررسی عصبی یا پزشکی دقیق تر قرار گیرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.