متخصص داخلی گفت: سستی، بی حالی، ضعف عمومی، خارش بدن و جوش زدن از علائم کبد چرب است.
جی پلاس، ایرج خسرونیا، متخصص داخلی درباره «نشانههای ابتلا به کبد چرب»،گفت: این بیماری در اوائل هیچ نشانی ندارد اما سستی، بی حالی، ضعف عمومی، خارش بدن و جوش زدن از علائم آن است.
فارس نوشت؛ وی ادامه داد:بیشتر به طور تصادفی پیدا میشود؛ یعنی فرد به سونوگرافی میرود و به وی اعلام میشود دچار کبد چرب است.
این متخصص داخلی افزود: تا ۵۰ سال پیش خیلی کبد چرب وجود نداشت اما متاسفانه با توجه به رژیم غذایی غلط و پر چری، عدم تحرک باعث ابتلا به کبد چرب شده است.
علائم کبد چرب چیست ؟
افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند، اغلب علائمی ندارند و به همین دلیل تشخیص کبد چرب در منزل دشوار است تا هنگامی که به سیروز کبدی تبدیل شود. چنانچه دارای علائم کبد چرب باشید، یکی از موارد زیر است:
درد شکمی یا احساس پر بودن در سمت راست بالای شکم
حالت تهوع، از دست دادن اشتها یا کاهش وزن
زرد رنگ شدن پوست و سفیدی چشم (یرقان)
تورم شکم و پاها (ادم)
خستگی و احساس گیجی زیاد
ضعف
همچنین در بسیاری از افراد، علائم کبد چرب در صورت را میتوان بهجز زردی، بهصورت جوش و آکنه نیز مشاهده کرد، که به دلیل عدم عملکرد صحیح کبد در پاکسازی خون از متابولیتها و مواد دفعی است.
کبد چرب چگونه تشخیص داده میشود ؟
همانطور که گفته شد تشخیص کبد چرب در منزل دشوار است؛ زیرا اغلب علائم کبد چرب بروز نمیکند و ورشک شما ممکن است اولین شخصی باشد که آن را متوجه میشود. افزایش سطح آنزیمهای کبدی که در یک تست خون تشخیص داده میشوند، میتواند اولین نشانههای بیماری باشد. افزایش آنزیمهای کبدی یک نشانه هستند از این که کبد شما آسیب دیده است. برای تشخیص کبد چرب پزشک ممکن است موارد زیر را درخواست دهد:
سی تی اسکن کبد
بیوپسی کبد برای تشخیص میزان پیشرفته بودن این بیماری
برای درمان علائم کبد چرب چه باید کرد؟
هیچ داروی مخصوصی برای بیماری کبدچرب وجود ندارد؛ با این حال پزشکان به شما کمک میکنند تا فاکتورهای دخیل در ایجاد علائم کبد چرب را کنترل کنید. همچنین به شما پیشنهاد میکنند که سبک زندگی خود را بهبود دهید؛ زیرا بهطور قابل توجهی سلامتی شما را افزایش میدهد. درمان میتواند شامل موارد زیر باشد:
عدم مصرف الکل
کاهش وزن
مصرف داروهای کنترل دیابت، کلسترول و تری گلیسیرید
مصرف ویتامین E
رژیم غذایی و تغییر سبک زندگی