کرونا روی دندان ها هم تاثیر می گذارد؟
کرونا ویروس روی اعضای مختلف بدن تاثیرات متفاوتی دارد روی دندان ها هم تاثیر میگذارد و یکی از عوارض کرونا می تواند ترک خوردن دندان ها باشد.
جی پلاس، شیوع کروناویروس زندگی روزمره و نحوه نگاه ما به سلامت عمومی را تغییر داده است. عدم قطعیت اطلاعات ما دربارهی کروناویروس و اثرات آن منجر به افزایش استرس، افسردگی، اضطراب و دیگر مسائل مربوط به سلامت روان شده است. گاهی اوقات این مسائل می توانند خود را در رفتارهای ناخودآگاه نشان دهند، مانند ساییدن دندانها به یگدیگر و قفل کردن فک که می تواند منجر به آسیبهای دندانی شود.
تعطیل بودن دندانپزشکیها هم به سلامت دندانها آسیب رسانده است
بهداشت نیوز نوشت؛ در طول روز اگر استرس دارید بدن شما در شب، با ساییدن دندانها واکنش نشان میدهند. سلامت دندانها نیز ممکن است در خطر باشد. در اوج همهگیری کروناویروس، ماندن در خانه و تعطیلی موقت در کیلینیکهای دندانپزشکی منجر به کاهش مراجعهی بیمارانی که به سلامت دندانهای خود اهمیت میدادند شد. بر اساس یک نظرسنجی که بیش از ۱۹ هزار دندانپزشک از سوی موسسه سیاست گذاری سلامت انجمن دندانپزشکی آمریکا در آن شرکت داشتند، نزدیک به ۹۵ درصد گفتند که در هفته آخر ماه مارس تنها برای بیماران اورژانسی باز هستند.
دندانهای ترک خورده
به گزارش دکتر پیک، موارد دندانهای ترک خوردهی درمان شده در ماههای اوت و سپتامبر دو نسبت به سال پیش شد. این آمار متعلق به زمانی است که با وجود کروناویروس دکتر پیک، دندانپزشکی خود را تعطیل نکرد و به درمان ادامه داد. دکتر پیک این افزایش مراجعه کننده را ناشی از استرسهای شیوع کروناویروس میداند که بیشتر دندانهای آسیاب را تحت اثر قرار میدهد. او میگوید: « معمولاً در مصاحبه با بیماری که دچار دندانهای ترک خورده است مقداری استرس پیدا میکنم. من فکر میکنم ما در دورهای زندگی میکنیم که برای همه استرس در سطح بالایی وجود دارد».
انواع ترکها
دکتر میگوید ساییدن دندانها در شب دهان را تحت فشار قرار میدهد و میتواند منجر به چندین نوع ترک شود: شکستگی ریشه عمودی، خطوط شوق، دندان تقسیم شده، کوسپ شکسته یا دندان ترک خورده. او میگوید برخی از اینها بدون نشان هستند و بیمار متوجه نمیشود تا زمانی که برای چک آپ به دندانپزشکی مراجعه کنند. در موارد دیگر، بیماران از تورم، درد در هنگام جویدن، درد طولانی مدت یا احساس شل بودن دندان شکایت خواهند کرد. اگر علائم مشابهی را تجربه میکنید به دندانپزشک خود اطلاع دهید. درمان بستگی به نوع ترک و شدت آن دارد. اجتناب از درمان و صرف نظر کردن از چک آپهای دندانی منظم میتواند منجر به دندانهای خراب و از کار افتاده شود.
لثه مهمتر از دندان است
در واقع تنها سلامت دندانها نیست که بهداشت دهانی ما را تهدید میکند. سلامت لثهها بیشتر اهمیت دارد. بیماریهای حاد لثه که شامل التهاب لثه، خونریزی لثه و تحلیل رفتن لثه میشود. این موضوع را به بیمارانی نسبت میدهند که از زمان شروع شیوع کروناویروس از چکآپهای منظم صرف نظر میکنند.
پوسیدگی دندان و ایجاد حفرهها
الیوت مازر، دانشیار بالینی دندان پزشکی کودکان در دانشگاه پنسیلوانیا، میگوید: «بسیاری از پوسیدگیهای دندانها به علت توقف درمان در شیوع کرونا ویروس، پیشرفت کردند». پوسیدگی دندان زمانی رخ میدهد که باکتریهایی که در دهان وجود دارند با ساختن اسید به مینای دندانها حمله میکنند. دکتر ماسر میگوید: «بخشی از این امر به دلیل محدودیتهایی است که در طول چند ماه اول همهگیری کروناویروس از نظر درمان بیماران بر جامعه دندانپزشکی گذاشته شده است». برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی مردم باید به چکآپهای معمول و عادات بهداشتی روزانه دهان و دندان خود اهمیت دهند مانند مسواک زدن و نخ کشیدن با دقت.
دیدگاه تان را بنویسید