گال یک بیماری انگلی است که باعث خارش شدید پوست میشود.
جی پلاس، به نقل از مدیکال نیوز تودی، گال یا جَرَب یک بیماری انگلی و پوستی است که عامل آن هیره خارشی است. این موجود شبیه کنه بوده اما از آن بسیار کوچکتر است. این کنههای ریز به پوست حمله کرده و با ورود به آن باعث بروز خارش شدید در فرد میشود.
رایجترین علائم ابتلا به گال شامل مواردی همچون قرمزی و تحریک پوست، تاول زدن و خارش شدید پوست به ویژه در شب میشود. همچنین ممکن است فرد شاهد گزیدگیهای کوچک یا برآمدگی و جراحات ناشی از خارش پوست باشد.
افرادی که به گال مبتلا میشوند، نیازمند دریافت خدمات پزشکی و دارو هستند. با این حال، کمتر کسی میداند که با استفاده از برخی راهکارهای ساده در خانه میتوان از شر این بیماری خلاص شد.
در این مطلب به رایجترین این موارد میپردازیم:
روغن درخت چای: روغنی که از درختچه چای گرفته میشود. یکی از مشهورترین عصارههای گیاهی برای درمان بیماریهای پوستی است. مطالعات نشان داده است مصرف موضعی این روغن میتواند به طور موثری بیماری گال را درمان کند. این روغن میتواند برخی از علائم بیماری مانند خارش شدید پوست را تسکین دهد. متخصصان میگویند روغن درخت چای باعث از بین رفتن تخمهایی میشود که این انگل در اعماق پوست انسان گذاشته است.
آلوئه ورا: استفاده از آلوئه ورا برای خواص تسکین دهندگی آن در آفتاب سوختگیها و دیگر بیماریهای پوستی رایج است. یکی از فواید آلوئه ورا این است که این گیاه کمترین عوارض جانبی را برای انسان دارد. یک مطالعه نشان داده است مصرف این گیاه به طور موثری باعث بهبود بیماری گال میشود و به همین دلیل پزشکان این درمان طبیعی را برای بیماران تجویز میکنند.
چریش: چریش درختی از تیره زیتون تلخیان است که به طور گسترده در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد میکند. روغن چریش که از دانههای این درخت بدست میآید دارای خواص آنتی باکتریایی، ضدالتهابی و مسکنی است. دانشمندان در تحقیقات خود به فواید درمانی این روغن در درمان گال پی برده اند. برای مثال، در مطالعه بر روی سگهای مبتلا به گال مشاهده شد که آنها پس از دو هفته استفاده از شامپوی حاوی این روغن بیماریشان درمان شد.
عصاره میخک: عصاره گرفته شده از گل میخک فواید دارویی بی شماری دارد. یک مطالعه نشان داد استفاده از این عصاره به طور موثری باعث درمان گال در خرگوشها و خوکها شده است. دانشمندان در این مطالعه از عصارههای گیاهان دیگر نیز برای درمان این حیوانات بهره گرفتند، اما هیچ کدام به اندازه گل میخک موثر واقع نشد.
از دیگر راهکارهای خانگی برای درمان بیماری گال میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- فلفل قرمز
- زردچوبه
- روی
- شستن لباسها در آب داغ
- بوراکس (یکی از مواد معدنی که از نمکهای اسید بوریک تهیه میشود).
- سفید کنندهها
- جاروبرقی کشیدن به لباسها
- سرکه سیب