مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ثبت 10 اثر ایران در فهرست جهانی میراث مستند خبر داد.

به گزارش سرویس سبک زندگی جی پلاس،  دکتر فرهاد نظری در حاشیه کارگاه آموزشی حافظه جهانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این کارگاه با همکاری سازمان اسناد کتابخانه ملی ایران، میراث فرهنگی و نهادهای دیگر و با حضور سمن‌‎ها برگزار می‎شود که هدف آن آشنا ساختن مخاطبان با ارزش‎های میراث فرهنگی و میراث مستند است.

وی با بیان اینکه بخش عظیمی از این مستندات در اختیار مردم و گنجینه‎های خصوصی است، افزود: امروز تلاش می‎کنیم که راه‎های شناخت و مراقبت از آنها را به مردم انتقال بدهیم چراکه بسیاری از این گنجینه‎ها یونیک و تجزیه‎ناپذیر هستند و نظیر آنها در جاهای دیگری پیدا نمی‎شود.

نظری بیان کرد: مردم باید از داشته‎های خود آگاه باشند و میراث مستند طیف بسیار وسیعی از عکس‎های تاریخی و کتابخانه‎ها، نسخ اسناد خطی و قباله‎ها و عقدنامه‎ها و فیلم‎هایی هستند که همه آنها را در بر می‎گیرد.

مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان کرد: خوشبختانه خانواده‎های ایرانی فرهنگ حفظ این آثار را دارند و با دید یادگار به آنها نگاه می‎کنند. قصد داریم در این کارگاه شیوه‎‌های علمی و نوین حفظ و حراست از آنها را آموزش داده و نیز آثاری که قابلیت ثبت دارند را شناسایی کنیم.

وی ادامه داد: در مقوله میراث مستند یا حافظه جهانی تا به حال نزدیک به 60 اثر در فهرست ملی، 5 مورد در لیست منطقه‎ای آسیا- اقیانوسیه و 10 اثر در فهرست جهانی ثبت شده‎اند که جهانی‎ها به معنای این است که جزو آثار بشری محسوب شده و به قوم و کشور خاصی مربوط نمی‎شوند.

نظری اظهار کرد: این آثار میراث فکری کل بشریت است و شامل اثرهایی مانند شاهنامه فردوسی، ذخیره خوارزمشاهی، پنج گنج نظامی، کلیات سعدی، التفهیم ابوریحان و... می‎شوند که خوشبختانه آنها را در آرشیو خود داریم و ایران از این حیث به خاطر تاثیرگذاری و جایگاهی که در دنیا دارد، داشته‎هایش بسیار زیاد است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.