به گزارش ایرنا، موضوع هدر رفت آب قنات های زنجان از سال ها قبل مطرح بوده و به آن بحث بیرون زدگی آب های زیر سطحی از خانه های جنوب شهر هم اضافه شده است.
زمانی مسئولان شهر زنجان در بخش آب، مدیریت شهر و مدیریت فاضلاب این توضیح را داشتند که هیچ یک متولی آبی که به ظاهر از قنوات بیرون می زند نیستند، در حالی که این روزها حرف و سخن اینجاست که این آب نیست، فاضلاب چاه های جذبی است که از خانه ها بیرون می زند.
هنوز هم هیچ مسئولی حاضر به پذیرش مسئولیت قنات های شهر زنجان نیست و هر کدام به نوبه خود آن را وظیفه دستگاه دیگری معرفی می کنند.
هر چه هست این آب حتی اگرچه غیر قابل آشامیدن باشد، متولی ندارد و به بلای جان خانه های بافت جنوبی شهر که اغلب هم تاریخی یا فرسوده هستند، تبدیل شده است.
این موضوع به تایید هر 2 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری و شرکت آب منطقه ای هم رسید تا آنجا که مدیرعامل شرکت آبفار گفت: این آب باید مدیریت شود، نمی تواند مصرف آشامیدنی داشته باشد چون آلوده به فاضلاب است.
علیرضا جزء قاسمی ضمن تاکید بر اینکه متولی قنات ها و آبهای زیر سطحی، شرکت آب منطقه ای است، اضافه کرد: هر نقطه از شهر که بالازدگی آب مشاهده می شود، بررسی شد، این آب فقط می تواند مدیریت شده و برای فضاهای سبز، آب نماها و کارواش ها به کار گرفته شود.
سخنان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان چندان تفاوتی با سخنان جزء قاسمی نداشت که در همین زمینه گفت: محدوده کار این شرکت داخل شهر نیست، آب منطقه ای هم مسئولیتی در خصوص آب های زیر سطحی داخل محدوده شهر ندارد، قانون گذار برای محدوده شهر متولی و مسئول تعریف کرده است.
یوسف رضاپور با بیان اینکه این شرکت ممکن است در خصوص قنات های داخل شهر نظر دهد اما متولی، دستگاه دیگری است، یادآورشد: در صورتی که شهرداری و شرکت آب و فاضلاب اعلام کنند که به آنها ارتباطی ندارند، این شرکت ورود پیدا می کند.
وی تصریح کرد که این آبی که از خانه ها بیرون می زند، آب قنات نیست، فاضلاب چاه های جذبی است.
رضاپور تاکید دارد که راه چاره مدیریت این آب های بیرون زده از خانه ها، فقط اجرای طرح شبکه فاضلاب شهری است تا این وضعیت را ساماندهی کند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان این موضوع را هم اظهار داشت که متولی لایروبی و احیای قنوات در داخل شهر، شهرداری است و این شرکت اجازه دخل و تصرف در داخل شهر را ندارد و فقط می تواند در خصوص ساماندهی و مدیریت پساب های تولیدی نظر دهد.
اما شهردار زنجان به کل آب پاکی را روی دست همه ریخت و اعلام کرد: به هیچ وجه بحث آب های زیر سطحی شهر به شهرداری ارتباطی پیدا نمی کند.
مسیح الله معصومی تنها مسئولیت بر عهده شهرداری را مدیریت و هدایت آب های سطحی ناشی از بارندگی برشمرد.
اما سخن آخر را که تعیین کننده وظایف دستگاه ها و خاتمه دادن به این بحث بود، مهرداد سلطانی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان به میان آورد و گفت: در قالب طرح ساماندهی آب های سطحی جنوب شهر، شرکت آب منطقه ای موظف به مطالعه و شرکت آب و فاضلاب شهری و شهرداری مسئول اجرای برنامه شده اند.
سلطانی افزود: زنجان آب هایی دارد که در شهر به واسطه قنات های قدیمی یا فاضلاب چاه های جذبی در لایه های پایینی نزدیک شهر شده و بیرون زده اند.
وی تصریح کرد: بر اساس مصوبه شورای حفاظت منابع آب استان، در موافقت نامه های استانی مبادله شده، بنا شد شرکت آب منطقه ای مطالعه ای در خصوص ساماندهی، روش های کنترل و مدیریت بالا آمدگی آب های زیر سطحی شهر زنجان انجام دهد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار زنجان گفت: اکنون این بالا آمدگی آب از جنوب شهر، یک تهدید است و اگر بتوان این تهدید را با ساماندهی و هدایت مناسب به فرصت تبدیل کرد، می توان بخشی از آب مورد نیاز احیای زنجانرود را هم تامین کرد.
سلطانی به گفته های خود این جمله را هم اضافه کرد: در شورای حفاظت منابع آب بنا شد استان 50 درصد اعتبار مورد نیاز این مطالعه را تامین کند و 50 درصد دیگر هم از طرف خود دستگاه که شرکت آب منطقه ای است تامین شود.
اینکه اکنون متولی چه کسی و چه دستگاهی است، زمانی می تواند موثر و مهم باشد که شخصی به پا خیزد و برای حل مشکل خانواده های جنوب شهر زنجان که روزگار خود را در خانه ها نم کشیده در بافت تاریخی و فرسوده سپری می کنند، همتی به خرج دهد.
3001/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.