به گزارش ایرنا، بهروز مهدوی روز سه شنبه در جلسه شورای استان زنجان افزود:جایگاه شورای استان جایگاه مهمی دارد و این جایگاه باید به عنوان یک ظرفیت مهم مشورتی برای توسعه و رشد استان مورد استفاده قرار گیرد.
وی اظهار کرد: شوراهای اسلامی در قانون اساسی برای اهداف مشخصی تشکیل می شوند و در این میان شوراهای اسلامی شهر و روستا برای تسریع در اهداف توسعه اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کشور تشکیل شده و قانون بر وجود این نهاد به منظور سرعت بخشی به برنامه های توسعه ای، تاکید دارد.
مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری زنجان، ادامه داد: باید برنامه ریزی های لازم به منظور شکل گیری و تحقق اهداف و برنامه های کلان توسعه ای کشور و استان متناسب با تدوین برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت انجام گیرد.
وی ابراز کرد: مکان فعلی شورای اسلامی استان مناسب نیست،این موضوع پیگیری خواهد شد و امیدواریم فضایی مناسب برای تشکیل جلسات شورای استان به عنوان شورای فرادست ایجاد شود.
مهدوی با اشاره نا آرامی های روزهای گذشته و اهمیت جذب سرمایه گذار خارجی برای کاهش مشکلات اقتصادی اشاهر و خاطر نشان کرد: با ایجاد نا آرامی و تخریب اموال عمومی، مشکلات اقتصادی برطرف نمی شود و باید در چارچوب قوانین نسبت به کاهش مشکلات اقدام کرد.
وی بیان کرد: هفت هزار و 500 نقطه روستایی در استان شناسایی شده و این اقدام در راستای کددار کردن نقاط روستایی بوده و هر روستایی که دارای کد در تقسیمات کشوری نباشد، باید از مراجع مربوطه درخواست کد کند.
وی از شوراهای اسلامی استان خواست از انتخاب شهرداران اصلح در شهرها حمایت جدی داشته باشند و علاوه بر آن وقتی اعضای شورا، شهردار یک شهر را انتخاب می کنند، باید تا پایان حضور این فرد منتخب از وی حمایت جدی داشته باشند.
رییس شورای اسلامی استان زنجان نیز ادامه داد: رسالت جامعه شورایی دوره پنجم بسیار دشوار است چرا که توام با رشد سیاسی و فرهنگی مردم، مطالبات آنها نیز افزایش یافته که این مهم نیازمند توجه ویژه مدیران به جایگاه شورایی است.
رضا ملایی افزود: شوراها پل ارتباطی مردم و مسئولین هستند و مکان فعلی این شورا مناسب نیست و تامین فضای مناسب چشم انداز بهتری را ترسییم می کند.
رییس شورای اسلامی استان زنجان ادامه داد: اولویت برنامه ریزی و فعالیتهای این شورا در حوزه های اشتغال، فرهنگی و اجتماعی است و بستر سازی مناسب برای جذب سرمایه گذاران برای رونق رونق این استان اهمیت زیادی دارد.

***برای ارتقا جایگاه شوراها مسئولان در شان شوراها به شورای فرادست بنگرند
عضو شورای اسلامی شهر زنجان ادامه داد: ضعف زیر ساختها و منابع مالی در این برهه زمانی لزوم مدیریت منابع و اولویت بندی پروژه ها را عیان کرده و در این راستا مدیران باید شورا و شهرداری را حمایت کنند.
سجاد خدایی جذب افزود: امیدواریم از پروزه های قابل دفاع حمایت ویژه ای در جذب سرمایه گذار انجام گیرد و باید از مدیران ریسک پذیر حمایت کنیم تا بستر مدیر پروری و مسئولیت پذیری فراهم شود.
این عضو شورای اسلامی شهر زنجان همچنین بر ضرورت شفاف سازی سهم شهرداری ها از ارزش افزوده تاکید و خاطر نشان کرد: متاسفانه در این رابطه شفافیت وجود ندارد.
خدایی درخصوص سهم شهرداری از محل جرایم راهنمایی و رانندگی نیز گفت که این مبالغ باید در حوزه ترافیکی هزینه شود اما متاسفانه از سوی برخی دستگاهها در رابطه با هزینه کرد مبالغ تکالیفی انجام می گیرد.
وی بیان کرد: تقویت بدنه کارشناسی در شهرداری زنجان مهم است و تفاوت در نوع قراردادها انگیزه کارکنان را کاهش داده و نیز امکان بهره مندی مجموعه را از نیروهای توانمند قراردادی از بین برده است.
عضو دیگر شورای استان نیز به رعایت سلسله مراتب شورایی، تامین ساختمان مناسب برای استقرار شوراها، حمایت از ماموریت شوراها اشاره کرد و در ادامه از لزوم توجه به صنایع تبدیلی در شهرستان طارم سخن به میان آورد.
جلیل جعفری افزود: صنایع غذایی در طارم باید مورد توجه جدی باشد و متاسفانه روغن های صنعتی ناخالص با قیمت پایین تر از قیمت تمام شده برای کشاورزان بازار را اشغال کرده اند و با این روند کشاورزان بی انگیزه شده و در اینده یافتن روغن زیتون اصل دشوار خواهد شد.
جلال محمدی نماینده شهرستان خدابنده در شورای استان نیز با گلایه از کم توجهی مسئولان به جایگاه شوراها گفت: نباید توجه به مردم و شوراها به عنوان نمایندگان مردم مختص زمان انتخابات باشد.
وی اظهار کرد: شهرستان خدابنده به عنوان بزرگترین شهرستان استان نیازمند توجه ویژه است و افزایش شهر و بخش در این شهرستان زمینه جذب اعتبارات بیشتر را فراهم می کند.
محمدی رفع مشکل راه و زیرساختها را لازمه ماندگاری روستاییان برشمرد و بر تامین نیازهای روستاییان به منظور پیشگیری از مهاجرت و حاشیه نشینی تاکید کرد.
نماینده استان زنجان در شورای عالی استان ها نیز با اشاره به برخی فشارها در عملکرد شهرداران گفت: وقتی شهرداری حکم خود را دریافت می کند باید ادامه مسیر را با آسودگی خاطر به فعالیت بپردازد.
مرتضی صالحی نژاد مقدم افزود: متاسفانه نقش شوراها سمبلیک است و بسیاری از اختیارات قانونی آنها تحت الشعاع سایر مسایل است.
محمود عبدالهی نماینده شهرستان ایجرود در شورای استان نیز با اشاره به اینکه نگاه مسئولان به برخی شهرها مانند نگاه به یک روستاست گفت: شهرهای شهرستان ایجرود هنوز ماهیت شهری پیدا نکرده اند.
وی اظهار کرد: برخی قوانین دست ما را در اجرای وظایف بسته اند ، در شهرهای کوچک نبود درآمد پایدار موجب بروز مشکلات مالی بسیاری شده تا جایی که توان پرداخت حقوق کارکنان شهرداری را از ما سلب کرده است.
عبدالهی با اشاره به عدم به کارگیری نیروهای بومی در واحدهای تولید و صنایع شهرستان ایجرود و نیز نیاز به جذب سرمایه گذار برای روستاهای هدف گردشگری این شهرستان، خواستار بررسی بیشتر مشکلات مردم از سوی مسئولان شد.
به گزارش ایرنا، استان زنجان دارای 21 شهر با 113 عضو و 935 روستا با 2 هزار و 200 نفر عضو شورای اسلامی است.
شورای اسلامی استان زنجان نیز با وجود هشت شهرستان با هشت عضو که هر یک نماینده یکی از شوراهای اسلامی شهرستان هستند فعال بوده و اکنون وارد چهارمین دور فعالیت خود شده است.
7320/8068
خبرنگار: اعظم شامی ** انتشار: اسماعیل جهانبخش
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.