مهدی آرمیون با عنوان اینکه برابر آماربرداری انجام شده در هر هکتار بین 8 تا 11 اصله درخت آلوده وجود دارد، افزود: باتوجه به کوهستانی بودن منطقه، ارتفاع درختان، وسعت منطقه آلوده، شیب عمومی منطقه و تراکم درختان در قسمتهای مرکزی جنگل، اجرای طرح کنترل مکانیکی آفت و پاکسازی درختان سخت و دشوار بوده و روند اجرای طرح را تا حدی کند و زمان آن را طولانی و نیز پرهزینه خواهد کرد.
وی اظهار کرد: گونه جنگلی ارس از درختان منحصر به فرد است که در شرایط نیمه خشک کوهستانی توانسته است جامعه جنگلی تشکیل دهد.
این مسئول ادامه داد: بیشتر جنگلهای اینگونه در شرایط اکولوژیکی بسیار سخت مستقر هستند. این درختان توانایی تحمل سرمای 30 درجه زیر صفر در زمستان و 45 روز بیآبی در تابستان را دارا بوده و در حال حاضر ارزش و اهمیت اصلی این گونه در بحث قابلیتها و ارزشهای زیستمحیطی و ژنتیکی آن است.
وی با عنوان جنگل ارس جیش آباد در منتهی الیه شمال شرقی شهرستان طارم در فاصله چهل کیلومتری آببر، مرکز شهرستان واقع شده است، عنوان کرد: 160 هکتار از این جنگل بهعنوان ذخیرگاه جنگلی در نظر گرفته شده است.
آرمیون، تراکم درختان در این ذخیرهگاه را بین 30 تا40 اصله درخت در هکتار اعلام کرد و با اشاره به ویژگیهای این آفت، گفت: آفت ارس واش در اصل یک گیاه انگلی است که تنها روش کنترل آن، کنترل مکانیکی انگل است.
وی با بیان اینکه در مناطق کوهستانی شمال شهرستان طارم حدود 21 هزار هکتار جنگل ارس وجود دارد که از این مقدار حدود 3000 هکتار به گیاه انگلی ارس واش آلوده شده است، ادامه داد: 300 هکتار از مساحت جنگلهای منطقه "جیشآباد" طارم از 8 آبان 96 به مدت 47 روز و 110 هکتار از جنگلهای منطقه بندرگاه از 28 شهریور 96 به مدت 17 روز کاری تحت پوشش عملیات کنترل مکانیکی گیاه انگلی ارس واش قرار گرفتهاند.
48