به گزارش ایرنا، فرامرز نیک سرشت شامگاه یکشنبه در کارگروه توسعه صادرات استان زنجان افزود: خدمات فنی و مهندسی به رغم داشتن تنوع و گستردگی بالا، سهم قابل توجهی در حوزه تولید و اشتغال این استان ندارد.
وی یادآورشد: سهم بخش خدمات در برخی کشورهای توسعه یافته حتی تا 80 درصد اشتغال و تولید ناخالص هم می رسد در حالی که در زنجان این رقم زیر 40 درصد است.
نیک سرشت اظهار کرد: این رقم پایین بخش خدمات در اشتغالزایی به رغم وجود نیروی انسانی توانمند و توانمندی بالای این استان در حوزه خدمات حوزه های مختلف به ویژه فنی و مهندسی است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و مدیریت منابع استاندار زنجان گفت: توجه به بخش خدمات و طیف گسترده فعالیت ها در آن نیازمند یک همت مضاعف است.
وی با بیان اینکه محصولات این بخش هرکدام در نوع خود منحصر به فرد محسوب می شوند، خاطرنشان کرد: می توان حتی از تمایزهای موجود در بخش خدمات برای افزایش صادرات و مبادلات تجاری بین المللی بهره گرفت.
نیک سرشت ادامه داد: حوزه خدمات توان رقابتی بسیار بالایی دارد اما فاقد ظرفیت ذخیره سازی است و باید به موقع از محصولات آن بهره گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و مدیریت منابع استاندار زنجان گفت: دیگر کشورها روی توان بخش خدمات و نیروی انسانی ایران حساب باز می کنند و در معادلات خود آن را مد نظر قرار می دهند.
وی تصریح کرد: هزینه خروج هر فرد از کشور به یک میلیون دلار می رسد در حالی که ما نسبت به آن بی اعتنایی می کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان هم در ادامه این جلسه گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آبان، 50 میلیون و 738 هزار و 606 دلار حواله ارزی در سیستم بانکی این استان صادر شده است.
ناصر فغفوری اضافه کرد: مجموع اعتبار اسنادی صادر شده طی سال جاری در بانک های این استان به 43 میلیون و 91 هزار و 996 دلار می رسد و در این مدت 631میلیارد و 527 میلیون ریال هم تسهیلات صادراتی اعطا شده است.
وی ابراز کرد: سهم صادرات این استان از صادرات غیرنفتی کشور از نظر ارزش به 1.19 درصد می رسد.
فغفوری افزود: از صادرات 285 میلیون و 607 هزار دلاری کالاهای مبدا تولید این استان، 229 میلیون و 800 هزار دلار معادل 80.3درصد مربوط به صادرات بخش صنعت است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: میزان صادرات بخش معدن این استان در این مدت به 33 میلیون و 57 هزار دلار معادل 11.6 درصد می رسد.
وی خاطرنشان کرد: میزان صادرات ثبت شده کالاهای تولیدی بخش کشاورزی این استان در این مدت به 13 میلیون و 800 هزار دلار معادل 4.79 درصد می رسد.
فغفوری ادامه داد: در این مدت هشت میلیون و 772 هزار دلار معادل 3.1 درصد کل صادرات فرش با مبدا تولید این استان صادر شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان میزان صادرات بخش گردشگری را 563 هزار دلار معادل 0.2 درصد کل صادرات این استان اعلام کرد.
مدیرکل گمرک استان زنجان هم در ادامه این جلسه گفت: گمرک این استان طی هشت ماه گذشته موفق به ثبت صادرات 206 میلیون و 789 هزار دلاری شد.
حمید احمدی اظهار کرد: در این مدت صادرات فرش هم از گمرک این استان ثبت شد که پیش از این چنین فرصتی در این اداره کل وجود نداشت.
وی یکی از مهمترین مشکلات گمرک زنجان را نبود آزمایشگاه همکاری اعلام کرد و خواستار استقرار آزمایشگاه های مربوط به کاغذ و پارچه نبافته در گمرک شد.
مدیرکل استاندار زنجان هم در ادامه از وجود 44 آزمایشگاه همکاری در این استان خبر داد و گفت: متاسفانه آزمایشگاه تخصصی کاغذ و پارچه نبافته در این استان وجود ندارد.
داوود کارگرزاده تاکید کرد: می توان با مشارکت بخش خصوصی زمینه ایجاد آزمایشگاه های مورد نیاز را فراهم کرد.
3001/6085
خبرنگار: مینا افشاری ** انتشار: رویا رفیعی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.