با وجود اینکه مسئولان ورزشی از اختصاص اعتبار و حمایت از ورزشکار سخن میگویند و با هر بار قهرمانی هر یک از ورزشکاران با حلقه گل به استقبال آنها میروند، اما باید گفت هنوز برخی از رشتههای ورزشی در استان مورد بیتوجهی مسئولان قرار دارد.
در این میان حضور کمرنگ اسپانسرها و بخش خصوصی نیز بر این مسئله دامن زده و موجب شده است ورزشکاران برای قهرمانی با مشکلات زیادی روبهرو باشند و از هفتخوان رستم بگذرند.
برای گواهی این ادعا کافی است پای درددل هر یک از قهرمانان و ورزشکاران حرفهای شهر نشست و به سخنان آنها گوش داد. با تمام این اوضاع و وجود مشکلات زنجیرهای هنوز ورزشکاران استان برای رسیدن به مدالهای رنگارنگ و افتخارآفرینی تلاش میکنند تا آینده به آنها لبخند بزند.
تنها مربی ورزشهای آبی زنجان
«محمدرضا مقدمی» دبیر هیات قایقرانی است. وی تاکنون افتخارآفرینیهای زیادی برای استان داشته و اینک به مسابقات آسیایی دعوت شده است.
این ورزشکار جوان میگوید که از 14سالگی در این راه قدم گذاشته و با سختیهای آن آشناست. مقدم هماکنون به عنوان تنها مربی در رشته ورزشهای آبی در استان فعال است.
وی در گفتوگو با همشهری زنجان از وضعیت این هیات میگوید و اظهار میکند: 90 ورزشکار در این هیات عضو هستند که 40 نفر از آنها را زنان و بقیه را مردان تشکیل میدهند.
مقدمی با اشاره به این مطلب که رشتههای مختلفی در هیات فعال است، ادامه میدهد: زنجان قطب رشته روئینگ در ایران است که تاکنون 6 نفر از ورزشکاران زنجانی در تیم ملی بودهاند و 12 نفر نیز از زنجان به اردوی تیم ملی در این رشته راه یافتهاند.
وی به رشته آبهای آرام اشاره میکند و میافزاید: این رشته در سد «حسن ابدال» فعال است و ورزشکاران زیر 23 سال در آن فعالیت میکنند. در این رشته نیز ورزشکاران زنجانی در مسابقات جهانی و آسیایی خوش درخشیدهاند.
مربی جوان رشته هیات آبی در ادامه گفتوگویش از موفقیت بانوان زنجانی در رشته کاناپولو سخن میگوید و ادامه میدهد: در این رشته 3 تن از بانوان در تیم ملی حضور دارند. همچنین در رشته آبهای خروشان نیز تعدادی از ورزشکاران مقام کشوری مسابقات را کسب کردهاند.
تجهیزات قدیمی
هر رشته ورزشی امکانات خاص خود را میطلبد. هیاتهای آبی هم از این قاعده مستثنا نیست. اما فعالیت در این رشته بدون آب غیرممکن است.
به گفته مربی هیات، در حال حاضر تمرین ورزشکاران در سد حسن ابدال انجام میشود. وی در مورد وضعیت تجهیزات این هیات چنین میگوید: بسیاری از تجهیزات موجود در هیات متعلق به 10 سال گذشته است و این کار را برای ورزشکاران سخت میکند.
وی با اعلام این نکته که پیشتر تمرینات در سد خاکی گاوازنگ انجام میشد، اظهار میکند: با کاهش آب موجود در این سد، سد حسن ابدال را جایگزین محل تمرین کردیم. سد حسن ابدال از لحاظ وسعت و مساحت به محل برگزاری مسابقات نزدیکتر است. اما موضوع مهم اینجاست که باید این سد برای تمرین آمادهسازی شود. مثلا باید عمق جاهای مختلف آن مشخص شود تا تمرینات به راحتی انجام شود.
اما این تمام مشکلات این هیات نیست. مقدمی در ادامه از نبود امکانات بدنسازی برای آمادگی جسمی ورزشکاران حرف میزند: از آنجا که فقط میتوان 5 تا 6 ماه به تمرین در سد پرداخت ورزشکاران باید با انجام تمرینات مخصوص که نیاز به وسایل خاصی دارد بدن خود را آماده نگه دارند، اما این وسایل ورزشی در زنجان نیست.
این ورزشکار زنجانی ادامه میدهد: در حال حاضر من مربی همه رشتههای آبی هیات هستم و برای این کار دستمزدی دریافت نمیکنم. چرا که نمیتوان از ورزشکاری که صبح تا ظهر کارگری میکند و خود را به محل سد میرساند پولی دریافت کرد.
وی از نبود اسپانسر در هیات گلایه میکند و میافزاید: با اینکه ورزشکاران فعال در هیات خوش درخشیدهاند اما به دلیل عدم حمایت مسئولان و اسپانسرها از زنجان میروند و جذب تیمهای بزرگتر میشوند و به نام آنها افتخارآفرینی میکنند.
«حسنابدال» برق ندارد
سال 85 اعلام شد سد حسن ابدال به عنوان منطقه گردشگری آبی معرفی شود. آن زمان منابع طبیعی قسمتی از زمین خود را در اختیار بخش خصوصی گذاشت تا امکانات رفاهی و تفریحی را برای مردم شهر فراهم آورد. «فریدون کاظمی» یکی از سرمایهگذاران در این بخش است. وی در گفتوگو با همشهری از نبود برق در این منطقه خبر میدهد و میافزاید: برای جذب گردشگر و همین طور تمرین ورزشکاران هیاتهای آبی در این محل نیاز به برق است.
وی با اعلام اینکه چندین بار راه سد حسن ابدال را بهسازی کرده است، ادامه میدهد: هر سال برای بهسازی راه حسن ابدال هزینه میکنیم اما به دلیل وجود خاک رس زحمات ما به هدر میرود.
کاظمی در پایان سخنانش از مسئولان میخواهد با توجه به حضور بخش خصوصی در این حوزه، این منطقه را از وضعیت فعلی خارج کنند و با جانمایی تجهیزات ورزشی و تفریحات آبی به جذب گردشگر کمک کنند.
46