علیرضا جزء قاسمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مجموع آب شرب سالانه تولیدی در استان زنجان 70میلی مترمکعب معادل 96 هزار و 510 میلیون مترمکعب است.
وی اظهارکرد: زنجان دارای چهار آزمایشگاه است که این آزمایشگاه ها، آزمایشگاه مرکزی کنترل کیفی آب در زنجان، آزمایشگاه میکروبی در شهرستان های ابهر و خدابنده، آزمایشگاه تصفیه خانه فاضلاب شهر زنجان و ماهنشان است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان زنجان با بیان اینکه شاخص های مختلفی در آزمایشگاه آب شرب مورد سنجش قرار می گیرد، گفت: کیفیت، خط قرمز این شرکت به شمار می رود چرا که تاکید شده منطقه ای که در آن آب شرب استاندارد به دست مردم نرسد، آب در اختیار مردم قرار داده نمی شود.
جزء قاسمی تاکید کرد: با توجه به این مساله، کنترل کیفیت آب به صورت دائمی و مستمر مورد پایش قرار می گیرد.
وی ادامه داد: سال گذشته در کل شهرهای استان زنجان 26 هزار و 847 دفعه آب شرب مورد کلرسنجی قرار گرفت که این میزان در حد استاندارد آن 25 هزار مورد است.
مدیرعامل شرکت آبفای استان زنجان گفت: علاوه بر آزمایش های بیان شده بر روی آب شرب، آزمایش های میکروبی در همه شهرهای استان زنجان بر اساس استاندارد انجام می شود.
به گفته وی، باکتریولوژی، کدورت و شمارش جمعیت میکروبی آب شرب این استان از کیفیت 100 درصدی برخوردار و مشکلی در ابن خصوص وجود ندارد.
جزءقاسمی با بیان اینکه در شهر نیک پی با دو گانگی مواجه هستیم، افزود: در این منطقه از سوی شرکت آبفای استان زنجان چاهی حفر و شبکه ایجاد شده اما استقبالی از این شبکه نمی شود.
مدیرعامل شرکت آبفای استان زنجان گفت: نیک پی با 100 خانوار جمعیت 455 نفری دارد که با این وضع موجود حاکم در این شهر رضایت بخش نیست.
جزء قاسمی یادآورشد: ساکنان آن ادعا دارند که از آب قنات استفاده می کنند و بابت شبکه آب شرب ایجاد شده به شرکت آبفا هزینه نمی دهند که این مساله در بلندمدت مشکل ساز خواهد شد.
وی متذکر شد: درباره وضعیت فعلی قنات نیک پی مسئولیتی نمی پذیریم چرا که مورد تایید شرکت آبفای استان نیست.
مدیرعامل شرکت آبفای استان زنجان در مناطقی آب آن دارای نیترات بالایی است این آبها وارد مخازن می شود با آب شرب سالم مخلوط و درصد نیترات آن به زیر 50 میلی گرم می رسد و با عمل اختلاط درصد نیترات کاهش می یابد.
جزء قاسمی تاکید کرد: آزمایش ها به طور مستمر و استاندارد انجام می شود و برای مخازن نیز دوره زمانی مشخصی برای انجام آزمایش داریم.
وی بر دقت بیشتر بلوکه کردن دشت شرق زنجان و ابهر که برای تامین آب است تاکید کرد و افزود: باید در انتقال انبار ضایعات شهرک سرب و روی تسریع شود چرا که بهداشت آب سفره های زیر زمینی را تهدید می کند.
مدیرعامل شرکت آبفای استان زنجان گفت: اجرای برنامه ایمنی آبرسانی بلند مدت به شهرها به خصوص زنجان از طریق سد مشپمیا تلاش و درباره استفاده از کود و سموم که در این استان معضل بوده و جای نگرانی دارد، کنترل شود.
به گزارش ایرنا، 710 هزار نفر در 21 شهر استان زنجان تحت پوشش آبفای شهری قرار دارند
عمده محل تامین آب شرب در مناطق شهری سفره های آب زیرزمینی است بجز زنجان که از سد تهم تهیه می شود.
7325/6085
خبرنگار: حدیث ابوالحسنی** انتشاردهنده: رویارفیعی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.