به گزارش ایرنا، یحیی رحمتی شامگاه شنبه در جمع خبرنگاران به جایگاه ویژه غذا در فرهنگ مردم و ملل مختلف اشاره کرد و افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده، نزدیک 35 درصد هزینه سفر گردشگران مصروف تهیه غذا می شود، بنابراین لازم است تلاش کنیم تا سهم قابل توجهی از گردش مالی این بخش، نصیب استان شود.
وی تمرکز و توسعه یک جاذبه خاص را بهتر از امتحان کردن جاذبه های مختلف گردشگری خواند و اظهار کرد: تمرکز ما بر روی جشنواره های غذاست به ویژه جشنواره ملی آش و جشنواره بین المللی غذای اکو - جاده ابریشم هم در این راستا به شمار می آید.
سومین جشنواره بین المللی غذای اکو - جاده ابریشم از 20 تا 22 اردیبهشت جاری در مجموعه نمایشگاه بین المللی کاسپین زنجان برگزار می شود.
رحمتی اظهار کرد: بر اساس پیش بینی های انجام شده در سومین جشنواره بین المللی غذای اکو - جاده ابریشم، 25 غرفه طبخ غذا، 14 غرفه عرضه صنایع دستی مرتبط با غذا، 2 غرفه ارائه دم نوش های گیاهی و هشت غرفه تشکل های مردم نهاد فعال در حوزه گردشگری حاضر می شوند.
وی افزود: حضور گروه های آشپزی از کشورهای عضو سازمان اکو و کشورهای مسیر جاده ابریشم، برپایی کارگاه آموزش پخت غذاهای محلی و خواص غذایی آنها، اجرای موسیقی محلی و مراسم آئینی، برپایی نمایشگاه صنایع دستی مرتبط با غذا همچون ساخت ظروف از جمله برنامه های محتوایی جشنواره هستند.
رحتمی اظهار کرد: در سومین جشنواره بین المللی غذای اکو - جاده ابریشم گروه هایی از کشورهای آذربایجان، افغانستان، چین، پاکستان، لبنان، تاجیکستان، کره جنوبی، سوریه، عراق، قزاقستان، ترکیه، بحرین و فلسطین حضور می یابند.
وی یادآور شد: به علت مصادف شدن با ماه های محرم و صفر زمان برگزاری سومین جشنواره غذاهای اکو – جاده ابریشم به دهه آخر اردیبهشت جاری موکول شد.
شهردار زنجان نیز در ادامه این نشست، از پیگیری و اقدامات انجام شده برای پیوستن شهرداری زنجان به شهرهای عضو پیمان جاده ابریشم خبر داد و گفت: باید از ظرفیت دیپلماسی شهری در جهت توسعه صنعت گردشگری بهره بگیریم.
حبیب الله یگانه افزود: آئین گشایش سومین جشنواره بین المللی غذای اکو - جاده ابریشم شامگاه چهارشنبه/ 20 اردیبهشت/ در سالن همایش های مهرانه و مراسم اختتامیه نیز بر اساس برنامه ریزی های انجام شده شامگاه جمعه / 22 اردیبهشت/ در سینما روباز مجموعه تفریحی گاوازنگ برگزار می شود.
دوره نخست جشنواره غذای اکو – جاده ابریشم همزمان با جشنواره ملی آش ایرانی و در شهریور سال 94 و دومین دوره این جشنواره در مهر سال گذشته برگزار شد.
در دور نخست این جشنواره پنج کشور و در دور دوم 14 کشور در آن حضور یافتند و به رقابت و عرضه غذاهایسنتی خود پرداختند.
سازمان همکاری اقتصادی (Economic Cooperation Organization) موسوم به 'اکو' یک سازمان اقتصادی منطقه‌ای است.
سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه در سال 1343 (1964) نخستین بار این سازمان را پایه‌ریزی کردند.
پس از فروپاشی شوروی، در سال 1372 کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان نیز به سازمان اکو پیوستند.
7312/3001
خبرنگار: حسن اکبری ** انتشار دهنده: مینا افشاری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.