همه ساله رهبر معظم انقلاب، متناسب با شرایط کلی حاکم بر کشور سال را به نامی مزین می کنند تا این مهم بتواند سرلوحه برنامه ریزی‌های مسوولان و مردم قرار گیرد.

با توجه به تشدید مشکلات اقتصادی در سال های گذشته، رهبر معظم انقلاب همواره نام سال ها را اقتصادی انتخاب کرده اند که پس از انتخاب نام رونق تولید برای سال ۹۸، ایشان سال ۹۹ را نیز به نام سال جهش تولید نامگذاری کردند.

تکیه بر توان داخلی و استفاده از این ظرفیت ها و برنامه ریزی مدون و حساب شده با توجه به تحریم‌های ظالمانه که بر کشورمان اعمال شده تنها راه شکوفایی اقتصاد بوده و توجه بیش از پیش به تولید و برداشتن قدم‌های بلندتر در این بخش راهکار شکوفایی و رونق اقتصادی است.

 در حالی که کشورمان با داشتن استعدادها و ذخایر غنی این ظرفیت را دارد که با استفاده هر چه بیشتر از توان داخلی خود به بالندگی برسد و در این میان مسؤولان استان زنجان نیز معتقدند که سال گذشته با توجه به مشکلات و کاستی ها فعالیت های خوبی در زمینه رونق تولید انجام شد و اکنون نیز باید همت خود را برای تحقق جهش تولید به کار ببندیم.

همراهی مردم رمز تحقق  شعار سال 

استاندار زنجان با اشاره به اینکه نامگذاری سال ۱۳۹۹ از سوی رهبر معظم انقلاب به نام جهش تولید اقدامی کاملا مطالعه شده و با بررسی همه جوانب کشور است، گفت: رضایت رهبر معظم انقلاب از رونق تولید در سال گذشته موید این ادعاست که با توجه به تحریم های ظالمانه و کینه توزی های استکبار جهانی که قصد فلج کردن اقتصاد را داشت، کارهای قابل قبولی در کشور صورت گرفته، اما نباید به همین جا ختم شود و باید برای افزایش تولید و بهره وری اقدامات اساسی انجام دهیم.

فتح الله حقیقی افزود: لازمه محقق شدن عنوان سال در گرو همراهی مردم با تولیدکنندگان داخلی است و در این میان فرهنگ‌سازی برای استفاده از کالای ایرانی آن هم کالای با کیفیت که قابلیت رقابت با رقیب خارجی را داشته باشد باید مورد توجه قرار گیرد.

وی اضافه کرد: بر این اساس برای جهش تولید باید زمینه بهبود شرایط کسب و کار و تولید را بیش از گذشته فراهم کنیم و با مدیریت صحیح از برخی ظرفیت‌های خوب استان همچون شرکتهای دانش بنیان در این راستا استفاده کنیم.
 استاندار زنجان گفت: این استان نیز در مدت یک ماه آینده همه نظرات و پیشنهادات مدیران، صاحبنظران و اساتید دانشگاهی را در دبیرخانه عنوان سال جمع آوری کرده و با ترسیم نقشه راه استان برای سال ۱۳۹۹ گام های اساسی را برای محقق شدن منویات رهبر معظم انقلاب برخواهد داشت.

 این مسؤول خاطرنشان کرد: طی سال گذشته نزدیک به یک هزار مصوبه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید داشتیم که ۸۵ درصد آن اجرایی شده است و در این باره از همکاری بانکهای استان هم تشکر می کنیم چرا که با وجود مشکلات مالی در پرداخت تسهیلات برای رونق تولید بسیار خوب عمل کردند.

 احصای توانمندی های دستگاههای اجرایی در زمنیه تحقق شعار سال

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان نیز در ارتباط گفت: رفع موانع صادرات و تسهیل در واردات مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز، از لوازم تحقق جهش تولید است.

فرامرز نیک‌سرشت اضافه کرد: جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در نخستین روزهای آغاز سال جدید تشکیل شد که همه دستگاه ها اعم از اجرایی، قضایی، نظامی و انتظامی مکلف شدند  در بازه زمانی اعلام شده برنامه ها و پیشنهادهای عملیاتی خود را به کمیته ترسیم نقشه راه تحقق شعار سال که در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مستقر شده اعلام کنند تا این پیشنهادها مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: آنچه در وهله نخست برای برنامه ریزی جهت تحقق شعار سال مدنظر است، احصای توانمندی های دستگاه‌ها، شناسایی ظرفیت های خالی و نیازمندی ها در بخش تولید برای تقویت ظرفیت ها است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان ادامه داد: با بستری که در این استان وجود دارد امیدواریم با ارتقای توان تولید در بخش های مختلف صنعت، معدن و کشاورزی، در تحقق شعار سال سربلند باشیم.

نیک سرست تامین منابع مالی مورد نیاز، رفع موانع صادارت و نیز رفع موانع واردات مواد اولیه و ماشین آلات را از لوازم تحقق جهش تولید عنوان کرد و گفت: تمام تلاش ما بر این متمرکز ا شده  تا در رفع مشکلات پیش روی تولید از همه ظرفیت ها بهره بگیریم و در موادری هم که حل مسائل خارج از توان استان باشد، موضوع را از طریق مرکز پی گیر خواهیم شد و راهکارهای پیشنهادی را برای حل مشکلات منعکس خواهیم کرد.

به گفته این مسؤول، سال گذشته علاوه بر اینکه با وجود مشکلات متعدد اقتصادی ناشی از تحریم ها هیچ واحد تولیدی در استان تعطیل نشد، ۳۰ واحد کوچک و متوسط تولیدی نیز با ظرفیت اشتغال ۵۴۰ نفر در استان آغاز به کار کردند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار زنجان با تاکید بر اینکه  منکر وجود مشکلات نیستیم، خاطرنشان کرد: اکنون با تلاش‌ها و پی‌گیری‌های انجام شده، به غیر از سه واحد باقیمانده، همه واحدهای بزرگ با بیش از ۱۰۰ نفر نیروی کار به چرخه تولید بازگشته اند و امیدواریم واحدهای باقیمانده نیز در آینده نزدیک احیا شوند.

توسعه بخش های صنعت و معدن راهبرد استان در سال جهش تولید 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز در این ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: انتظارها در سال جهش تولید تفاوت از سال رونق  اقتصادی سال گذشته است و این سازمان در سال گذشته به دلیل شدت نگرانی های ناشی از اعمال تحریم ها به دنبال حفظ و صیانت اشتغال و تولید موجود بود و نیم نگاهی نیز به توسعه این بخش داشت.

ناصر فغفوری افزود: بر این اساس معتقدیم بخش اقتصادی این استان در حوزه های یاد شده موفق عمل کرد، بطوری با اقدامات موثر، واحدی تعطیل و یا حتی تعدیل نیرو انجام نگرفت و حتی افراد جویای کاری بیشتری نیز طی سال گذشته در واحدهای تولیدی استان جذب شدند که آمارهای تامین اجتماعی گواه این مساله مهم است.

این مسؤول ادامه داد: سال جهش تولید نیز رهبری به این مهم تاکید داشتند که رونق تولید باید به گونه ای باشد که برای مردم بیش از گذشته ملموس باشد و در این راستا به طور قطع برای جهش تولید با برنامه های رونق اقتصادی نمی توان موفق عمل کرد.

وی اظهار داشت: این سازمان در سال جدید و از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برنامه ریزی خوبی در این خصوص انجام داده و لیست اهم فعالیت هایی که دستگاه‌های اجرایی در ارتباط با بحث جهش تولید خواهند داشت را اخد کرده که سوم اردیبهشت امسال در جلسه کارگروه تسهیل این برنامه ها به طور مفصل و مشروح ارائه و بر اساس ادامه کار دستگاه‌های مرتبط اقتصادی انجام خواهد شد.

فغفوری افزود: نکته مهم در سال جهش تولید این است که تلاش شده به مقوله توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل توجه جدی شود و علاوه بر آن استفاده از فناوری برتر و افزایش بهره وری در حوزه صنعت و معدن نیز بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: راهبرد سوم این سازمان در استان توسعه بخش های معدن و صنایع  معدنی است و در این میان بهبود فضای کسب و کار نیز با جدیت پیگیری خواهد شد که در این ارتباط  قوانین و دستورالعمل‌های مخل تولید نیز احصا و به وزارتخانه گزارش خواهد  شد.

به گفته این مسؤول، استفاده از ظرفیت دانشگاهها، شرکت های دانش بنیان، توسعه صادرات غیرنفتی و افزایش و تنوع بخشی به کشورهای مقصد صادراتی و محصولات صادراتی از دیگر راهبردها و برنامه های کاری این سازمان در سال جهش تولید است.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت بازار و تنظیم بازار با  استفاده  از روش های نوین در این  بخش نیز در سال جاری مد نظر  قرار گرفته است و فروش اینترنتی و مجازی بواسطه فروشگاه‌های زنجیره ای و بزرگ  از دیگر برنامه های این سازمان است که تا ۳۰ درصد نیاز مردم را برطرف خواهد کرد.

به گفته وی، مدیریت واردات اقلام مورد نیاز استان از دیگر راهبردهای اصلی این سازمان در سال جاری است که تلاش می شود با تبدیل این راهبردها، برنامه ها و پروژه ها به مصداق‌ها در حد توان برنامه ها به نتیجه مطلوب برسند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.