مرتضی فاطمی نژاد روز پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به مدارس راهیان کوثر افزود: این موسسه در مدارس راهیان کوثر به دنبال ایجاد فضای تربیتی و آموزشی سالم برای دانش آموزان جامعه هدف بوده و در این راستا برنامه های گوناگونی را مورد توجه قرار داده است.
وی اضافه کرد: پویش های علمی، تربیتی و فرهنگی متنوعی در مدارس راهیان کوثر در حال برگزاری است و علاوه بر آن دانش آموزان در جشنواره ها، مسابقات و برنامه های فرهنگی وزارت آموزش و پرورش نیز مشارکت فعالانه ای دارند.
مدیرعامل موسسه خدمات علمی و آموزشی رزمندگان اسلام ادامه داد: کادر مدارس راهیان کوثر با دوره های آموزشی بدوی و آموزش ضمن خدمت گزینش، رصد و آموزش های لازم را فرا می گیرند که در برگزاری دوره ها با آموزش و پرورش همکاری بسیار خوبی با آموزش و پرورش وجود دارد.
این مسؤول ادامه داد: دانش آموزان مدارس راهیان کوثر در حوزه مهارت آموزی و مهارت های نازل به کارآفرینی و اشتغال در آینده تحت آموزش های لازم قرار می گیرند و علاوه بر آن هدایت شغلی، تحصیلی دانش آموزان این نوع مدارس نیز بر اساس استعداد سنجی و مسائل روانشناختی انجام م گیرد.
فاطمی نژاد افزود: در مدارس راهیان طرح کوثر دانش آموزان با هدایت شغلی و تحصیلی و استعداد یابی های انجام شده می توانند آینده شغلی خود را در مدارس راهیان کوثر جویا شوند.
وی با اشاره به اینکه به اجرای مسابقه وزیران دانای سرزمین من اظهار داشت: این مسابقه در سه محور سنجش تحصیلی، موضوعات روانشناختی، و یادگیری عملی به دور از فضای آزمون صرف و کنکور محوری که دانش اموزان را تک بعدی پرورش می دهد برای رشد تمامی ابعاد دانش آموزان برگزار می شود.
قائم مقام موسسه آموزشی فرهنگی راهیان کوثر کشور گفت : تلاش می شود دانش آموزان علاوه بر جنبه تحصیلی در حوزه نظری، عملی و به کارگیری علم نظری نیز توانمند شوند و در حوزه روانشناختی نیز گروههای هدف بتواند هوش خودش را مبتنی بر نیازها و نظام ضرورت داخل کشور شناسایی و به کار گیری کنند.
وی اضافه کرد: در مدارس متنوع دولتی، غیر دولتی و هیات امنایی عدالت آموزشی و ارائه خدمات با کیفیت آموزشی پیگیری می شود که در حوزه آموزش به دنبال خارج کردن سیستم آموزشی از آموزش کنکور محور و استرس زا به فضای کشف استعداد و یادگیری و مهارت تفکر و فلسفه هستیم.
فاطمی نژاد افزود: یکی از مسائل تمایز این نوع مدارس از سایر مدارس در نوع نگاه مسائل تربیتی است که بک نگاه عام و فراگیر حاکم بوده و تمامی معلمان و کادر مدارس راهیان کوثر با این نگاه تربیتی در مدارس به کارگیری می شوند.
مدیرعامل موسسه خدمات علمی و آموزشی رزمندگان اسلام تاکید کرد: تمامی مسائل تربیتی بر اساس ساحت های ششگانه سند تحول بنیادین تدوین شده است و تمامی پرسنل این آموزش ها را فرا می گیرند.
به گفته این مسؤول، در مدارس راهیان کوثر به مولفه های تربیتی در ساحت های اعتقادی و اخلاقی توجه ویژه می شود و بیش از ۷۲ قاعده در سند استاندارد سازی مدارس راهیان کوثر پیاده سازی شده است.
وی اضافه کرد: دانش آموزان این نوع مدارس نیز در مسابقات رشته های نوظهور در مسابقات داخلی و خارجی شرکت می کنند و بر این مبنا لیگ علمی پایا ۱۲ سال است که با همکاری سازمان بسیج دانش آموزی برگزار می شود.
فاطمی نژاد افزود: تا کنون بیش از ۶۰۰ هزار دانش آموز در این ۱۲ دوره لیگ بین المللی پایا شرکت کرده اند.
قائم مقام موسسه آموزشی فرهنگی راهیان کوثر کشور، با اشاره به حضور ۱۲ کشور از سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا در این لیگ علمی خاطر نشان کرد: در این لیگ ها دنبال تقویت روحیه کار گروهی برای حل مساله بین دانش آموزان هستیم.
وی یادآوری کرد: دانش آموزان در رشته های علوم پایه، کامپیوتر، زیست شناسی، نجوم و علوم انسانی در این لیگ ها رقابت می کنند که در این لیگ ها علاوه بر مباحث نظری باید یک ایده عملی برای حل یک مساله از مسائل جامعه نیز ارائه شود.
این مسؤول ادامه داد: این موسسه به دنبال راه اندازی گروه های دانش بنیان دانش آموزی است که در صورت شکل گیری گروه های دانش آموزی دانش بنیان در مدارس، دانش آموزان در دوره دانشجویی بهتر و بیشتر به افتخارات دست پیدا می کنند.
وی با اشاره به طرح آمایش سرزمینی مدارس راهیان کوثر نیز گفت: هم اکنون فعالیت مدارس راهیان کوثر در مناطقی است که آموزش و پروش در آن مناطق نتوانسته مدرسه ایجاد کند یا با کمبود مدرسه مواجه بوده است.
فاطمی نژاد خاطرنشان کرد: استقبال مردم از این مدارس هر ساله بیش از ۱۰ درصد افزایش می یابد که این موضوع نشان دهنده مقبولیت این مدارس در بین مردم است.