سالانه بلایای طبیعی در کشور باعث جان باختن تعدادی از هموطنان در مراکز شهری و روستایی می‌شود که این مساله ضرورت مقابله جدی با این حوادث و مهار بلایای طبیعی را متذکر می‌شود.
اگرچه زلزله در طول تاریخ غیرقابل پیش‌بینی بوده و در آینده نیز به احتمال قوی چنین خواهد بود اما با مدیریت بحران، آمادگی لازم و آموزش‌های عمومی می‌توان با بلایای طبیعی و چالش‌های پیش روی آن مقابله کرد.

به همین منظور از ابتدای امسال با توجه به وقوع سیل در برخی از استان های کشور جلسات مدیریت بحران به طور مستمر در استان زنجان برگزار و میزان ماشین آلات، تجهیزات و امکانات و آمادگی نیروهای انسانی در حوادث احتمالی بررسی شده است و مانورها و آموزش هایی نیز توسط جمعیت هلال احمر با همکاری دیگر دستگاه های اجرایی به منظور آمادگی بیشتر و کاهش خسارت ها برگزار شده است.

شامگاه دوشنبه نیز جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان زنجان با حضور همه دستگاه های اجرایی مرتبط با دستور کار گزارش مدیرکل مدیریت بحران استان، گزارش مدیرکل بنیاد مسکن در خصوص وضعیت بازسازی مناطق خسارت دیده از سیلاب ابتدای سال و طرح زمستان امسال برگزار شد.

راهکاری برای کاهش حوادث در استان زنجان ارائه شود

 استاندار زنجان با بیان اینکه ۱۵۵حادثه در ۹ ماهه گذشته از سالجاری در استان اتفاق افتاده است، گفت: ۶۰ درصد از آتش سوزی ها با منشاء انسانی بوده که باید برای آن راهکاری تعیین و ارائه شود.

فتح الله حقیقی اظهار داشت: تعداد نیروهایی که برای مدیریت بحران داریم ۳۰ درصد برای  پاسخگویی در حوادث احتمالی اعلام آمادگی کرده اند که باید علت عدم پاسخگویی ۷۰ درصد نیروهای دستگاه های اجرایی روشن شود.

وی ادامه داد: به لحاظ داشتن امکانات، تجهیزات و ماشین آلات ۸۹ درصد مربوط به چادر و پتو  است که کم بودن بقیه موارد باید بررسی شود و هر دستگاهی در بحران کارآیی خود را داشته باشد.

استاندار زنجان با بیان اینکه شهرستان هایی که با حوادث بیشتری مواجه هستند نیز احصا شود، افزود: امکانات و تجهیزات بخش خصوصی در سطحی که می تواند در حوادث احتمالی جوابگو باشد بررسی شود.

حقیقی یادآوری کرد: با شرایط و امکانات موجود طرح های عملیاتی که می توانیم ارائه دهیم، باید برآورد و تبدیل به عملیات شود.

وی ادامه داد: دستگاه هایی اجرایی که آماری از نیروها و امکانات خود برای مقابله با حوادث احتمالی گزارشی نداده اند ظرف یک هفته آمار خود را ارائه دهند و مشکل عدم همکاری ها بررسی شود.

استاندار زنجان با تاکید بر اینکه در خصوص احداث و تعمیر واحدهای مسکونی شهری و روستایی، امور معیشتی اقدامات خوبی انجام شده است، افزود: به لحاظ ایجاد، دریافت و توزیع سهمیه اعتبارات بیشتر برای استان با توجه به میزان خسارت ها، تلاش های قابل توجهی شده است.

حقیقی اظهار داشت: در خصوص انعقاد قرارداد در احداث واحدهای مسکونی شهری و روستایی ۹۳ درصد، در تعمیر ۶۱ درصد و در بخش مسکن خانواده های تحث پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیز ۹۵ درصد پیشرفت داریم.

وی خاطرنشان کرد: از اعتبارات مصوب برای هزینه کرد این مقوله های نیز ۳۳ درصد بیشتر تخصیص یافته است.

استاندار زنجان از بانک های عامل و مسؤولان دستگاه های اجرایی و فرمانداران در این خصوص قدردانی کرد.

حقیقی به جابجایی روستا روستای مرصع اشاره کرد و افزود: جابجایی روستا با ۱۰۵ خانوار اقدام ساده ای نیست و این مهم عملکرد خوبی بوده که روستا به جای جدیدی منتقل شود.

وی اضافه کرد: همه دستگاه های اجرایی برای تحقق این مهم کمک کنند و اقدام بسیار مهمی در روستای جدید مرصع نیز انجام خواهد شد.

استاندار زنجان تاکید کرد: جهاد کشاورزی برای اجرای طرح و برنامه ها در روستای جدید مرصع ورود پیدا کند.

حقیقی همچنین از تلاش های پلیس راه، جمعیت هلال احمر، اورژانس و راهداری در اجرای طرح زمستانی قدردانی کرد.

استاندار زنجان با بیان اینکه شورای ترافیک نتوانست با مشارکت استان های همجوار این شورا را داشته باشد و تاکنون این مهم محقق نشده است، گفت: مدیرکل بحران طی نامه ای برای استانداران استان های همجوار هماهنگی لازم را بین پلیس راه و دیگر اداره های بین استانی ارتباط برقرار کند.

وی بر پیگیری و بررسی علت سوختگی مصدومان ناشی از حوادث رانندگی تاکید کرد و افزود: گزارش و اطلاعات دقیق از وضعیت هواشناسی از مدیریت بحران کشور اخذ و همه امکانات بخش خصوصی احصا و هماهنگی بین آنها انجام شود.

استاندار زنجان تاکید کرد: فرمانداران با تشکیل جلسات، اماکن مشکل دار را بررسی و آن را حل کنند.

حقیقی اظهار داشت: موضوع مانور با هدف هماهنگی و ایجاد آمادگی اقدام مهمی است که استمرار داشته باشد.

زنجان، ماهنشان و طارم بیشترین حوادث را تجربه کردند

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان گفت: از ۴۰ بلایای شناخته شده ۴۰ مورد آن در ایران و از این تعداد نیز ۱۸ مورد در استان رخ می دهد. 

توحید سلیمی به آمار حوادث در ۹ ماهه گذشته از سالجاری اشاره کرد و افزود: در این مدت ۱۵۵ مورد حادثه داشتیم که ۹۳ مورد آن آتش سوزی مراتع و منابع طبیعی، ۲۴ مورد سیل و آبگرفتگی و ۱۵ مورد نیز در خصوص بارش برف و کولاک ثبت شده است.

وی اظهار داشت: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش ۱۹۱ رودخانه و مسیل به طول بیش از ۲۵۷ کیلومتر، ۷۳ محور و ۱۴۳ دهانه پل لایروبی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان زنجان در خصوص رتبه بندی خسارت های استان گفت: از سال ۷۰ تاکنون حدود  پنج هزار میلیارد تومان خسارت دیده ایم.

سلیمی اظهار داشت: از این میزان خسارت چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن با ۹۰ درصد مربوط به بخش کشاورزی، ۲۰۰ میلیارد تومان با چهار درصد بخش زیربنایی و ۳۰۰ میلیارد تومان با ۶ درصد مربوط به بخش مسکونی است.

۳۶۵۰ واحد مسکونی احداث و تعمیر شده است

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: سه هزار و ۵۶۰ واحد مسکونی در بخش شهری و روستایی احداث و تعمیر شده است.

 سجاد صنعتی منفرد اظهار داشت: تاکنون ۹۴۰ میلیارد ریال تسهیلات به این منظور تخصیص یافته است.

وی یادآوری کرد: تسهیلات بلاعوض برای این مهم ۲۱۰ میلیارد ریال بوده که از این مبلغ تاکنون ۱۲۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: برای هر واحد شهری ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات ۱۵ ساله با ۲۴۰ میلیون ریال بلاعوض، در مناطق روستایی ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات ساخت ۱۵ ساله و ۱۰۰میلیون ریال نیز بلاعوض برای ساخت پرداخت می شود.

صنعتی منفرد افزود: برای هر واحد نیز هشت تن سیمان رایگان تخصیص می دهیم.

وی تاکید کرد: روستای مرصع نیز به دلیل فرسوده بودن بافت و قرار گرفتن در معرض خطر سیلاب های فصلی و رانش زمین در حال جابجایی و ساخت واحدهای جدیدی در محل جدید است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: محل جدید آن حدود یک کیلومتر از مکان سابق آن فاصله دارد.

۳۵۰ نیرو در هلال احمر آماده ارائه خدمات امدادی در جاده ها هستند

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: اجرای طرح امدادرسانی زمستانی از ۲۰ آذر در ۱۶ پایگاه امداد و نجات جاده ای ثابت و سیار آغاز شده و تا ۲۰ اسفند ادامه خواهد داشت.

شهرام میرزایی با بیان اینکه از این تعداد پایگاه ها ۱۱ مورد ثابت و پنچ پگاه نیز سیار است، اظهار داشت: هشت تیم پشتیبان نیز در شهرستان های استان زنجان در طرح زمستانی آماده باش هستند.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ نیروی هلال احمر و ۲۵۰ امدادگر در این طرح فعال و مشغول ارائه خدمات هستند، ادامه داد: دوره های توان افزایی برای همه نیروهای دخیل در طرح زمستانی هلال احمر برگزار شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: تیم های واکنش سریع، امداد و نجات کوهستان، اسکان، تغذیه و سیلاب در آماده باش قرار دارند تا در حوادث احتمالی خدمات ارائه دهند.

میرزایی یادآوری کرد: در طرح زمستانی هلال احمر استان زنجان، ۱۸ دستگاه آمبولانس، هشت خودروی نجات، ۱۴ دستگاه خودروی کمک دار و یک دستگاه خودروی ارتباطات و فرماندهی مهیای اجرای طرح هستند.

 وی ادامه داد: بالگرد جمعیت هلال احمر استان زنجان نیز ۱۵ روز در ماه برای امداد رسانی در استان فعال است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: هلال احمر ۲ دستگاه نفربر تیپ ۲۱۶ زرهی ارتش تجهیز کرده است تا در صورت وجود مشکل و عدم امکان تردد برای خودروهای کمک دار هلال احمر از این دستگاه ها استفاده کنیم.

میرزایی اظهارداشت: همه انبارها و پایگاه های امداد و نجات هلال احمر برای اسکان موقت مسافران و رانندگان مجهز شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.