امیر ارجمند روز دوشنبه با اعلام این خبر به خبرنگار ایرنا، افزود: در ضلع شمال شرقی روستای قدیم پیر همدان آرامگاه سنگی با پلان هشت ضلعی وجود دارد که مربوط به دوره میانی اسلام است، در فاصله کمتر از ۱۰۰ متری این آرامگاه این درخت کهنسال در باغ زیتونی شناسایی و در فهرست آثار طبیعی به ثبت رسید.
وی ادامه داد: درخت کهنسال طارم به عنوان یک میراث زنده ژنتیکی و بانک زنده از گونه های ارزشمند گیاهی استان در فهرست آثار ملی است، با ثبت درخت کهنسال زیتون حفاظت از این ذخایر ژنتیکی که سالیان سال تغییرات اکولوژیکی در طی سالهای گذشته را تحمل کرده اند امکان پذیر میشود.
ارجمند افزود: از ژنوم این گونه گیاهان نادر که طی سالیان مقاوم شدهاند بهره های بسیار می توان برد که از جمله آن در جنگل کاری است.
این مسؤول با تاکید بر معرفی جاذبه های تاریخی و طبیعی در اقصی نقاط استان به منظور جذب گرشگر در خصوص شهرستان طارم اظهار کرد: شهرستان طارم یکی از مناطق مهم پرورش زیتون در کشور است و جاذبه های بی نظیر طبیعی آن در کنار جاذبه های تاریخی این شهرستان، آن را در حوزه گردشگری متمایز می کند.
به گزارش ایرنا بر اساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان تاکنون ۸۲۴ اثر در این استان اعم از میراث تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی در فهرست آثار ملی ثبت شده است.