گلنساء آقامحمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اجرای طرح مدیریت مورد در بین معتادان زنجانی گفت: در ستاد کل مبارزه با موادمخدر نیز آیین نامه ای با عنوان درمان و کاهش آسیب معتادان بیبضاعت تصویب شد که یکی از آنها طرح مدیریت موردی معتادان بیبضاعت بود.
وی افزود: این برنامه بصورت آزمایشی در بین گروههای هدف تعیین شده و با همکاری دستگاههای بین بخشی در استان اجرا میشود.
آقامحمدی اظهار داشت: اعتیاد بیماری مزمن و عود کنندهای بهشمار می رود و دارای جنبه های مختلف جسمی، روانی، اقتصادی و اجتماعی بوده و افراد گرفتار دوباره به آن دچار می شوند.
این مسئول ادامه داد: طبق تحقیقات مراجع بینالمللی و ملی، عود در بین معتادان بسیار بالا و تا ۹۵ درصد اعلام شده است که در این میان اجرای طرح مدیریت مورد یکی از راهکارها و اقدمات پیشگیرانه در بیماران مبتلا به سوء مصرف مواد مخدر است.
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان ادامه داد: در برنامه مدیریت مورد تلاش می شود در کنار هر معتاد و با توجه به وضعیت خانوادگی، روانی، درمانی مددکارانی به عنوان تسهیلگر احضور داشته باشند و اقداماتی را با هدف بازگشت فرد به خانواده مورد توجه قرار دهند.
آقامحمدی اهداف اجرای این طرح را ارتقای سطح کیفیت زندگی و جامعه پذیری افراد در حال بهبودی، شناسایی نیازها و اولویت بندی آنان در فرد در حال بهبودی و خانواده وی، بهبود بخشیدن به تداوم مراقبت و درمان اعلام کرد و گفت : ایجاد محیط امن و حمایت از سبک زندگی بدون مواد برای افراد در حال بهبودی و بی بضاعت از دیگر اهداف تعیین شده است.
وی اظهار داشت: جامعه پذیری از طریق توانمندسازی فرد در جهت یافتن فرصت های شغلی و با تامین سرپناه و افزایش دسترسی به خدمات حمایتی پس از درمان، ارتقای سلامت روان اجتماعی افراد در حال بهبود به منظور مانایی درمان و ایجاد یا تقویت شبکه اجتماعی افراد در حال بهبودی از دیگر اهداف اجرای این طرح اعلام شده است.
آقامحمدی افزود: این طرح در مرکز اعتیاد زنان و یک مرکز سرپایی نیز در زنجان برای اجرای این کار در نظر گرفته شده است و توانمندسازی معتادان تنها بر عهده یک ارگان و نهاد نیست و برای دستیابی به اهداف تعیین شده همکاری های بین بخشی ضروری است.
وی اضافه کرد: بر این اساس در اجرای این طرح ۱۰۰ معتاد دارای پرونده این استان با توجه به معیارهایی انتخاب میشوند که در این راستا ۶ مددکار آموزش دیده هر کدام ۲۰ پرونده را بر عهده دارند که تا پایان سال این کار انجام و سپس ارزیابی های لازم انجام می شود.
این مسئول ادامه داد: با اجرای این طرح ۱۰۰ معتاد از چرخه معیوب عود مجدد و گرایش به مصرف دوباره مواد مخدر خارج خواهند شد که از ین تعداد ۱۳ نفر را زنان تشکیل می دهند.
پیش از این نیز رییس مرکز توسعه، پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفته بود: طرح مدیریت موردی معتادان بی بضاعت در ۲۱ استان کشور اجرا شده و سه هزار و ۶۰۰ معتاد در حال بهبودی یا بهبودیافته تحت پوشش آن قرار دارند.
فرید براتی افزوده بود: این طرح در واقع پایش و آماده سازی فرد بهبود یافته برای دریافت خدمات اجتماعی و وصل کردن وی به منابع جامعه است.
به گفته وی، طرح مدیریت موردی معتادان بی بضاعت در صورتی که بتواند به مانایی ۳۰ درصد جامعه تحت پوشش در ظرف مدت ۶ ماه کمک کند طرحی موفق خواهد بود.