محسن صالحی روز سه‌شنبه در جلسه شورای گفت‌ وگوی دولت و بخش خصوصی استان زنجان با بیان اینکه در پنج ماه امسال ۵۲۰ واحد تولیدی راکد، عملیاتی شده است افزود: بقیه واحدهای راکد نیز به تدریج وارد چرخه تولید می‌شوند.

وی جامعه هدف سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی را صنایع کوچک عنوان کرد و افزود: بیش از ۹۳ درصد صنایع کشور شامل صنایع خُرد و کوچک است و برهمین اساس باید برنامه داشته باشیم و از منظر کلان به آن نگاه کنیم.
صالحی سطح تولید نقدینگی در این واحدها را ۲۹ درصد بیان کرد و یادآورشد: این درحالی است که طبق قانون باید این میزان ۴۰درصد باشد.
وی راه‌اندازی کلینیک صنعتی را یکی دیگر از موارد حمایتی واحدها خواند و گفت: کار این کلینیک، پایش، عارضه‌یابی و احیای واحدها است که متشکل از اساتید دانشگاهی بوده و به عارضه‌یابی می‌پردازد.
صالحی بر لزوم توسعه خوشه‌های کسب و کار تاکید کرد و یادآورشد: صدمین خوشه صنعتی کشور تا پایان مهر جاری اجرایی می‌شود.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران با بیان اینکه استقرار واحدها در شهرک های صنعتی با در نظر گرفتن مزیت نسبی نبوده است، تصریح کرد: تمام صنایع با درخواست و تقاضای بخش خصوصی بوده و این تقاضاها به‌ یقین با در نظر گرفتن مزیت‌های مناطقی مانند روی در شهرک صنعتی تخصصی بوده است.

وی با بیان اینکه مطالعات منسجم و جامعی در سطح کشور برای اینکه تمام مزیت‌ها را یکجا در بر گیرد، کمتر انجام شده است گفت: مدعی استفاده از تمام ظرفیت‌ها نیستیم، اما امکان استفاده ۱۰۰ درصدی را در سال‌های آتی فراهم می‌کنیم و در بسیاری از شهرک‌ها درخواست توسعه داریم.
صالحی با اشاره به اینکه توسعه شهرک‌های صنعتی باید بر اساس امکانات زیرساختی و نیازهای زنجیره ای شکل بگیرد، تاکید کرد: توسعه نواحی صنعتی با استفاده از منابع داخلی در اولویت برنامه‌ها قرار دارد.
وی با بیان اینکه برای تامین و بهبود زیرساخت‌ها در شهرک‌ها درخواست کرده‌ایم تا بخش کوچکی از مالیات بر ارزش افزوده شهرک‌ها به واحدهای مستقر در آن شهرک اختصاص یابد که امیدواریم به تصویب مجلس برسد، گفت: در صورتیکه لایحه مربوط به اختصاص مالیات بر ارزش افزوده به تصویب برسد ۷۰ درصد مشکلات زیرساختی شهرک‌ها رفع می‌شود.
صالحی با بیان اینکه هزینه‌های اولیه شهرک‌ها مانند جدول و آسفالت نسبت به ۲ سال گذشته بیش از چهار برابر افزایش یافته است، گفت: این در حالی است که حق انتفاع شهرک‌ها هیچ افزایشی نداشته اما تلاش شده تا با صرفه‌جویی‌ها و ارائه خدمات، کاستی‌ها جبران شود.
وی با بیان اینکه ۵۴ قلم کالای تولیدی صنعتی را پایش می‌کنیم، گفت: در پنج ماهه اول سال جاری، تولید صنایع مبتنی بر فرآوری معادن مانند فولاد، مس، سیمان، کاشی و سرامیک روند افزایشی داشته و کانال‌هایی مانند لوازم خانگی، خودرو به دلیل کاهش نقدینگی و کاهش سهم بازار با روند کاهشی مواجه بوده است.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران همچنین با بیان اینکه جمعیت و مساحت استان زنجان ۱.۳ کشور است، اظهارداشت: در شاخص‌های مختلف مانند تعداد شهرک‌ها و نواحی صنعتی، واحدهای به بهره‌برداری رسیده، اشتغال ایجاد شده در واحدها، واحدهای در حال ساخت‌ وساز و در مجموع در تمام شاخص‌ها سهم بین ۲ تا ۲.۵ درصدی کشور متعلق به استان زنجان است.
۹۵۵۶/۶۰۸۵

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.