این طرح که روز سه‌ شنبه با حضور خلیل آقایی رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به استان و استاندار زنجان به بهره‌برداری رسید در ۲۰ کیلومتری شرق شهر زنجان در دهستان بناب واقع در بخش مرکزی شهرستان زنجان قرار داشته و مساحت حوزه آبخیز آن هفت هزار و ۵۰ هکتار است.

بارندگی متوسط حوزه آبخیز این طرح ۳۵۰ میلی‌متر، دِبی سیلابی ۵۰ ساله آن ۳۹ مترمکعب بر ثانیه و میزان روان‌آب سالانه حوزه نیز ۹ میلیون مترمکعب است.

مساحت عرصه پخش سیلاب این حوزه به صورت کانالی در ۲۰۰ هکتار بوده و نحوه آبگیری آن از طریق ۲ دستگاه بند انحرافی موجود صورت خواهد گرفت.

برای اجرای این طرح که از سال ۹۵ تا ۹۷ طول کشیده، ۱۸ میلیارد و ۲۴۰ میلیون تومان هزینه شده است.

به گزارش ایرنا، دیدار با استاندار زنجان، افتتاح و بازدید از برخی طرح‌های آبخیز استان از برنامه‌های سفر یک‌روزه معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به استان زنجان است.

مقدار آبی که از آبخیز، خارج شده و در مخروطه‌های افکنه و دشت‌ها جاری می شود به زیر زمین می‌رود که به جمع‌آوری و مدیریت آن در زیر زمین، آبخوانداری می‌گویند. به عبارت دیگر آبخوان‌داری، مجموعه‌ای از عملیات مکانیکی است که با مهار و نفوذ سیلاب بر روی عرصه‌های آبخوان، موجب احیای کمّی و کیفی منابع آب و خاک، تقلیل و حذف خسارت‌های مستقیم و غیرمستقیم و در نتیجه بهینه‌سازی محیط زیست می‌شود.

۸۰۶۸/۳۰۸۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.