رئیس دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی ودرمانی استان زنجان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این نظام اجزای مختلفی از قبیل نسخه نویسی الکترونیکی، پرونده الکترونیکی، ارجاع الکترونیکی، ارسال اسناد بیمارستانی را شامل می شود که خوشبختانه این مراحل در استان زنجان به ویژه از سوی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی آغازشده و در بخش هایی نیز استان جزو پیشتازان محسوب می شود.
دکتر پرویز قزلباش افزود: بخش های دیگر نیز در کشور آغاز شده که می توان گفت استان از دیگر نقاط کشور عقب تر است که این مهم به این دلیل است که برخی استاتها بصورت آزمایشی شروع کرده اند.
وی اضافه کرد: برخی فرآیندهای نظام ارجاع الکترونیک بصورت آزمایشی بوده ه برخی دیگر نیز آغاز شده که با تحقق این مهم ارائه خدمات رسانی به نحو مطلوبی انجام خواهد گرفت و این پروژه ها به تدریج روند خود را طی می کنند.
این مسئول به اجرای طرح تحول سلامت در کشور نیز اشاره کرد و گفت: به این مهم توجه داشت هر طرحی نقاط ضعف و قوت هایی دارد که بطو طبیعی و هنگام اجرا این مهم بیش از گذشته نمایان می شود.
وی یادآور شد:بر این مبنا می توان گفت این طرح اثرات و نعمت هایی برای کشور در عرصه سلامت داشته که بسیار ملموس و چشمگیر بود.
این مسئول اظهارداشت: این طرح ضعف هایی داشت که از سال ۹۶ این مهم بازنگری شد، اما متاسفانه این مهم به دلیل تقارن با مشکلات اقتصادی وضعیت ناخوشایندی یافت و در صورتی که این مسائل نبود، این طرح مشکلات کمتری داشت.
قزلباش افزود: اصول و مبنای این کار با اهدف برقراری عدالت در حوزه سلامت بود که آحاد مختلف مردم بتوانند به خدمات مورد نیاز دسترسی داشته باشند و با مساعدتهایی که نیز انجام می گیرد این گروه ه به ویژ قشر آسیب پذیر قبل درمان آسیب نبینند.
وی خاطرنشان کرد: حفظ کرامت انسانی از دیگر مولفه های مهم طرح تحول سلامت بود، هر چند برنامه طراحی شده اشکالاتی داشت که با سرعت لازم نتوانست به هداف مورد برسد، اما اصول یاد شده مورد پذیرش متولیان و دست اندرکاران امر بود.
۹۶۴۶/۸۰۶۸