یک مشاور خانواده و کودک تاکید کرد: انتخاب رشته دانشگاهی با مد نظر قرار دادن شرایط هیجانی و عاطفی فرزندان باشد.
سیدعبدالله احمدیقلعه در گفتوگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهار کرد: ادامه تحصیل هیچگاه یک فرآیند صرفا آموزشی به حساب نمیآید و عوامل متعدد بسیاری از جمله دلبستگی فرزندان به والدین و دوستان و محیطی که فرد در آن بزرگ شده وابسته است؛ در واقع همه این شاخصها در ادامه تحصیل و میزان موفقیت فرد نقشآفرین است و نمیتوان جایگاه هیچکدام را نادیده گرفت.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی والدین در فرآیند انتخاب رشته دانشگاهی، حالات و عواطف دانشآموزان را به کلی نادیده میگیرند و متقاضی صرفا بر اساس یک سری پیش فرضها به سوی مسیر تحصیلی و شغلی آینده سوق داده میشود.
احمدیقلعه تصریح کرد: شرایط فرهنگی و اجتماعی که دانشآموز در آن رشد میکند و تربیت میشود، همواره در همه مراحل زندگی و تصمیمگیریهای او نقشآفرین است و بسیاری از مشکلات دوران دانشجویی به خاطر متناسب نبودن ویژگیهای شخصیتی و خانوادگی فرد با دورنمای شغلی بروز میکند؛ در واقع نادیده گرفتن ناگهانی و غفلت از شرایطی که افراد سالها اوقات خود را با توجه به آنها سپری کرده است، تاثیرات نامطلوب بسیاری از خود به جا میگذارد.
این مشاور با تاکید بر اینکه بسیاری از اختلالات روانی از جمله استرس، افسردگی و پرخاشگری ناشی از همین تغییرات ناگزیر و شتابزده است، یادآور شد: گاهی سلامت روان دانشآموزان بیجهت دچار تلاطم و آشفتگی میشود ولی با اندکی تدبیر و مدیریت میشود پیشگیریهای چشمگیری داشت. همواره باید به خاطر داشته باشیم که فرآیند تصمیمگیری افراد یک فرآیند پیچیده و سرنوشتساز بوده و انتخاب رشته دانشگاه نیز از اینگونه تصمیمات است.
احمدیقلعه خاطرنشان کرد: در تصمیماتی از این دست، بهرهگیری از مشاوران با تجربه و کازآزموده، خرد جمعی، دوستان و افرادی که در تجربیات مثبت و سازنده دارند، میتواند راهگشای بسیاری از سردرگمیها و ابهامات باشد.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SAانتهای پیام