مهران زرگری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افراد دارای کارت مربیگری (درجه یک، دو و سه) و حتی مربیان ملی و بین المللی، به هیچ وجه حق تجویز دارو و مکمل های غذایی و برنامه نویسی رژیم غذایی به ورزشکاران را ندارند و در صورت گزارش یا مشاهده، طبق قوانین و مقررات با خاطیان برخورد خواهد شد و نسبت به پلمب باشگاه نیز اقدام خواهد شد.

وی اظهار داشت: وظیفه مربیان ارایه آموزش و تمرین به ورزشکاران است و به هیچ وجه اجازه ورود به این حوزه را ندارند و در واقع تجویز دارو و مکمل های غذایی از سوی مربی، دخالت در امور پزشکی است و لازم است جامعه پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی و هیات پزشکی ورزشی به این موضوع ورود جدی داشته باشند تا سلامت ورزشکاران با تهدید و خطر مواجه نشود.

زرگری خاطرنشان کرد: ارایه برنامه غذایی برای کاهش یا افزایش وزن و همچنین چربی سوزی موضعی از سوی باشگاه های پرورش اندام و بدنسازی، پایه علمی ندارد و در اصل عوام فریبی است و هیات در این رابطه بخشنامه ای را صادر خواهد کرد و در صورت توجه نکردن مربیان و متولیان باشگاه ها، افراد خاطی به اداره کل ورزش و جوانان، معرفی خواهند شد.

 وی با بیان اینکه سلامتی و تندرستی، باید هدف اصلی مربیان باشگاه های ورزشی باشد و نباید به خود این اجازه را داد که به فرزندان خانواده ها که به عنوان امانت نزد مربیان و باشگاهداران هستند، برنامه غذایی نوشت و سلامت آنان را مورد تهدید قرار داد.  

زرگری با اشاره به اینکه این موضوع در بخش بانوان از نمود بیشتری برخوردار است، افزود: ارایه برنامه غذایی فقط باید از سوی متخصصین امر که دارای شماره نظام پزشکی هستند باید صورت بگیرد و در غیر این صورت تخلف محرز و آشکار است و باید بر اساس قانون با خاطیان رفتار شود.

رئیس هیات پرورش اندام و بدنسازی استان زنجان گفت: بازرسان و ناظرین این هیات بر باشگاه های این رشته ورزشی زنجان، نظارت دارند تا محیط به منظور فعالیت و تمرین ورزشکاران به شکل اصولی و سالم باشد تا خانواده ها با انگیزه و اطمینان بیشتری فرزندان خود را به دست مربیان بسپارند.

زرگری افزود: توصیه ها و هشدارهای لازم در خصوص عرضه و تجویز نکردن دارو و مکمل های غذایی در باشگاه های بدنسازی و پرورش اندام به دفعات به مدیران و مربیان باشگاه ها داده شده است و انتظار می رود از این کار به جد پرهیز کنند.  
وی تصریح کرد: اگر مربیان و باشگاهداران به امانتداری، اخلاق مداری و سالم سازی محیط باشگاه ها اهمیت بیشتری قایل شوند در این صورت علاقه مندان زیادی جذب شده و از طرفی خانواده ها نیز تمایل بیشتری را در رابطه با ورزش فرزندان در این مکان ها از خود نشان خواهند داد.
اردیبهشت ماه ۹۷  نیز بر این موضوع تاکید کرده و گفته بود: مربیان و مسئولان باشگاه های ورزشی، حق تجویز برنامه و رژیم غذایی به ورزشکاران را ندارند و برنامه غذایی باید توسط متخصص تغذیه ارایه شود.

دکتر صدیقه دهنایی افزوده بود: در برخی آرایشگاه ها و باشگاه های ورزشی، فارغ التحصیلان دانشگاهی به راحتی برنامه و رژیم غذایی به افراد تجویز می کنند که این می تواند آسیب زا و خطرناک باشد.  
وی اظهار می دارد: بازرسی از باشگاه های ورزشی به صورت نامحسوس انجام می شود و هر باشگاهی که تخلف کرده باشد طبق ادله و مستندات به باشگاهدار تذکر لازم داده می شود و اگر آسیبی به ورزشکار وارد شود باید پاسخگو باشد.

۶۰۸۴/۸۰۶۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.