به گزارش ایرنا، رئیس دانشگاه پیام نور استان در این دیدار گفت: توسعه به معنای تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه بوده و اگر مبتنی بر سیستم نباشد جامعه را با مشکلاتی مواجه می کند.
علی محمدی افزود: نبود سیستم سبب می شود منابع مالی و نیروی انسانی، کارآمدی لازم را نداشته باشند پس برای توسعه باید سیستمی تعریف شود که همه در آن اجماع داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از چالش های مهم جامعه، مهاجرت فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاه های معتبر به دلیل کاهش سرمایه اجتماعی به خارج از کشور است که باید چاره ای اندیشیده شود.
محمدی با بیان این که رویکرد هزینه ای به آموزش باید تغییر یافته و به رویکرد سرمایه ای تبدیل شود، گفت: نگاه هزینه ای، بعدها سبب می شود تا دولت، هزینه های زیادی در بخش های مختلف پرداخت کند.
وی یکی دیگر از مشکلات جامعه و فارغ التحصیلان دانشگاهی را اشتغال دانست و اظهار داشت: بخش دولتی، توانایی پاسخگویی به این تقاضا را ندارد.
محمدی ادامه داد: بخش خصوصی باید تقویت شود که جذب سرمایه گذار خارجی و داخلی، یکی از الزامات آن است و این امر نیز با تعامل با دنیا ممکن می شود که باید شاخصی برای جذب سرمایه گذار تعریف کنیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان نیز در این دیدار با اشاره به این که بین 50 تا 70 درصد دانشجویان کشور آلمان در رشته های مهارتی، تحصیل می کنند که منجر به تربیت تکنسین می شود، گفت: این میزان در ایران 15 درصد است که تا پایان برنامه ششم توسعه باید به 30 درصد افزایش یابد.
حسن طغرانگار خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع علمی و کاربردی، متولی اصلی آموزش های مهارتی و مکمل آموزش های نظری است.
وی با بیان این که 18 مرکز علمی کاربردی در استان فعال است، اظهار داشت: نیمی از این مراکز با توجه به مصوبه شورای عالی اداری کشور مبنی بر خروج دولت از آموزش، تعطیل شده و در صورتی که ظرفیت مراکز باقی مانده 4 برابر شود می توان تعداد دانشجویان را تا پایان برنامه ششم توسعه به حد نصاب رساند.

** سهم پژوهش از اعتبارات کشور، ناچیز است
رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی در علوم پایه نیز گفت: تاکنون 6 برنامه برای توسعه کشور به تصویب رسیده که بر این اساس، تاکنون اعتباری که از محل تولید ناخالص داخلی صرف پژوهش شده، 3 دهم درصد است.
بابک کریمی افزود: این در حالی که است این میزان در کشورهای توسعه یافته بین 2 تا 4 درصد است.
وی با بیان این که بودجه برخی مراکز آموزش عالی کشورهای پیشرفته، بیشتر از کل بودجه سیستم آموزش عالی ایران است، اظهار داشت: با این وجود، آموزش عالی ایران جزء محدود قسمت هایی است که آمار آن در دنیا باعث افتخار است به گونه ای که رتبه اول دنیا در تولید علم در منطقه در اختیار ایران است.
کریمی خاطرنشان کرد: جهت تولید دانش فنی باید اعتبارات زیادی صرف آموزش و پژوهش جوانان شود.
در این دیدار، علاوه بر روسای دانشگاه ها، تعدادی از اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه ها، دانشجویان و نمایندگان تشکل های دانشجویی به بیان نظارت و دیدگاه های خود پیرامون مسائل مختلف پرداختند.

**بیش از 56 هزار دانشجو در استان مشغول تحصیل هستند
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان گفت: در مجموع، 56 هزار و 877 دانشجو در استان مشغول به تحصیل بوده که 51.6 درصد پسر و 48.4 درصد دختر و 25 درصد از کل دانشجویان، غیربومی هستند.
مسیح الله سلطانی افزود: در مجموع، 46 مرکز علمی و دانشگاهی در استان وجود دارد که 14 مرکز در شهرستان زنجان و 32 مرکز در شهرستان ها هستند که 7 مرکز دولتی، 5 مرکز آزاد، 6 غیرانتفاعی و بقیه، از نوع دیگر می باشند.
وی اظهار داشت: 22.2 درصد در مقطع کاردانی، 52 درصد در مقطع کارشناسی، 18.8 درصد در مقطع کارشناسی ارشد و 7 درصد دانشجویان نیز در مقطع دکتری و در مجموع در 2 هزار و 370 رشته، مشغول تحصیل هستند.
سلطانی خاطرنشان کرد: هزار و 783 نفر هیات علمی، 129 انجمن علمی و 22 تشکل دانشجویی در استان فعال هستند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری زنجان با بیان این که استان، دارای 26 خوابگاه دانشجویی است، ادامه داد: مجموع فضاهای آموزشی در اختیار مراکز آموزش عالی استان 323 هزار و 677 متر مربع است.
9556/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.