مجتبی اسکندری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: سیر از جمله محصولات اصلی و مهم شهرستان طارم است و در سال زراعی جاری تعداد 1100 نفر از بهره برداران شهرستان به کشت و کار و برداشت این محصول اشتغال دارند.
وی در مورد کیفیت بالای سیر طارم خاطرنشان کرد: سیر تولیدی این شهرستان با توجه به کیفیت بالایی که دارد همه ساله علاوه بر تامین نیاز شهرستان و استان، به سایر نقاط کشور ارسال همچنین در صورت فراهم بودن بستر صادرات توسط بازرگانان به کشورهای روسیه، آذربایجان و کشور‌های حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.
به گفته وی مشکلات توسعه محصول سیر در شهرستان طارم، نبود انبارهای فنی برای ذخیره سازی و فقدان کارگاه های فرآوری صنعتی و بسته بندی است که موجب خروج ارزش افزوده از محل تولید این محصول از شهرستان می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم در خصوص حل مشکلات سیر کاران شهرستان طارم عنوان کرد: مدیریت جهاد کشاورزی طارم در قالب مشاغل خانگی و کارگاه های صنعتی در جهت فرآوری و بسته بندی این محصول، متقاضیان و فعالین عرصه سیر را جهت دریافت تسهیلات به بانک های عامل معرفی می کند.
این مسئول اقدامات انجام شده این مدیریت در جهت کشت سیر در شهرستان را قابل قبول دانست و گفت: تامین نهاده ها، برگزاری برنامه های آموزشی، بازدیدهای کارشناسی، ارائه توصیه های فنی و تنظیم بازار از طریق اطلاع رسانی و پیگیری ساماندهی صادرکنندگان محلی در قالب تشکیل شرکت های بازرگانی محصولات کشاورزی از جمله اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان در خصوص کشت و برداشت این محصول با ارزش در طارم است.
به گزارش ایرنا، ارقام مورد کشت سیر در شهرستان طارم ، سیر محلی طارم، سیر صورتی، سیر قرمز، سیر سفید و رقم آذرشهر است که بیشترین رقم مورد کشت این شهرستان در سال زراعی جاری رقم سیر صورتی می باشد.
کشت سیر طارم در فصل پاییز صورت می گیرد و برداشت این محصول از اوایل اردیبهشت ماه شروع و تا اواخر خرداد ادامه می یابد.
شهرستان طارم از نظر وضعیت آب و هوایی دارای شرایط خاص است، بافت مکانی منطقه از حالت دره ای برخوردار و با ارتفاع متوسط 400 متر از سطح دریا، منطقه بطور نسبی بصورت دشت بوده لذا از نظر آب و هوایی تابستان گرم و زمستان معتدل دارد.
این شهرستان دارای 2 منطقه کوهستانی و کوهپایه ای بوده و از نظر اقلیمی دارای 2 اقلیم متفاوت معتدل و سردسیر است و با توجه به شرایط اقلیمی نیمه گرمسیر شهرستان طارم که متفاوت از سایر نقاط استان است، کشاورزی از اهمیت ویژه ای در این منطقه برخوردار است.
حدود 95 درصد مردم شهرستان طارم در کارهای کشاورزی فعالیت دارند و بیشتر محصولات زراعی این شهرستان بصورت نوبرانه در بازار مصرف داخل و خارج استان عرضه می شود.
شهرستان طارم با 47 هزار نفر جمعیت (حدود 5 درصد جمعیت استان زنجان) در 100 کیلومتری شمال شرقی زنجان واقع شده است و با استانهای قزوین، اردبیل و گیلان همسایه است.
9886/6085
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.