آمده بود زنجان و میخواست طی دو روزی که در اینجا بود کل شهر را دوری بزند و بناهای تاریخی و زیست بومهای طبیعی زنجان را زیر و رو کند و با تمام وجود از جاذبههای گردشگری این شهر لذت ببرد.
میخواست برود موزه مردان نمکی و پیکر 3 مرد چهرآبادی که مربوط به دوره هخامنشیان میشد و در معدن نمک پیدا شده بودند، را ببیند و با خود به ارزش این پیکرها بیندیشد که از مومیایی فراعنه مصر و منشور کوروش بیشتربود. بعد راهش را کج کند سمت بازار بزرگ و تاریخی زنجان که با عطر غریب عطاری و گیاهان داروییاش عجیب حس رازگونهای را به گردشگران منتقل میکرد و آنها را به دوران آغا محمد خان قاجار میبرد که سنگ بنای ساخت این بازار را گذاشته بود و همین که دارد مسیر مستقیم این بازار بزرگ را قدم به قدم جلو میرود صدای راهنمای تور گردشگری را بشنود که این بازار در زمان فتحعلی شاه قاجار خاتمه یافت و مساجد و سراها و گرمابهها در سال 1324 به آن اضافه کرده است...
به گزارش صدای زنجان، امروزه گردشگری به عنوان یکی از صنایع مهم در جهان به شمارمیرود که نقش برجسته و خاص آن در توسعه اقتصادی نه تنها برای کشورهای در حال توسعه حائز اهمیت است بلکه کشورهای پیشرفته درصددند تا از مزایای اقتصادی و درآمدهای حاصل ازآن بی بهره نمانند.
برای توسعه این صنعت، به بینشی ژرف و موشکافانه نیاز است تا از توانمندیها و استعدادهای موجود برای توسعه آن بهره گرفته شود. در گردشگری به عنوان صنعتی خدماتی و انسان محور، نباید از نقش سازنده مردم برای توسعه غافل ماند.
نگاه به مردم در این صنعت نباید صرف نگاه به مصرف کننده باشد و اینکه تنها گروه خاصی از جامعه عهده دار تولید و عرضه هستند. باید مردم را در توسعه این صنعت و تصمیم سازیها و سیاست گذاریها وارد نمود تا در اجرای برنامهها مشارکت داشته و با مشکلات، موانع و مزایای حاصل از این صنعت به خوبی آشنا شوند.
در میان عوامل و عناصر مختلف در توسعه این صنعت، مشارکت مردم باید به عنوان محور و شاخص توسعه در نظر گرفته شود. اهمیت این مشارکت به ویژه در روستاها و شهرهای کوچک بیشتر نمود مییابد و این موضوع به نگاه مسئولان هر منطقه اعم ازدولتی و خصوصی گره خورده است.
در این خصوص مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان در گفتوگو با صدای زنجان، با اشاره به نقش عوامل مختلف در جذب گردشگر و ماندگاری آن در هر شهر و منطقه ،اظهار میکند: اصلی ترین عامل جذب گردشگر در جوامع مردم آن شهر و منطقه هستند که درنقش میزبان گردشگران وارد عمل میشوند.
یحیی رحمتی میگوید: گردشگری مردمیترین صنعت رایج جهان است و به دلیل اینکه با زندگی مستقیم مردم و تجربههای آنها سرو کار دارد میتوان اذعان داشت که برخورد مردم نقش کلیدی در جذب گردشگر دارد چرا که گردشگر به دنبال لمس تجربه زندگی مردم منطقهای است که به آن مسافرت کرده است.
وی با اشاره به اینکه گردشگری یک مبحث علمی و تخصصی است، ادامه میدهد: از همین منظر و در قالب این مساله است که میتوان به اهمیت نقش مردم در جذب گردشگر پی برد چرا که مردم باید در این زمینه توانمند شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خاطرنشان میکند: دولت باید به دنبال توانمندسازی جوامع محلی به عنوان بخشی از جوامع مردمی باشد و این امر میتواند در قالب ارائه خدمات، حفظ ارزشهای منطقهای و ایجاد رفتار مناسب و ارائه خدمات با کیفیت و هزینه مناسب تحقق یابد.
این مسئول میافزاید: موضوع پر اهمیت دیگر در این زمینه، مولفه برقراری امنیت در مقاصد است که همواره مورد توجه گردشگران بوده است و استان زنجان یکی از استانهای برتر در این زمینه شناخته میشود.
وی تصریح میکند: زنجان، شهر مهربانیها است و این مهم شعار نیست چرا که استان همواره به عنوان استان امن و مهمان نواز در سطح کشور شناخته شده است.
به نظر میرسد مشارکت جوامع، در توسعه گردشگری در بسیاری از کشورهای در حال توسعه تنها کمک مردم جهت افزایش سود مالی ناشی از افزایش اشتغال و تشویق برای کسب و کارهای کوچک و نه ایجاد فرصت برای شرکت در فرآیند تصمیم گیری است.
در کشورهای کمتر توسعه یافته نیز هر چند فقیرترین گروهها اکثریت جامعه را تشکیل میدهند، اما کمترین قدرت را داشته و به ندرت قادرند دیدگاههای خود را بیان کنند. در این کشورها مشکل واقعی فقدان فرصت برای مشارکت مستقیم مردم است؛ زیرا برنامههای توسعه دولتی بیشتر نظر گروههای نخبه و برگزیده را در نظر میگیرند. در حالیکه جوامع محلی باید فرصت داشته باشند تا میزان و نوع توسعه گردشگری را تعیین کنند.
جلب مشارکت افراد بومی، بالاخص جوانان منطقه نه تنها به توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در منطقه کمک شایانی خواهد کرد بلکه در این راستا توسعه فرهنگی وآگاهی از ارزشهای بومی و حس غرور و افتخار را در افراد بومی منطقه تقویت میکند.
در ادامه فرماندار زنجان با اشاره به اینکه طبیعتاً گردشگرانی که به مناطقی سفر میکنند و از حضور در آن منطقه لذت میبرند، بهترین مبلغان زیباییهای آن منطقه خواهند بود، اظهار میکند: برخورد مردم با گردشگرانی که به آن منطقه سفر کردهاند میتواند عاملی جهت جذب و یا دفع گردشگر در آن منطقه باشد و اینکه گردشگر در ساعاتی که در این منطقه سپری میکند، چه حسی داشته باشد تعیین کننده این است که آیا او باز به این منطقه مسافرت خواهد کرد و یا خیر؟
رضا عسگری با اشاره به اینکه امروز صنعت گردشگری به سمت محلیشدن حرکت میکند، میافزاید: نوع برخورد کسانی که در برخورد با گردشگران هستند، بسیار اهمیت دارد و میتوان اذعان کرد که برخورد مناسب یک شخص میتواند زمینه ساز این باشد که گردشگر در فرصتهای بعدی نیز به آن منطقه مسافرت کند.
وی ادامه میدهد: وجود مناطق بومگردی روستایی که گردشگران دوست دارند شبی را در این مناطق سپری کنند، از نمونههای این حرکت صنعت گردشگری به سمت محلیشدن است که اشتغالزا و بسیار اقتصادی است و از همین رو باید از ظرفیتهای موجود در این زمینه بهره برد چرا که بومگردی یک ظرفیت جدید در صنعت گردشگری است.
عسگری خاطرنشان میکند: استان زنجان جز مناطقی است که دارای جاذبههای گردشگری مختلف و متنوعی است و همواره در مناسبتهای مختلف به ویژه ایام عاشورا و تاسوعا به عنوان مقصد گردشگری شناخته میشود و رتبههای ملی و بینالمللی در این زمینه دارد. همچنین وجود جشنوارههای مختلفی نظیر جشنواره «آش» موجب میشود تا این شهر مورد توجه گردشگران قرار گیرد.
فرماندار زنجان اظهار میکند: ایجاد امنیت برای گردشگران نیز نقش محوری در جذب گردشگر در یک منطقه دارد و سال گذشته این شهرستان بیشترین امتیاز را در این زمینه در سطح کشور به دست آورد چرا که کمترین سرقت جز، تعرض به اموال و سرقت لوازم گردشگران در این شهرستان اتفاق افتاده بود و همین موضوع موجب امنیت خاطر بسیاری از گردشگران در سطح زنجان شده بود.
این مسئول اذعان میکند: کیفیت و قیمت خدمات یکی دیگر از عواملی است که موجب جذب گردشگر میشود. همچنین مهماننوازی هر منطقه نیز در این امر اهمیت دارد به طوری که سال گذشته با بسته شدن اتوبان به دلیل بارش برف برخی از در راه ماندگان در منازل مسکونی همشهریان زنجانی ساکن شدند و همین موجب شد تا زمینه مودت و مهربانی با این مسافران فراهم شود و چه بسا همین عامل موجب بازگشت همین مسافران به زنجان شد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ گردشگری و برخورد با گردشگر باید در میان مردم نهادینه شود، میگوید: آموزش در این زمینه میتواند مفید واقع شود چرا که مردم باید با نحوه برخورد با گردشگر آشنایی یابند و بدانند که رفتار آنها در بازگشت آن گردشگر به استان بی تاثیر نخواهد بود.
عسگری تصریح میکند: استان زنجان دارای ظرفیتهای بالایی در زمینه گردشگری است و نمونهای از این موارد را میتوان وجود جاذبههای تاریخی و طبیعی این استان دانست و در کنار این عوامل وجود شخصیتهای علمی برجسته نظیر پرفسور ثبوتی و هم چنین مراکز درمانی معتبری نظیر مهرانه موجب میشود تا گردشگری در این استان به شیوه دیگر توسعه یابد.
شاید بتوان اذعان کرد که رفتار مناسب با گردشگران یکی از نکات کلیدی است که هر میزبان و یا راهنمای توری باید به آن توجه داشته باشد. به طور کلی و بر اساس آنچه که همواره مطرح استباید به طریقی با گردشگران برخورد کرد که مطمئن شد دوباره به این منطقه بازمیگردند.
در این خصوص یک راهنمای تور گردشگری با اشاره به اینکه قبل از توجه به موضوع نقش مردم در گردشگری، باید به این موضوع توجه داشت که مردم از گردشگری چه میدانند؟ میگوید: صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی هر کشور و منطقهای نقش بسیارمهمی دارد و از این رو باید دانش مردم را نسبت به این موضوع افزایش داد چرا که تا زمانی که مردم هر منطقه نسبت به جاذبههای گردشگری خود شناختی نداشته باشند چه طور انتظار این میرود که گردشگران نسبت به این مناطق شناخت داشته باشند و بازدید کنند.
حسین قربانی ادامه میدهد: شهر زنجان تنوع بسیار بالایی در زمینه گردشگری دارد و شاید بتوان گفت که این استان به لحاظ تنوع تاریخی جاذبههای گردشگری که دارد از اصفهان برتری دارد.
وی میافزاید: بسیاری از مردم هر منطقه نسبت به جاذبههای گردشگری منطقه خود از آگاهی خوبی برخوردار نیستند و این امر یک نقطه ضعف محسوب میشود چرا که در صورتی که مردم در خصوص جاذبههای گردشگری منطقه خود آگاهی کافی داشته باشند در تبلیغ و معرفی این جاذبهها نقش مفیدی را ایفا خواهند کرد و موجب میشوند تا گردشگران به این مناطق رجوع بیشتری داشته باشند.
قربانی خاطرنشان میکند: صنعت گردشگری در ایجاد شغل برای مردم تاثیرگذاری بالایی دارد و اگر مردم رفتار مناسبی با گردشگر داشته باشند همه از سودی که صنعت گردشگری ایجاد میکند بهره خواهیم برد.
این کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی با اشاره به اینکه باید دانش و آگاهی مردم نسبت به جاذبههای گردشگری شهری خود افزایش یابد، تصریح میکند: اخیرا شهرداری در اقدامی خوب دست به برگزاری تورهای گردشگری شهری زده است که این تورها رایگان است و موجب افزایش آگاهی مردم زنجان نسبت به جاذبههای گردشگری آنها میشود که جای تشکر و قدردانی دارد.
وی اظهار میکند: امروز صنعت گردشگری به سمت الکترونیکی شدن قدم بر میدارد و با توجه به اینکه سال 2050 را سال «تمدن فراغت» نامگذاری کردهاند که افراد سه روز خود را به کسب و کار و چهار روز خود را به گردش و مسافرت خواهند پرداخت، نیاز حرکت به این سمت به شدت حس میشود و از همین رو باید زیر ساختهای صنعت گردشگری را هم اکنون در کشور و متعاقب آن در استان فراهم کرد.
با تمام این تفاسیر میتوان اذعان کرد که نقش مردم در توسعه گردشگری انکار ناپذیر است و از همین رو باید سواد گردشگری مردم را ارتقا داد چرا که تا زمانی که شهروندان هر منطقه نسبت به جاذبههای گردشگری خود هیچ اطلاعی نداشته باشند چه طور این انتظار می رود که گردشگران و جهانگردان نسبت به این جاذبهها آگاهی داشته باشند. از همین رو میتوان اذعان کرد که تبلیغ به هر نحو ممکن و برگزاری جشنوارهها و تورهای گردشگری متعدد در این زمینه بهترین رویکرد در جهت افزایش این آگاهی است.
* روزنامه صدای زنجان، زهره میرعیسیخانی، 1397،8،7.
3088/6085
میخواست برود موزه مردان نمکی و پیکر 3 مرد چهرآبادی که مربوط به دوره هخامنشیان میشد و در معدن نمک پیدا شده بودند، را ببیند و با خود به ارزش این پیکرها بیندیشد که از مومیایی فراعنه مصر و منشور کوروش بیشتربود. بعد راهش را کج کند سمت بازار بزرگ و تاریخی زنجان که با عطر غریب عطاری و گیاهان داروییاش عجیب حس رازگونهای را به گردشگران منتقل میکرد و آنها را به دوران آغا محمد خان قاجار میبرد که سنگ بنای ساخت این بازار را گذاشته بود و همین که دارد مسیر مستقیم این بازار بزرگ را قدم به قدم جلو میرود صدای راهنمای تور گردشگری را بشنود که این بازار در زمان فتحعلی شاه قاجار خاتمه یافت و مساجد و سراها و گرمابهها در سال 1324 به آن اضافه کرده است...
به گزارش صدای زنجان، امروزه گردشگری به عنوان یکی از صنایع مهم در جهان به شمارمیرود که نقش برجسته و خاص آن در توسعه اقتصادی نه تنها برای کشورهای در حال توسعه حائز اهمیت است بلکه کشورهای پیشرفته درصددند تا از مزایای اقتصادی و درآمدهای حاصل ازآن بی بهره نمانند.
برای توسعه این صنعت، به بینشی ژرف و موشکافانه نیاز است تا از توانمندیها و استعدادهای موجود برای توسعه آن بهره گرفته شود. در گردشگری به عنوان صنعتی خدماتی و انسان محور، نباید از نقش سازنده مردم برای توسعه غافل ماند.
نگاه به مردم در این صنعت نباید صرف نگاه به مصرف کننده باشد و اینکه تنها گروه خاصی از جامعه عهده دار تولید و عرضه هستند. باید مردم را در توسعه این صنعت و تصمیم سازیها و سیاست گذاریها وارد نمود تا در اجرای برنامهها مشارکت داشته و با مشکلات، موانع و مزایای حاصل از این صنعت به خوبی آشنا شوند.
در میان عوامل و عناصر مختلف در توسعه این صنعت، مشارکت مردم باید به عنوان محور و شاخص توسعه در نظر گرفته شود. اهمیت این مشارکت به ویژه در روستاها و شهرهای کوچک بیشتر نمود مییابد و این موضوع به نگاه مسئولان هر منطقه اعم ازدولتی و خصوصی گره خورده است.
در این خصوص مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان در گفتوگو با صدای زنجان، با اشاره به نقش عوامل مختلف در جذب گردشگر و ماندگاری آن در هر شهر و منطقه ،اظهار میکند: اصلی ترین عامل جذب گردشگر در جوامع مردم آن شهر و منطقه هستند که درنقش میزبان گردشگران وارد عمل میشوند.
یحیی رحمتی میگوید: گردشگری مردمیترین صنعت رایج جهان است و به دلیل اینکه با زندگی مستقیم مردم و تجربههای آنها سرو کار دارد میتوان اذعان داشت که برخورد مردم نقش کلیدی در جذب گردشگر دارد چرا که گردشگر به دنبال لمس تجربه زندگی مردم منطقهای است که به آن مسافرت کرده است.
وی با اشاره به اینکه گردشگری یک مبحث علمی و تخصصی است، ادامه میدهد: از همین منظر و در قالب این مساله است که میتوان به اهمیت نقش مردم در جذب گردشگر پی برد چرا که مردم باید در این زمینه توانمند شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان خاطرنشان میکند: دولت باید به دنبال توانمندسازی جوامع محلی به عنوان بخشی از جوامع مردمی باشد و این امر میتواند در قالب ارائه خدمات، حفظ ارزشهای منطقهای و ایجاد رفتار مناسب و ارائه خدمات با کیفیت و هزینه مناسب تحقق یابد.
این مسئول میافزاید: موضوع پر اهمیت دیگر در این زمینه، مولفه برقراری امنیت در مقاصد است که همواره مورد توجه گردشگران بوده است و استان زنجان یکی از استانهای برتر در این زمینه شناخته میشود.
وی تصریح میکند: زنجان، شهر مهربانیها است و این مهم شعار نیست چرا که استان همواره به عنوان استان امن و مهمان نواز در سطح کشور شناخته شده است.
به نظر میرسد مشارکت جوامع، در توسعه گردشگری در بسیاری از کشورهای در حال توسعه تنها کمک مردم جهت افزایش سود مالی ناشی از افزایش اشتغال و تشویق برای کسب و کارهای کوچک و نه ایجاد فرصت برای شرکت در فرآیند تصمیم گیری است.
در کشورهای کمتر توسعه یافته نیز هر چند فقیرترین گروهها اکثریت جامعه را تشکیل میدهند، اما کمترین قدرت را داشته و به ندرت قادرند دیدگاههای خود را بیان کنند. در این کشورها مشکل واقعی فقدان فرصت برای مشارکت مستقیم مردم است؛ زیرا برنامههای توسعه دولتی بیشتر نظر گروههای نخبه و برگزیده را در نظر میگیرند. در حالیکه جوامع محلی باید فرصت داشته باشند تا میزان و نوع توسعه گردشگری را تعیین کنند.
جلب مشارکت افراد بومی، بالاخص جوانان منطقه نه تنها به توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در منطقه کمک شایانی خواهد کرد بلکه در این راستا توسعه فرهنگی وآگاهی از ارزشهای بومی و حس غرور و افتخار را در افراد بومی منطقه تقویت میکند.
در ادامه فرماندار زنجان با اشاره به اینکه طبیعتاً گردشگرانی که به مناطقی سفر میکنند و از حضور در آن منطقه لذت میبرند، بهترین مبلغان زیباییهای آن منطقه خواهند بود، اظهار میکند: برخورد مردم با گردشگرانی که به آن منطقه سفر کردهاند میتواند عاملی جهت جذب و یا دفع گردشگر در آن منطقه باشد و اینکه گردشگر در ساعاتی که در این منطقه سپری میکند، چه حسی داشته باشد تعیین کننده این است که آیا او باز به این منطقه مسافرت خواهد کرد و یا خیر؟
رضا عسگری با اشاره به اینکه امروز صنعت گردشگری به سمت محلیشدن حرکت میکند، میافزاید: نوع برخورد کسانی که در برخورد با گردشگران هستند، بسیار اهمیت دارد و میتوان اذعان کرد که برخورد مناسب یک شخص میتواند زمینه ساز این باشد که گردشگر در فرصتهای بعدی نیز به آن منطقه مسافرت کند.
وی ادامه میدهد: وجود مناطق بومگردی روستایی که گردشگران دوست دارند شبی را در این مناطق سپری کنند، از نمونههای این حرکت صنعت گردشگری به سمت محلیشدن است که اشتغالزا و بسیار اقتصادی است و از همین رو باید از ظرفیتهای موجود در این زمینه بهره برد چرا که بومگردی یک ظرفیت جدید در صنعت گردشگری است.
عسگری خاطرنشان میکند: استان زنجان جز مناطقی است که دارای جاذبههای گردشگری مختلف و متنوعی است و همواره در مناسبتهای مختلف به ویژه ایام عاشورا و تاسوعا به عنوان مقصد گردشگری شناخته میشود و رتبههای ملی و بینالمللی در این زمینه دارد. همچنین وجود جشنوارههای مختلفی نظیر جشنواره «آش» موجب میشود تا این شهر مورد توجه گردشگران قرار گیرد.
فرماندار زنجان اظهار میکند: ایجاد امنیت برای گردشگران نیز نقش محوری در جذب گردشگر در یک منطقه دارد و سال گذشته این شهرستان بیشترین امتیاز را در این زمینه در سطح کشور به دست آورد چرا که کمترین سرقت جز، تعرض به اموال و سرقت لوازم گردشگران در این شهرستان اتفاق افتاده بود و همین موضوع موجب امنیت خاطر بسیاری از گردشگران در سطح زنجان شده بود.
این مسئول اذعان میکند: کیفیت و قیمت خدمات یکی دیگر از عواملی است که موجب جذب گردشگر میشود. همچنین مهماننوازی هر منطقه نیز در این امر اهمیت دارد به طوری که سال گذشته با بسته شدن اتوبان به دلیل بارش برف برخی از در راه ماندگان در منازل مسکونی همشهریان زنجانی ساکن شدند و همین موجب شد تا زمینه مودت و مهربانی با این مسافران فراهم شود و چه بسا همین عامل موجب بازگشت همین مسافران به زنجان شد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ گردشگری و برخورد با گردشگر باید در میان مردم نهادینه شود، میگوید: آموزش در این زمینه میتواند مفید واقع شود چرا که مردم باید با نحوه برخورد با گردشگر آشنایی یابند و بدانند که رفتار آنها در بازگشت آن گردشگر به استان بی تاثیر نخواهد بود.
عسگری تصریح میکند: استان زنجان دارای ظرفیتهای بالایی در زمینه گردشگری است و نمونهای از این موارد را میتوان وجود جاذبههای تاریخی و طبیعی این استان دانست و در کنار این عوامل وجود شخصیتهای علمی برجسته نظیر پرفسور ثبوتی و هم چنین مراکز درمانی معتبری نظیر مهرانه موجب میشود تا گردشگری در این استان به شیوه دیگر توسعه یابد.
شاید بتوان اذعان کرد که رفتار مناسب با گردشگران یکی از نکات کلیدی است که هر میزبان و یا راهنمای توری باید به آن توجه داشته باشد. به طور کلی و بر اساس آنچه که همواره مطرح استباید به طریقی با گردشگران برخورد کرد که مطمئن شد دوباره به این منطقه بازمیگردند.
در این خصوص یک راهنمای تور گردشگری با اشاره به اینکه قبل از توجه به موضوع نقش مردم در گردشگری، باید به این موضوع توجه داشت که مردم از گردشگری چه میدانند؟ میگوید: صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی هر کشور و منطقهای نقش بسیارمهمی دارد و از این رو باید دانش مردم را نسبت به این موضوع افزایش داد چرا که تا زمانی که مردم هر منطقه نسبت به جاذبههای گردشگری خود شناختی نداشته باشند چه طور انتظار این میرود که گردشگران نسبت به این مناطق شناخت داشته باشند و بازدید کنند.
حسین قربانی ادامه میدهد: شهر زنجان تنوع بسیار بالایی در زمینه گردشگری دارد و شاید بتوان گفت که این استان به لحاظ تنوع تاریخی جاذبههای گردشگری که دارد از اصفهان برتری دارد.
وی میافزاید: بسیاری از مردم هر منطقه نسبت به جاذبههای گردشگری منطقه خود از آگاهی خوبی برخوردار نیستند و این امر یک نقطه ضعف محسوب میشود چرا که در صورتی که مردم در خصوص جاذبههای گردشگری منطقه خود آگاهی کافی داشته باشند در تبلیغ و معرفی این جاذبهها نقش مفیدی را ایفا خواهند کرد و موجب میشوند تا گردشگران به این مناطق رجوع بیشتری داشته باشند.
قربانی خاطرنشان میکند: صنعت گردشگری در ایجاد شغل برای مردم تاثیرگذاری بالایی دارد و اگر مردم رفتار مناسبی با گردشگر داشته باشند همه از سودی که صنعت گردشگری ایجاد میکند بهره خواهیم برد.
این کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی با اشاره به اینکه باید دانش و آگاهی مردم نسبت به جاذبههای گردشگری شهری خود افزایش یابد، تصریح میکند: اخیرا شهرداری در اقدامی خوب دست به برگزاری تورهای گردشگری شهری زده است که این تورها رایگان است و موجب افزایش آگاهی مردم زنجان نسبت به جاذبههای گردشگری آنها میشود که جای تشکر و قدردانی دارد.
وی اظهار میکند: امروز صنعت گردشگری به سمت الکترونیکی شدن قدم بر میدارد و با توجه به اینکه سال 2050 را سال «تمدن فراغت» نامگذاری کردهاند که افراد سه روز خود را به کسب و کار و چهار روز خود را به گردش و مسافرت خواهند پرداخت، نیاز حرکت به این سمت به شدت حس میشود و از همین رو باید زیر ساختهای صنعت گردشگری را هم اکنون در کشور و متعاقب آن در استان فراهم کرد.
با تمام این تفاسیر میتوان اذعان کرد که نقش مردم در توسعه گردشگری انکار ناپذیر است و از همین رو باید سواد گردشگری مردم را ارتقا داد چرا که تا زمانی که شهروندان هر منطقه نسبت به جاذبههای گردشگری خود هیچ اطلاعی نداشته باشند چه طور این انتظار می رود که گردشگران و جهانگردان نسبت به این جاذبهها آگاهی داشته باشند. از همین رو میتوان اذعان کرد که تبلیغ به هر نحو ممکن و برگزاری جشنوارهها و تورهای گردشگری متعدد در این زمینه بهترین رویکرد در جهت افزایش این آگاهی است.
* روزنامه صدای زنجان، زهره میرعیسیخانی، 1397،8،7.
3088/6085
کپی شد