به گزارش ایرنا، محمدرضا یوسفی روز یکشنبه در کارگروه بانوان و خانواده استان زنجان افزود: بر این اساس از فروردین سال 90 تا آبان امسال 400 میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به متقاضیان پرداخت شده که از این میزان 250 میلیارد ریال سهم بانوان این استان بوده است.
وی اظهار داشت: 84 درصد بانوان طی مدت یاد شده بصورت مستقل مشاغل خانگی راه اندازی کرده و 24 و 33 درصد نیز بصورت پشتیبان حقیقی و حقوقی بوده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: با توجه به مواد 59، 61 و 62 قانون برنامه ششم توسعه و برنامه تکلیفی دولت در قالب ستاد ملی بازآفرینی شهری، این برنامه با رویکرد محله محوری در قالب مشارکت عمومی تدوین شده است.
وی اضافه کرد: یکی از راهکارهای توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال بحث اقتصاد مقاومتی و تکیه بر امکانات موجود و ظرفیت های جامعه است و بر این اساس بهترین بستر برای توسعه مناطق و محلات فقر نشین جامعه و ایجاد اشتغال پایدار در آنها تشکیل شرکت های تعاونی است.
این مسئول ادامه داد: افراد زیادی در در جامعه وجود دارند که به دلیل عدم امکان حضور در محیط خارج از خانه در عمل ظرفیت و توانمندی های بالا آنها مورد استفاده قرار نگرفته است، نظیر بانوانی که به رغم اینکه نیمی از جمعیت کشورمان را تشکیل می دهند، بسیاری از آنها دارای مهارت، تحصیلات و تخصص هستند.
وی بیان کرد: بنابراین ظرفیت ها و مزایای فراوان مشاغل خانگی از جمله پایین بودن هزینه راه اندازی نسبت به سایر مشاغل، انعطاف پذیری و امکان اشتغال برای اقشار گوناگون موجب شده است تا استفاده از ظرفیت های این مشاغل در تدوین برنامه های اشتغالزای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان هدف از اجرای این طرح را ایجاد و تثبیت اشتغال از طریق توسعه کسب و کارهای خانگی اعلام کرد و گفت: این اداره کل برای پیشبرد برنامه های خود تشکیل همایش های ترویجی در محلات هدف، شناسایی افراد نخبه و پیشرو و شناسایی رسته های شغلی پر اشتغال را مورد توجه قرار داده است.
وی خاطر نشان کرد: بر این اساس شرکت های تعاونی با توجه به شرایط محله ، با مشارکت افراد شرکت هایی تحت عنوان تعاونی پشتیبانی و تعاونی های تولیدی و خدماتی را در نظر گرفته است.

** مشاغل خانگی بومی تعریف شود
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان زنجان نیز در این جلسه گفت: مشاغلی که عنوان رشته های شغلی اعلام شده به سال های 90 و 91باز می گردد و به عبارتی دیگر می توان گفت مشکل اساسی مراجعان این بخش باید یک رشته ناخواسته را انتخاب کرده و یا از آن مایوس شوند.
محمدرضا انصاری افزود: می توان برای فع این مشکل، عنوانهای مشاغل بومی این استان را به عنوان رسته مشاغل خانگی تعریف کرد تا نسبت به کارهای لازم آن اقدام شود.
وی اظهار داشت: زنان خانه دار جزو جمعیت غیرفعال جامعه محسوب می شوند و در این میان حدود 75 درصد جمعیت کشور دارای ظرفیت های مشاغل خانگی هستند که مورد غفلت قرار گرفته اند.
این مسئول ادامه داد: بر این اساس زنان خانه دار هیچ نقشی در چرخه اقتصادی ندارند، محصلان و دانشجویان از ظرفیت های مهم مشاغل خانگی هستند که می توان در توسعه این بخش و در چرخه اقتصاد خانوارها و کاهش آسیب های اجتماعی تاثیر گذار باشند.
وی ضافه کرد: سهم بانوان از تسهیلات مشاغل خانگی بطور عمده به سمت مستقل بودن حرکت می کند و تعاونی هایی بانوان باید تقویت تا به عنوان پشتیبان های حقوقی وارد عمل شوند.
9646/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.