آمریکا با سوء استفاده از حق وتو در شورای امنیت، این نهاد مهم بین المللی را که مسئول صلح ، ثبات و امنیت جهانی است را در موضوعاتی که به اقدامات اسرائیل در سرزمینهای اشغالی می پردازد از حیز انتفاع ساقط کرده و طبعا مسئول عواقب این جنگ اسرائیل علیه مردم فلسطین و هر گونه فراگیر شدن آن خواهد بود.

نصرت الله تاجیک ، دیپلمات بازنشسته و سفیر پیشین ایران در اردن در یادداشتی برای جماران به بررسی ابعاد حمایت های ایالات متحده از رژیم اسرائیل در جنگ غزه پرداخته و نوشت:

این میزان از جنایتی که اسرائیل در نوار غزه مرتکب می شود بدون چراغ سبز آمریکا و بی عملی اعراب ممکن نیست. در آخرین دور تداوم این جنایت در غزه که از صبح روز جمعه دهم آذر با بمباران خان یونس و با دلایل واهی و بهانه گیری شروع شده و منجر به خسارات انسانی بیشتر و دور جدیدی از تشدید خشونتها و بی ثباتی و احتمال فراگیری جنگ خواهد شد ، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا که برای ششمین بار به منطقه سفر کرده غیر مسئولانه و بر خلاف خواست عمومی کشورها و مردم جهان برای پایان جنگ در این نوار باریکه محاصره شده ، اعلام کرده اسرائیل به عملیات نظامی خود در غزه ادامه خواهد داد و حق دفاع از خود را دارد. کاخ سفید از ادامه عملیات اسرائیل علیه حماس در غزه حمایت می کند و حماس نمی تواند کنترل غزه را حفظ کند.  یعنی آمریکا به جای مردم فلسطین تصمیم می گیرد که چه گروهی غزه را اداره کند.

تیم سیاست خارجی دولت دموکراتها در سر در گمی بسر می برد.  آمریکایی ها به طور عام و دموکراتها به طور خاص در ارتباط با تحولات منطقه مخصوصا در پی عملیات 7 اکتبر طوفان اقصی توسط گروه های مقاومت دچار گیجی هستند و راهبرد مشخص و انسجام درونی ندارند و صداهای مختلفی از این کشور بیرون می آید. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده تصور می‌کرد جریان عادی سازی روابط اعراب و اسرائیل را جلو برده ، توافق امنیتی آمریکا با عربستان را  سر و سامان داده ، مذاکرات با ایران و موضوع هسته ای را به جائی رسانده،  توپ جنگ روسیه و اوکراین را به زمین اروپا انداخته ، مسیر تجاری هند - حیفا را در مقابل یک جاده - یک کمربند چین مطرح کرده - کریدوری که ابتکار عمل دولت بایدن جهت خنثی کردن فعل و انفعال های سیاسی و تجاری چین قلمداد می شد- و حالا با خیال راحت با بستن این پرونده ها در حوزه سیاست خارجی می تواند انتخابات آتی به سیاست داخلی میپردازد. به یکباره این معادلات در ٧ اکتبر به هم می خورد و خواب بایدن را آشفته می سازد . او سراسیمه برای جلوگیری از اثرات دومینوئی این حمله منجر به فروپاشی درونی اسرائیل به تل آویو سفر می کند ، بدون آنکه برنامه ای داشته باشد و یا بتواند دستاوردی اخذ کند و حتی  با یک روز جلوتر سفر را نیمه تمام گذاشت.

در نتیجه این شوک بود که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا مجبور شد شش سفر به منطقه داشته باشد. عدم استقرار و مشخص نبودن یک سیاست منسجم توسط دولت بایدن مشهود است که این نیز به نوبه خود شرایط را پیچیده تر کرده است.  این در حالیست که اقدامات تندروانه داخلی و خارجی نتانیاهو،  بایدن را در وضعیت بدی قرار داده است . او نه تنها دل خوشی از نتانیاهو ندارد بلکه از او عصبانی و کلافه است . نتانیاهو برنامه تیم سیاست خارجی بایدن را که به دنبال این بود تا چارچوب سیاست خارجی دموکراتها را به ‌گونه‌ای تنظیم کند که بر اساس موارد برشمرده فوق آن را در یک چمدان قرار داده و در آن را ببندد و با خیال راحت به سراغ مسائل داخلی یعنی آمادگی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو برود، برهم ریخته است. اکنون جو بایدن باید با مشکلاتی در انتخابات روبرو دست و پنجه نرم کند و چه بسا زمین را به حریف جمهوریخواهان واگذار کند که نتانیاهو برای او پخت و پز کرده است.

دولت دموکرات آمریکا با چشم پوشی عمدی از اقداماتی که رژیم صهیونیستی در این دور از حملات به غزه مرتکب شده و دخالت در سازمانهای بین المللی ذیربط،  این کنوانسیونهای بین المللی را بی خاصیت کرده است.

نتانیاهو و سران ارتش صهیونیستی متهم به نقض این کنوانسیونها و از جمله نسل کشی هدفمند مردم غزه، پاکسازی قومی، تنبیه دسته جمعی مردم غزه، جنایت علیه بشریت ، عدم تناسب عمل نظامی با اهداف جنگی، عدم جداسازی نظامیان و غیر نظامیان در حملات ارتش اسرائیل و  جنایت جنگی در غزه هستند.

از سوی دیگر از منظر بین المللی حمایت بی قید و شرط آمریکا از اقدامات رژیم صهیونیستی و گره زدن موجودیت و نه فقط امنیت این رژیم به امنیت ملی مردم آمریکا اقداماتی غیر ضروریست و مسئولیت هایی را متوجه آمریکا خواهد کرد و اقدامات جنایتکارانه این رژیم به پای آمریکا نیز نوشته می شود.

 در این جنگ نابرابر اسرائیل به جای نابودی حماس ، در حال نابودی غزه و مردمش است.  آمریکا نه تنها کارآمدی نهادهای حقوقی بین المللی بلکه ساختار بین المللی روابط بین اشغالگر و مردم تحت اشغال را به دلیل این چک سفید دادن به اسرائیل از کار انداخته است.

آمریکا با سوء استفاده از حق وتو در شورای امنیت،  این نهاد مهم بین المللی را که مسئول صلح ، ثبات و امنیت جهانی است را در موضوعاتی که به اقدامات اسرائیل در سرزمینهای اشغالی می پردازد از حیز انتفاع ساقط کرده و طبعا مسئول عواقب این جنگ اسرائیل علیه مردم فلسطین و هر گونه فراگیر شدن آن خواهد بود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.