کیخسرو چنگلوایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برداشت رطب وخارک نوبر از نخلستان های آبادان ، خرمشهر ، شادگان ، اهواز ، دشت آزادگان و بهبهان از چندی پیش شروع شده است افزود: امسال به دلیل شوری آب و کمبود آب شیرین ، کیفیت و کمیت رطب و خارک نسبت به سال زراعی 96-95 کاهش یافته است.
وی گفت: بخش مهمی از فراورده های نخیلات خوزستان به صورت 'تازه خوری' به مصرف می سد و بخشی نیز به صورت خرما پس از برداشت و بسته بندی روانه بازار می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی پیش بینی کرد امسال 150هزار تن خارک ، رطب و انواع خرما از سطح نخیلات بارور استان تولید و روانه بازار شود.
بخش از خرمای تولیدی استان به خاطر مرغوبیت به کشورهای آسیایی و حوزه خلیج فارس صادر می شود.
استان خوزستان حدود چهار میلیون نخل بارور و غیربارور دارد که بیشتر آن در مناطق ساحلی اروندرود ، بهمنشیر ، کارون ، هندیجان و بهبهان متمرکز هستند.
استان خوزستان 1.2میلیون هکتار زمین های کشاورزی و باغی با سطح تولید سالانه 15.8میلیون تن با بیش از 120نوع محصول تولیدی ، رتبه نخست تولیدات کشاورزی را به لحاظ کمیت و تنوع در کشور دارد.
ارزش سالانه تولیدات محصولات کشاورزی و باغی در استان خوزستان 70تا 80هزار میلیارد ریال برآورد شده است.
نیشکر ، گندم ، برنج ، خرما ، انواع صیفی جات ، حبوبات ، دانه های روغنی ، میوه های سردسیری ، مرکبات و ذرت دانه ای و علوفه ای از مهمترین محصولات تولیدی خوزستان به شمار می رود.
6065/6068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.