به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: از سویی دیگر زهاب های کشاورزی عامل دیگر آلودگی کارون هستند که در طرح احیای 550هزار هکتاری اراضی تصفیه زهاب و باز چرخانی آن پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: منبع تامین آب در خوزستان آب های جاری است اما در سال های گذشته ورود فاضلاب صنعتی و شهری به آبها سبب کاهش کیفیت آن شده است به همین جهت لازم است تا آب از سد پشت ها تامین شود.
شریعتی با اشاره به طرح آبرسانی غدیر گفت: روز سه شنبه نشستی در مرکز برای تعیین مسیر طرح غدیر خواهیم داشت تا برنامه ریزی برای تامین آب شرب شهرهای شمال شرق استان نظیر هفتکل، رامهرمز، ایذه و باغملک در قالب طرح غدیر با اعتبار 406 میلیون دلاری انجام شود.

**پایداری نسبی آب در آبادان و خرمشهر
وی با بیان اینکه به مدد طرح های انتقال آب درون استانی پایداری آب تا حدودی محقق شده است خاطر نشان کرد: آب شهرستان های خرمشهر، آبادان، شادگان و اروندکنار به میزان بالایی پایدار شده و کار در روستاها نیز ادامه دارد.
استاندار خوزستان گفت: تا پایان سال پنج تصفیه خانه فاضلاب در شهرستان های آبادان، خرمشهر، شادگان، بندر امام و بندر ماهشهر افتتاح می شود که از آن پس فاضلاب این شهرها پس از تصفیه برای مصارف صنعتی و کشاورزی استفاده خواهد شد.
وی افزود: تصفیه خانه فاضلاب شرق اهواز آماده افتتاح است و با فاینانس تصفیه خانه غرب اهواز هم موافقت شده که به زودی مراحل کار آن آغاز می شود.
استاندار خوزستان گفت: قرار است در پنج شهر دیگر استان شامل ایذه، اندیمشک، بهبهان، شوش و بستان نیز تصفیه خانه ساخته شود.
شریعتی درخصوص بحث انتقال آب اظهار داشت: منابع آب محدود است و باید طوری از آن استفاده شود که بیشترین بهره وری را داشته باشیم که به نظر می رسد بهره وری آب در خوزستان بیشتر است.

**انتقال آب خوزستان صرفا برای شرب
وی ادامه داد: قطعا نسبت به مسائل حوزه آب حساسیت دارم اما معتقدم باید در محافل تصمیم گیری از منافع خوزستان دفاع کرد نه آنکه برای مطرح کردن و محبوبیت خود دائما آن را رسانه ای کنم.
استاندار با بیان اینکه رییس جمهوری نیز بر انتقال صرفا آب شرب از خوزستان تاکید کرده است گفت: هیچ طرح انتقال آبی در این دولت تصویب نشده است حتی طرح بهشت آباد نیز که در دولت قبل مصوب شد در این دولت اجرایی نشده است.
وی تصریح کرد: انتقال بیش از اندازه آب خوزستان رویکرد غلطی است اما نسبت دادن تمام مشکلات آبی به بحث انتقال آب هم کار اشتباهی است و طبق قاعده ما باید برای 40 درصد آورد آب رودخانه ها برنامه ریزی کنیم اما درحال حاضر یش از 70 درصد آورد آب رودخانه ها مصرف می شود.

**قطعی برق برنامه داری در خوزستان نداریم
شریعتی با اشاره به اینکه امسال خوزستان به عنوان تنها استان کشور هیچ گونه قطعی برق برنامه داری نداشته است گفت: برخی قطعی برق های موردی نیز ناشی از مشکلات فنی و سیستمی بوده است.
وی افزود: پس از رخدادهای اسفند 95 بیش از پنج هزار میلیارد ریال برای توسعه زیر ساخت های برق استان هزینه شد و امسال نیز 50 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای ایجاد زیر ساخت های برق خوزستان اختصاص یافت.
استاندار خوزستان با اشاره به اینکه زیر ساخت های برق خوزستان دچار عقب ماندگی 15 ساله بود یادآور شد: استان خوزستان به دلیل وجود منابع مهم و استراتژیک نظیر نفت و پالایشگاه، باید جزو پنج استان نخست در زیرساخت های برق باشد.
وی ادامه داد: مشکلات حوزه برق سبب بروز مشکل در سایر زیر ساخت ها نظیر آب، فاضلاب، تولید نفت، فولاد و پتروشیمی می شود و دولت وظیفه دارد وضعیت برق استان را بهبود و این عقب ماندگی ها را جبران کند.

**هزار دقیقه؛میانگین قطعی برق خوزستان در سال95
وی خاطر نشان کرد: میانگین قطعی برق خوزستان در سال 95 حدود یکهزار دقیقه بوده است این درحالیست که متوسط قطعی برق در استان خراسان رضوی 75 دقیقه می باشد و این نشان دهنده کم کاری ماست.
استاندار خوزستان گام نخست را کاهش قطعی برق در خوزستان به 300 تا 400 دقیقه عنوان کرد و گفت: این عدد باید به مراتب کاهش یابد که تحقق این امر مهم نیز به سرمایه گذاری نیاز دارد.
وی تصریح کرد: شرکت توزیع برق اهواز و حتی استان تا 2 سال پیش مرکز دیسپاچینگ ( کنترل مشکلات برقی) نداشتند اما درحال حاضر این نقیصه جبران شده است و شرکت برق منطقه ای خوزستان نیز اگرچه به این سیستم مجهز بود اما مانیتورینگ آن بسیار فرسوده بود که اکنون به روز شده است.
شریعتی در بخشی دیگر از سخنان خود یکی از نیازهای استان را ساخت نیروگاه های جدید عنوان کرد و افزود: باید وابستگی تولید برق ما به نیروگاه های برقابی به حداقل برسد.
وی گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی خوزستان دارای خط گرم تعمیر بود اما در قطعی برق های گسترده اسفند 95 هیچ گونه خط گرم تعمیری وجود نداشت که با تلاش های انجام شده درحال حاضر 40 گروه خط گرم در شرکتهای توزیع برق اهواز، توزیع برق خوزستان و خطوط انتقال نیرو فعال هستند که این امر با تامین تجهیزات مورد نیاز و آموزش های حرفه ای رخ داد.
استاندار خوزستان تاکید کرد: تا پیش از سال 95تنها سه مقره شوی در خوزستان وجود داشت اما اکنون استان بالغ بر 40 دستگاه مقره شوی دارد.
9887/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.