به گزارش خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد اروند: این تفاهمنامه را یکشنبه «مرتضی اکبری» مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران و «مرتضی بانک» دبیر شورایعالی مناطق آزاد در محل این دبیرخانه امضا کردند.
بر اساس این تفاهمنامه، محدودیتی برای ارائه تسهیلات وجود ندارد و نخستین گروه برخوردار از این وام چهاردرصدی، کارکنان دولت و کارگران و گروه دوم اصناف و سازمانهای تخصصی و حرفهای هستند.
این تسهیلات حداکثر ۲۰ میلیون تومان فقط برای هزینههای سفر در مناطق آزاد هفتگانه کشور مانند خرید بلیت، رزرو هتل، خرید از بازار و انواع تفریحات و گردشگری تعلق میگیرد.
متقاضیان این تسهیلات با مراجعه به بانک و پرداخت تضامین لازم، بهصورت انفرادی یا سازمانی میتوانند از خدمات مناطق آزاد بهرهمند شوند.
این تفاهمنامه سهساله است و در مدت اجرا، بانک قرضالحسنه مهر ایران کارتهای بانکی باقابلیت خرید از فروشگاهها و مراکز خرید مشخصشده در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را برای متقاضیان صادر خواهد کرد.
این تفاهمنامه در راستای حمایت از کالای ایرانی و توسعه صنعت گردشگری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به متقاضیانی که از سوی مجری شورایعالی معرفی شوند، ارائه میشود.
گردشگری، راهکار برونرفت از وضعیت کنونی اقتصاد
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی پیش از امضای این تفاهمنامه، ایران را کشوری گسترده با تنوع زیستمحیطی و فرهنگ و آثار متنوع و تاریخی معرفی کرد و افزود: کشور همواره مقصد گردشگران خارجی است؛ هرچند امکان دارد تحت تأثیر عواملی دچار نوسان شده اما هیچگاه از اذهان گردشگری بینالمللی خارج نشده است.
«مرتضی بانک» تصریح کرد: در شرایط کنونی اقتصاد، گردشگری عمومی، گردشگری مذهبی، گردشگری سلامت و انواع دیگر آن دارای ظرفیت بالایی است که باید آن را فعال کنیم.
وی افزود: اکنون در بخش خدمات، هتلداری و ارتباطات بینالمللی ضعفهای داریم که بخشی از آن متأثر از محدودیتهایی است که در کشورهای دیگر اعمال میشود.
مشاور رئیسجمهوری، موضوع «فرهنگ پذیرش گردشگری» را بسیار مهم دانست و افزود: باید با توسعه زیرساختها و ارتباطات بینالمللی، شاهد پذیرش شمار بیشتر گردشگر خارجی و داخلی باشیم.
وی بابیان اینکه مناطق آزاد کشور سال گذشته پذیرای ۱۳ میلیون گردشگر خارجی بود، خاطرنشان ساخت: نکته اینجاست که چرا بخش خصوصی به این ظرفیت بزرگ اقتصادی ورود نمیکند.
بانک تأکید کرد: در این شرایط کنونی اقتصاد، باید با ارائه خدمات بهتر و ایجاد رضایت برای گردشگران داخلی، تقویت تولید ملی را دنبال کنیم.
«صنعت گردشگری در کشور اکنون در بخش خدمات، سرویسها، ارتباطات بینالمللی و تبلیغات ضعفهایی دارد که متولیان امر باید توجه بیشتری به این صنعت داشته باشند.»
مشاور رئیسجمهوری بابیان اینکه باید فرهنگ پذیرش گردشگر به شکلهای مختلف در کشور نهادینه شود، افزود: فرهنگ پذیرش توریسم، خدمتی است که گردشگر از ما میخواهد؛ نه آن چیزی که ما فکر میکنیم.
بانک، توجه به ظرفیتهای بخش خصوصی در صنعت گردشگری را لازمه رشد و توسعه این صنعت در کشور دانست و افزود: با استفاده از آموزشهای مختلف و استفاده از آژانسهای گردشگری و خدمات بخش خصوصی، باید تلاش کنیم تا صنعت گردشگری را در کشور ارتقا دهیم.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد بابیان اینکه همه در دنیا براین امر واقفاند و برنامههای بسیاری را برای توسعه این صنعت بهکاربردهاند، افزود: باید شرایطی فراهم شود تا ازنظر قانون، ارائه خدمات به گردشگر بهصورت یک زنجیره کامل انجام و تلاش شود در بخش گردشگری با حمایتهای قانونی از سوی متولیان، گردشگر احساس شادی، آرامش و امنیت کند.
پرداخت ۳۰۰ هزار وام در چهارماهه امسال
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران نیز با یادآوری نامگذاری امسال به نام حمایت از کالای ایرانی، گفت: این تفاهمنامه در راستای حمایت از تولید ملی در نظر گرفتهشده و ازآنجاکه سقف تسهیلات ۲۰ میلیون تومان است به دنبال پوشش تسهیلات برای افراد بیشتری هستیم.
«مرتضی اکبری» افزود: این تسهیلات ضمن حمایت از مصرفکننده میتواند به تولیدکنندهها برای عرضه محصولات کمک کند.
وی با اعلام اینکه مسافرت به خارج در سالهای اخیر افزایشیافته است، گفت: این تفاهمنامه میتواند گردشگری در مناطق آزاد کشور را افزایش دهد و به اقتصاد کشور کمک کند.
اکبری بابیان اینکه بانکهای قرضالحسنه باید با تأمین تسهیلات خرد در خدمت تولید قرار گیرد، گفت: امید است بهزودی در بخش خدمات نیز تفاهمنامهای با مناطق آزاد در راستای اعطای تسهیلات منعقد شود.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران، ارائه تسهیلات قرضالحسنه را ویژگی اصلی این بانک برشمرد و افزود: پارسال معادل ۷۵۲ هزار فقره وام به ارزش هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان و در چهار ماه نخست امسال ۳۰۰ هزار فقره وام در بخشهای مختلف به ارزش سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پرداخت شد.
اکبری ادامه داد: این بانک تاکنون در موضوعهای مختلف مانند درمان، ازدواج، کارآفرینی و بخش تولید تسهیلاتی ارائه کرده است و اکنون در نظر دارد، تسهیلات خود را به بخش تقاضا هدایت کند زیرا بهتبع آن تولید نیز افزایش مییابد.
46