مصطفی شبه سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت : کمبود آب شیرین در رودخانه کارون و تاثیر مد دریا باعث شوری بیش از حد آب در پایین دست این رودخانه (رودخانه بهمنشیر) شده است.
وی افزود: در نشست اخیر استانداری خوزستان مصوب شد که طی دو شب و سه روز 70 میلیون مترمکعب آب از سدهای دز و گتوند رهاسازی شود تا خروجی آب از این سدها در مجموع از 300 مترمکعب به 540 مترمکعب برثانیه افزایش یابد.
شبه اضافه کرد: رهاسازی آب از پنج روز پیش آغاز شده و شوری آب در ایستگاه مارد در آبادان روبه کاهش رفته و از دیشب در حال بازگشت به شرایط عادی است.
به گفته وی، شوری آب در ایستگاه مارد از 13 هزار میکروموس در هفته های اخیر به 10 هزار میکروموس کاهش یافته و امیدواریم این روند کاهشی ادامه یابد.
وی کشت شلتوک در حوزه رودخانه کارون و وجود 10 واحد نیشکر در این حوزه را تهدیدی برای کیفیت و کمیت آب این رودخانه دانست و گفت: مصرف آب کشت و صنعت های نیشکر در حالت عادی 240 مترمکعب بر ثانیه است ولی با کاهش سهم آنها به 150 مترمکعب بر ثانیه رسیده که حجم بسیار بالایی برای شرایط خشکسالی و دشوار امسال به شمار می رود.
شبه تصریح کرد: در روزهای اخیر با قطع برق ایستگاه های برداشت آب مزارع نیشکر و اقدامات اجتماعی برای عدم برداشت آب از سوی کشاورزان مسیر، موفق شدیم یک موج آب را از خروجی سدها تا انتهای حوزه کارون عبور بدهیم که نتیجه آن کاهش تدریجی شوری در ایستگاه مارد بوده است.
وی افزود: آب شیرین به بهمنشیر در حال پمپاژ است تا کیفیت آب در ایستگاه «طره بخاح» که محل برداشت آب برای نخیلات آبادان و خرمشهر است نیز بهبود یابد.
شبه اظهار داشت: در زمان رهاسازی موجی آب، پیک دبی کارون در مقطع اهواز به 340 مترمکعب بر ثانیه رسید این در حالیست که دبی این رودخانه در شرایط عادی 120 مترمکعب بر ثانیه بوده و این دبی تا80 مترمکعب برثانیه نیز کاهش یافته است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان همچنین نسبت به کمبود آب در فصل پاییز در استان هشدار داد و تصریح کرد: رهاسازی آب از سدهای دز و کارون باعث شده است بیش از 100 میلیون مترمکعب آب، مازاد بر جریان عادی برنامه خروجی از سدها رهاسازی شود که این مساله تهدیدی برای ذخایر آبی در فصل بعد است.
بر اساس این گزارش، آورد رودخانه های استان در سال آبی جاری نسبت به آمار طولانی مدت 63 درصد و نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش داشته است. رودخانه کارون نیز با 65 درصد کاهش آبدهی مواجه است.
کاهش شدید آب کارون و نفوذ آب دریا موجب بالا رفتن شوری آب شرب در شهرهای آبادان و خرمشهر و اعتراضات مردمی در این شهرها از اواخر خرداد شده بود.
برای بهبود کیفیت آب شرب طرح آبرسانی غدیر در این شهرها تکمیل شده اما گزارش ها حاکیست شوری آب هنوز در این شهرها در حد مطلوب نیست.

9754/6002
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.