به گزارش ایرنا شهلا عموری روز یکشنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی که با حضور حسن دانایی فر مشاور معاون اول رییس جمهوری مشاور معاون اول رییس جمهوری و دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق،در استانداری خوزستان برگزار شد بیان کرد: پایانه مرزی چذابه هنوز از دستگاه ایکس ری و توسعه بارانداز برخوردار نیست در حالی که این نیاز مبرم این پایانه است.
وی بیان کرد: تعرفه در همه کمرگ ها یکسان است اما مدیریت در مرزهای خوزستان ملوک الطوایفی است.
وی گفت: میان تجار ما و تجار عراقی ارتباطی وجود ندارد و تجار ما اطلاعاتی درباره کمرگ عراق ندارند و نماینده آنها در جلسات گمرک حضور ندارد لذا جلسات یک طرفه برگزار می شود.
رییس اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به مشکلات بخش خصوصی بیان کرد: نزدیک به 10سال است از ابتدایی ترین مشکلات می نالیم اما هنوز هیچکدام حل نشده است.
عموری افزود: بزرگترین معضل فعالان خصوصی در مرز چذابه مربوط به پرداخت مالیات است؛ در مقطعی صادرات معاف از مالیات بود اما الان برای همه صادرکنندگان مالیات سنگین در نظر گرفته اند که این موضوع باید حل شود.
وی بیان کرد: بین دستگاه های اجرایی در مرز هماهنگی وجود ندارد؛ شهرداری مالک زمین ها است، گمرک مالک چیز دیگری است و پایانه و فرمانداری نیز بشکلی دیگر عمل می کنند که همین امر موجب جزیره ای عمل کردن شده است.
رییس اتاق بازرگانی اهواز نبود نظارت بر تخلیه و بارگیری، کمبود نیروی انسانی، طولانی شدن پروسه صدور برگ تردد، نبود استراحتگاه، توقفگاه خودرو، انبار سرپوشیده در مرز چذابه را از جمله مشکلات عمده این پایانه مرزی بیان کرد.
وی ادامه داد:شبعه بانک ملی نیز که در این مرز فعال بود چند ماهی است که تعطیل شده لذا خواستار فعال شدن آن هستیم.
عموری گفت: درب خروج و ورود مشترک در مرز چذابه با عراق و آسفالت نبودن 2 کیلومتر از مسیر در آن نقطه موجب مشکلات فراوانی شده که خواستار برطرف شدن این مشکل هستیم.
وی افزود: تجار خوزستان با سرمایه گذاری در این شرایط بد آب و هوایی،در  ایجاد اشتغال تاثیر دارند و اگر آنها نباشند اشتغالی نیز نیست.

** اشتغال و تولید باید با صادرات گره بخورد
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان نیز اظهار کرد: اشتغال و تولید از ابر چالش های کشور هستند مگر اینکه با صادرات گره بخورند.
علی بحرینی مقدم با تاکید بر حرکت به سمت تولیدات صادرات محور بیان کرد: خوزستان از توانمندی بسیاری برخوردار است و می توان گفت بیشترین تولیدات کشاورزی در خوزستان است و  صنایع و معادن این استان محصولات زیادی برای صادرات دارند.
وی گفت: در صادرات با وجود 2 مرز شلمچه و چذابه توفیقات خوبی داشته ایم و آمارها رشد هشت درصدی صادرات را در امسال تاکنون نشان می دهد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خوزستان بیان کرد: در سال 96 به هدف گذاریمان که هفت میلیارد دلار در صادرات بود رسیدیم.

* مشکلات عمده صادرکنندگان
مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان نیز با اشاره به عواملی که مانع اطمینان خاطر صادرکننده می شود گفت: افزایش نابهنگام تعرفه ها، پشت مرز ماندن کامیون ها و نپذیرفتن محصول، نبود امکان حمل مستقیم محصول و تخلیه و بارگیری مجدد محصول در مرز که موجب افت قیمت محصول می شود از عمده مشکلات صادرکنندگان است.
کیخسرو چنگلوایی ادامه داد: نبود ضمانت کافی برگشت پول صادرکنندگان از دیگر مشکلات آنها است؛ همچنین ایجاد تقویم صادراتی می تواند 2 طرف را ملزم به اجرای بهتر وظایف کند.
وی گفت: در سال 92 ارزش صادرات محصولات کشاورزی 373میلیون دلار گزارش شد در حالی که در سال 96بر اساس گزارش گمرک صادرات به یک میلیارد و 147میلیون دلار رسید که این افزایش نشان از ظرفیت های خوزستان دارد.
وی بیان کرد: یک و نیم میلیون تن محصولات می توانیم صادرات محصولات کشاورزی به عراق داشته باشیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: از 35هزار تن در ماه تا 175هزار تن می توانیم صادرات زراعی، باغی دامی و شیلاتی به عراق داشته باشیم.
وی گفت: اگر شرایط صادرات به عراق فراهم شود هزینه برای تولید کننده نیز کمتر می شود و می توانیم جایگاه بهتری در  حوزه صادرات کسب کنیم.
7164/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.