به گزارش ایرنا فاضلاب جاری در جوی های روباز در خیابان ها و مناطق مسکونی شهر شوش علاوه بر بوی نامطبوع و متعفن ، بهداشت و سلامت شهروندان را به خطر انداخته است.
شوش که از آن به عنوان یکی از معروف ترین شهرهای دنیای کهن نام برده می شود و زمانی پایتخت حکومت ایلام و پایتخت زمستانی پادشاهی هخامنشی بوده از نداشتن شبکه بهداشتی فاضلاب رنج می برد.
شهردار شوش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا شبکه فاضلاب این شهر را بیش از 180 هزار مترمربع جوی روباز عنوان کرد و گفت:روزانه بین 30 تا 40 تن لجن بوسیله چهار دستگاه خودرو از جوی های روباز این شهر تخلیه می شود.
یوسف زمانی اصل قدمت شبکه فاضلاب روباز شهر شوش را بین 10 تا 50 سال عنوان کرد و افزود:بعد از لایروبی جوی های فاضلاب این شهر حدود 2 هزار لیتر عملیات آهک پاشی انجام می شود.
وی بیان داشت:شهر شوش فاقد شبکه فاضلاب بهداشتی است.
مدیر امور آبفا شوش نیز به خبرنگار ایرنا گفت:در منطقه هفت هکتاری و کوی سلمان فارسی شوش خطوط انتقال فاضلاب اجرا شده و طبق برنامه تکمیل می شود.
عادل حرباوی افزود:طرح فاضلاب در خیابانهای طالقانی و امام شهر شوش به علت ممانعت میراث فرهنگی اجرا نشده است اما بزودی مناقصه اجرای فاضلاب در مناطق دیگر این شهر انجام و با مشخص شدن پیمانکار آغاز می شود.
وی گفت:برای تکمیل فاضلاب شرق جاده هفت هکتاری و کوی سلمان فارسی شوش بیش از 220 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است .
مدیر امور آب و فاضلاب شوش پیشرفت کلی طرح فاضلاب شهری در شوش را حدود 30 درصد دانست.
رئیس مرکز بهداشت شوش نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا فاضلاب تولیدی در جوامع انسانی را شامل 2 نوع فاضلاب انسانی و فاضلاب خاکستری دانست و گفت:فاضلاب انسانی شامل فضولات انسانی و بسیار آلوده و بیماری زاست که در شهر شوش در حال حاضر در چاههای جذبی دفع و در زمان های مشخصی به وسیله تانکرهای مخصوص دفع می شود.
غلامرضا میرزایی با بیان اینکه فاضلاب خاکستری شامل دفع فاضلاب آشپزخانه ،حمام و شست و شوی خانه می باشد که از طریق جوی های روباز دفع می شود افزود:با وجود اینکه آلودگی ناشی از فاضلاب خاکستری کمتر از فاضلاب انسانی است اما از آنجا که برخی خانوارها اقدام به تخلیه فاضلاب انسانی در جوی می کنند لذا این جوی های روباز فاضلاب می توانند منبع بالقوه ای برای انتقال بیماری های خطرناک روده ای و اسهالی از جمله وبا ، هپاتیت A ، اسهال خونی باشند.
میرزایی گفت:عواملی چون دمای هوا و شرایط اقلیمی و جوی از جمله خشکسالی ،عدم رعایت بهداشت مواد غذایی از جمله سالم سازی مناسب سبزیجات و میوه ها و عدم رعایت بهداشت فردی و عمومی مانند شست و شوی صحیح دست ها می تواند موجب تشدید شرایط انتقال اینگونه بیماریها شوند که پیشگیری از بروز و شیوع بیماری های روده ای و اسهالی را ضروری می کند.
رئیس مرکز بهداشت شوش اضافه کرد:پیشنهاد می شود برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های روده ای و اسهالی راه های تماس فاضلاب با انسانها از طریق دفع صحیح مدفوع و فاضلاب قطع شود،در صورت عدم امکان سرپوشیده کردن جدول های روباز برای نامساعد کردن شرایط رشد میکروب ها و از بین بردن آنها لایروبی و آهک پاشی انجام شود،بهداشت فردی ،بهداشت آب و مواد غذایی به ویژه شست و شوی مستمر و صحیح دست ها رعایت شود.
وی گفت:خوشبختانه تاکنون موردی از شیوع بیماری های اسهال ناشی از دفع غیر بهداشتی فاضلاب در سطح شهرستان شوش گزارش نشده است.
از 210 هزار نفر جمعیت شهرستان شوش بیش از 80 هزار نفر آن در شهر شوش سکونت دارند.
شوش نوروز امسال میزبان بیش از 2 میلیون مسافر و گردشگر از نقاط مختلف کشور بوده است.
6068/7280
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.