دکتر فاطمه حیدری چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس مطالعات انجام شده حذف وعده صبحانه یکی از دلایل اصلی چاقی کودکان و بزرگسالان است.
وی گفت: بسیاری از کودکان به دلایل مختلف همچون کم خوابی، دیر شام خوردن یا مصرف شام پرکالری، صبحانه تکراری و غیره دچار بی اشتهایی در هنگام صبح هستند و والدین به ناچار تنقلات رنگارنگ را جایگزین صبحانه اصلی کودکان خود می کنند.

** مصرف تنقلات اثرات نامطلوب ذهنی به دنبال دارد
حیدری ادامه داد: بسیاری از این تنقلات نه تنها مواد مورد نیاز بدن کودک را تامین نمی کند بلکه در دراز مدت اثرات نامطلوب جسمی، رشدی و ذهنی برجای می گذارد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: به طور کلی، کودکانی که صبحانه کامل می‌خورند، تمرکز و انرژی بیشتری دارند و بیشتر این کودکان از قدرت یادگیری بالاتری برخوردارند و موفق به کسب نمرات بهتر در مدرسه می شوند.
وی با اشاره به اینکه دانش آموزان باید در طول ساعات درس، سطح قند خونی مناسبی داشته باشند اضافه کرد: صبحانه خوب می تواند بر تنظیم سطح قند خون، کاهش احساس خستگی دانش آموز سر کلاس و افزایش قدرت یادگیری و تمرکز تاثیرگذار باشد.
حیدری گفت: وعده صبحانه باید مقدار انرژی کافی در اختیار کودک قرار دهد و بخشی از مواد مغذی روزانه مورد نیاز کودک را در اختیار او قرار دهد برای این منظور توصیه می شود حتما در صبحانه آنها غلات گنجانده شود.

** نان سبوس دار از بهترین گزینه ها برای صبحانه کودکان
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: وجود نان به ویژه از نوع سبوس دار یکی از بهترین گزینه ها در گنجاندن صبحانه بچه هاست.
وی گفت:چون کودکان و نوجوانان در سنین رشد هستند و باید در وعده های مختلف غذایی آنها پروتیین کافی وجود داشته باشد، پنیر می تواند سهمی از پروتیین مورد نیاز بدن آنها را در صبحانه تامین کند.
حیدری افزود:در کنار آن مصرف مواردی مانند مغز گردو می تواند تا بخش دیگری از نیازهای تغذیه ای کودکان نظیر اسیدهای چرب ضروری امگا سه را تامین کند.

** تخم مرغ منبع غنی از پروتیین
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: تخم مرغ نیز به عنوان منبع غنی از پروتیین و چربی مفید یکی از گزینه های مفید در وعده صبحانه است که خوردن آن به صورت ترجیحی به صورت آبپز توصیه می شود تا منجر به دریافت کالری بیشتر نشود.
وی اضافه کرد: کودکان نسبت به بزرگسالان نیازهای تغذیه ای متفاوتی دارند به همین دلیل توصیه می شود سه تا چهار بار در هفته و هر بار یک عدد تخم مرغ مصرف شود.
حیدری بیان کرد: یکی دیگر از گروه های غذایی که مصرف آن در وعده صبحانه هم در کودکان و هم در بزرگسالان توصیه می شود گروه میوه ها و سبزی هاست.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: این گروه های غذایی علاوه بر دارا بودن ویتامین ها و مواد معدنی، حاوی فیبر غذایی بالایی هستند که به افزایش حس سیری در طول روز کمک می کنند و همچنین موجب عملکرد بهتر دستگاه گوارش می شوند؛ پس باید در وعده صبحانه مواد غذایی همچون گوجه، خیار و زیتون (در حد اعتدال) نیز گنجانده شود.

** عادات غذایی در دوران کودکی شکل می گیرد
وی بیان کرد: بسیاری از عادات و الگوهای غذایی در دوران کودکی شکل می گیرد و تا بزرگسالی ادامه می یابد و کودکان بیشتر عادات غذایی بزرگترها و والدین خود را تقلید می کنند.
حیدری ادامه داد: شکل گیری عادات غذایی صحیح در کودکان و ارایه آموزش صحیح در این دوران نقش مهمی در شیوه زندگی و وضعیت سلامتی کودک در سال های بعدی عمر دارد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: در این راستا، والدین علاوه بر اصلاح رفتارهای غذایی خود از همان ابتدای دوران کودکی باید سعی کنند کودکان خود را به انتخاب های غذایی سالم عادت دهند زیرا تغییر ذایقه در سال های بعد بسیار دشوار خواهد بود.
وی افزود: البته برای تغییر ذایقه در سنین نوجوانی نیز می توان از برخی تکنیک های رفتاری خاص متخصصان علوم رفتاری استفاده کرد.

** خوراکی های کم شیرین در صبحانه بچه ها گنجانده شود
حیدری ادامه داد: گنجاندن خوراکی های کم شیرین در صبحانه بچه ها و کم کردن تدریجی مصرف قند و شکر می تواند در اصلاح عادات غذایی آنها موثر باشد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: بچه ها آرام آرام به خوردن مواد سالم به جای کیک و شیرینی عادت می کنند.
وی گفت: مصرف مواد شیرین نه تنها حس سیری کوتاه مدتی به کودک می دهد، بلکه ذایقه کودک نیز به غذاهای ناسالم عادت می دهد و زمینه ساز مشکلات اضافه وزن و چاقی در آینده می شود.
3004/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.