در آستانه تعطیلات مدارس و دانشگاهها، موضوع اوقات فراغت آینده سازان کشور و غنی سازی این اوقات به یکی از مهمترین اولویت های خانواده ها و متولیان تعلیم و تربیت کشور تبدیل شده است.
به درستی انتظار می رود که خانواده ها با برنامه ریزی صحیح و یا استفاده از برنامه سازمان‌های متولی غنی سازی اوقات فراغت، فرزندان خود را در بهره برداری مفید از تعطیلات تابستانی یاری دهند.
چرا که ویژگیهای ذاتی جوانان، همچون داشتن توان و انرژی زیاد، کنجکاوی، نوگرائی، تنوع طلبی و مانند ‌آن اگر مورد توجه قرار گیرند و با آمیختن به اخلاق و سخت کوشی در مسیرهای صحیح به کار گرفته شوند، افتخارآفرین و آینده ساز خواهند شد و اگر مورد بی توجهی قرار گرفته و رها شوند، معمولا جز شکست و انحراف و ننگ، حاصلی برای خانواده و جامعه نخواهند داشت.
این نکته نیز قابل توجه است که قشر پرتحرک و تنوع‌طلب جوان که یک سال تحصیلی را با تمرکز خسته‌کننده بر برنامه درسی به پایان می برد و تقریبا 9 ماه از سال را یکسره به یادگیری و پرسش و پاسخ می‌گذراند، بیشتر تمایل دارد تعطیلات تابستان را به گونه ای دیگر بگذراند و اگر قرار بر افزایش مهارت‌ها و توانائی‌ها باشد، دوست دارد یادگیری را طی برنامه‌های تفریحی و متنوع، به اشکالی دیگر حتی همراه با برخی ریاضت ها، ادامه دهد.
به عنوان مثال همچنان که دیده شده، بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان که از شرکت در کلاس های معمول درسی تابستانی ابا دارند، شرکت در اردوهایی با برنامه‌های آموزشی و انضباطی سخت و سازنده را با اشتیاق می‌پذیرند و در این اردوها به مهارت‌هایی دست می‌یابند که بر بسیاری از آموزش‌های نظری ارائه شده در کلاس های معمول برتری دارند.
جمع آوری و تجزیه و تحلیل تجربیات موفق این چنین برنامه‌ها و به‌کارگیری مناسب‌ آنها می‌تواند بهره‌وری سرمایه‌گذاری‌های انجام شده برای پر کردن اوقات فراغت جوانان را افزایش دهد.
از جمله سازمانهایی که سالها است، در زمینه غنی سازی اوقات فراغت جوانان فعال شده و توفیقات چشمگیری نیز در این زمینه داشته، سازمان بسیج سازندگی کشور است که در قالب اردوهای جهادی، صدها هزار نفر از جوانان داوطلب را برای حضور در نقاط محروم و عرضه خدمات فرهنگی، عمرانی، آموزشی و مانند آن جذب کرده است.
این سازمان علاوه بر غنی سازی اوقات فراغت این جوانان به بهترین شکل ممکن، به رفع محرومیتها، توسعه فرهنگ ایثار و جهاد و پرورش مدیران آینده نظام اسلامی و مانند آن پرداخته است.
حوزه عملیات بسیج سازندگی، مناطق محروم و مکانهایی است که معمولا جذابیت چندانی برای حضور پیمانکاران و حتی بسیاری از دستگاههای اجرایی ندارد و طبیعی است که حضور جوانان در اردوهای بسیج، بتواند مهارتهای حرفه ای و اجتماعی آنان را افزایش دهد، آنان را با نیازهای هموطنان مناطق کمتر برخوردار آشنا کند، بر تعهدشان نسبت به آبادانی کشور بیافزاید و به ساختن نسلی خدمتگذار و کم توقع منجر گردد.
بنابراین پیشنهاد می شود که جوانان با انتخاب اردوهای جهادی غنی ترین اوقات فراغت خود را در تابستان امسال تجربه کنند.
3004/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.