به گزارش ایرنا احمد جمالی در نشست سرمایه گذاری خوزستان در محل اداره کل امور اقتصادی و دارایی در اهواز بیان کرد: برای این میزان فاینانس طرح به سرمایه گذار معرفی نشده و در واقع طرح و یا پروژه ای وجود ندارد.
وی گفت: عوامل زیادی باعث شده که برای این میزان فاینانس پروژه ای تعریف نشود که از جمله می توان به نبود طرح اولویت دار، وجود طرح هایی که قابلیت اجرایی ندارد و یا طرح هایی که نتوانسته بانک عامل آن را تایید و انتخاب کند، اشاره کرد.
جمالی بیان کرد: در دو سال گذشته با توجه به فضای بین المللی که ایجاد شده بود، مقوله تامین منابع مالی مورد توجه قرار گرفت و نتیجه خوبی داشت.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران گفت: در حوزه سرمایه گذاری خارجی به غیر از چهار استان ، بقیه استان ها پذیرای سرمایه گذار خارجی در بخش های مختلف اقتصادی بودند، همچنین در حوزه انرژی پاک بیشترین مجوز صادر شد.
جمالی ادامه داد: پارسال 30 میلیارد دلار قرارداد تامین مالی امضا شد که از مجموع این 30 میلیارد دلار، برای مبلغ 12 میلیارد دلار پروژه معرفی شد که استان خوزستان نیز جزو آن بود اما از همه ظرفیت موجود استفاده لازم نشد.
وی افزود: نبود پروژه های مناسب باعث می شود که ما نتوانیم از فرصت های حاصل شده برای کشور به نحو مناسبی استفاده کنیم.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری خارجی سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران گفت: در بحث فاینانس و سرمایه گذاری خارجی یکی از مشکلات کلیدی این است که طرح های مناسبی که قابلیت پذیرش توسط سرمایه گذاران بالقوه یا تامین کنندگان خارجی باشند را نداشتیم.
وی افزود: در فرصت های سرمایه گذاری اگر مطالعات لازم انجام شود امکان اولویت بندی، دسته بندی و انتخاب بهینه، آسان تر و بهتر انجام می شود؛ بعضی از استان ها به جای متمرکز شدن به تعداد محدودی از فرصت ها و تبدیل آنها به طرح، دچار انباشتگیِ داده، شدند و کمک کردن ما را سخت کردند.
جمالی بیان کرد: همکاری ما بر اساس شرح وظایف در حوزه شناسایی و بررسی فاینانس و سرمایه گذاری در صورتی است که فرصت ها را محدود و در قالب بخش ها اولویت بندی کنیم.
وی گفت:در برنامه ششم توسعه، فرصت های سرمایه گذاری در منطقه آزاد اروند در خوزستان را داشتیم که تاکنون کار خاصی در این بخش صورت نگرفته است.
وی افزود: برای سرمایه گذاری در خوزستان ایده و طرح هایی وجود داشته اما تیمی از این استان برای استفاده از این فرصت ها وجود نداشته است.
جمالی در خصوص راهکارهای جذب سرمایه گذار گفت: مشوق ها و ابزارهای تشویقی و همچنین هماهنگی با فرمانداران، ائمه جمعه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی تا بخشدار در جذب سرمایه گذار بسیار مهم هستند و برای این کار به ویژه مراکز خدمات سرمایه گذاری در استان ها باید مورد توجه بیشتر قرار گیرند.
معاون امور اقتصادی استانداری خوزستان نیز گفت: خوزستان سرزمین فرصت ها و موقعیت ها است که به لحاظ تنوع اقتصادی باعث شده فضا برای سرمایه گذاری مهیا شود.
علی بحرینی بیان کرد: پارسال از 2 پایانه شلمچه و چذابه 1.9 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی به عراق انجام ، و فرصت های بیشماری را برای سرمایه گذاری فراهم کرده است.
وی افزود: پارسال در زمینه پتروشیمی بالغ بر هفت میلیارد دلار در منطقه ویژه اقتصادی بندر ماهشهر صادرات انجام شد.
معاون امور اقتصادی استانداری خوزستان اضافه کرد: اعتقاد داریم اقتصاد کشور متاثر از اقتصاد خوزستان است و می طلبد به نفع این استان در راستای برنامه ریزی و اهدافی که در اقتصاد مقاومتی ترسیم شده در بهبود وضعیت معشیت خوزستان و کشور استفاده شود.
بحرینی با بیان اینکهدر بحث بهبود فضای کسب و کار سعی شده با تسهیل روند سرمایه گذاری و کوتاه کردن این فرآیندها اقدامات زیرساختی صورت گیرد گفت:سامانه ای با نام پیشرفت فیزیکی پروژه های سرمایه گذاری طراحی کردیم که پروژه ها در آن رصد می شوند و گزارش گیری صورت می گیرد و در این سامانه 190 پروژه در حال اجرا در حال رصد است.
7158/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.