به گزارش ایرنا آیت الله سید محمدعلی موسوی جزایری شامگاه یکشنبه در آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه قرآن و عترت که به مناسبت ماه مبارک رمضان در موزه هنرهای معاصر اهواز برپا شد با اشاره به چگونگی نزول قرآن اظهار داشت: در سال های حیات پیامبر اکرم (ص) آیات قرآن به تدریج بر ایشان نازل شد.
وی با اشاره به این که نوع نزول آیات بر اساس تفسیر آیت الله طباطبایی دفعی است بیان کرد: اهمیت و شرافت ماه رمضان به خاطر نزول قرآن است و برای همین نام بهار قرآن را برای این ماه مبارک برگزیده اند.
نماینده ولی فقیه در خوزستان با اشاره به دلایل نام گذاری بهار بر ماه رمضان ادامه داد: در زمستان خورشید از زمین دور است و زمین افسرده است برای همین طراوتی ندارد چرا که انرژی به آن نمی رسد اما در بهار خورشید در بهترین موقعیت نسبت به زمین قرار دارد و نور کافی را به زمین می رساند برای همین همه کائنات در این فصل تازه می شوند.

*** جامعه خوزستان در خدمت قرآن
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: سال گذشته استقبالی که از نمایشگاه قرآن به عمل آمد مایه شگفتی بود که نشان می‌دهد خوزستان استانی قرآنی، ولایی و آسمانی است.
محمد جوروند افزود: وجود حافظان، قاریان، مفسران، مبلغان قرآن و پژوهشگران قرآنی در خوزستان نشان از این است که جامعه خوزستان در خدمت قرآن بوده و هست و حتی پیروزی ما در هشت سال دفاع مقدس نشان از پیوند ناگسستنی ما با قرآن دارد.
وی با بیان این که 80 غرفه در این نمایشگاه فعال است گفت: نمایشگاه قرآن در زمینه های مختلف علوم قرآنی از جمله کتاب، سخت افزار، نرم افزار و تولیدات مختلف راه اندازی شده است و امید است مانند سال گذشته با استقبال خوبی روبرو شویم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به برنامه های نمایشگاه قرآن گفت: در این نمایشگاه، برنامه های مختلفی در حوزه شعر قرآنی، تواشیح، فعالیت های مذهبی و قرآنی، و مصاحبه هایی در حوزه علوم قرآنی خواهیم داشت و در کنار این نمایشگاه، برنامه هایی از فرهنگ قومی استان برای مردم به نمایش در می آید.
دبیر دواردهمین نمایشگاه قرآن گفت: دراین دوره از نمایشگاه عترت و قرآن سعی شده که همه اعضای یک خانواده وقتی در نمایشگاه حضور پیدا می کنند رضایت داشته باشند.
سید کریم موسوی توضیح داد: چیزی که در این دوره از نمایشگاه در ذهن ما بوده آمیزه ای از هنر، علم، دانش، سازهای اجتماعی و کارهای فرهنگی در کنار هم است.
وی افزود: تفاوتهایی که این دوره از نمایشگاه نسبت به سال گذشته دارد تعداد ناشران، کیفیت ناشران و تعداد کتابهای آن است که به نسبت سال گذشته افزایش داشته است و تفاوت اصلی این بوده که امسال فقط از ظرفیت های استان استفاده کردیم و خیلی کم از استانهای دیگر استفاده شده است.
دبیر نمایشگاه قرآن و عترت توضیح داد: امسال با کمک شهرداری اهواز طرح تعویض کتابهای قدیمی قرآن در نمایشگاه وجود دارد و بن خرید کتاب به میزان 20 درصد در این نمایشگاه توزیع خواهد شد.

***نمایشگاه قرآن امسال مبتنی بر فرهنگی بومی است
فرماندار اهواز نیز در حاشیه این نمایشگاه در جمع خبرنگاران گفت: نمایشگاه امسال نسبت به پارسال از نظر کمی و کیفی شرایط بهتری دارد و کارهای بیشتری انجام شده است.
نبی الله خون میرزایی توضیح داد: امسال در این نمایشگاه اقدامات بدیع و نویی صورت گرفته که زیبا و امیدوار کننده، مبتنی بر فرهنگ بومی و محلی و همچنین برگرفته از قرآن و عترت است.
وی بیان کرد: برگزاری چنین نمایشگاهی نوید دهنده این است که در حوزه های مختلف می توان به صنایع استان تکیه کرد زیرا جهت گیری درستی داشته و ما را بیشتر امیدوار می کند که صنایع برگرفته از فرهنگ استانی می توانند جایگزین بسیاری از فرهنگ مصرفی ما در حوزه های مختلف باشند.
فرماندار اهواز تصریح کرد: قومیت ها از ظرفیت های استان هستند و وجود آن ها در کنار هم ایران را به لحاظ فرهنگی و جغرافیایی می سازد.
به گزارش ایرنا نمایشگاه قرآن و عترت خوزستان از امروز تا هشت خرداد 97 در موزه هنرهای معاصر اهواز برپا است.
7164/6064
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.