علی بیت الهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در اهواز با بیان این که سیستم منسجمی در بحث دستگاه های هشدار زلزله در پایتخت و کشور وجود ندارد، اظهار کرد: چندین دستگاه هشدار سریع زلزله در کشور وجود دارد که تنها یک سیستم آن در تهران نصب شده است.
وی درخصوص این دستگاه که توانایی تشخیص بزرگی زلزله را چند ثانیه پیش از وقوع آن دارد، افزود:نصب چنین سیستمی 400 میلیارد ریال هزینه دارد که در مقابل هزینه های ساخت ساختمان های شهری رقم ناچیزی است.
دبیر کار گروه ملی زلزله با اشاره به مقاومت اندک ایران در برابر رخدادهای طبیعی در مقایسه با دیگر نقاط جهان افزود: ایران جزو ١٠ کشور و تهران جزو سه شهر نخست خطرپذیر جهان از لحاظ زلزله است که این امر نشان از تاب آوری پایین و آسیب پذیری ایران در برابر مخاطرات است.
وی در خصوص آمادگی مردم ایران در برابر مخاطرات طبیعی گفت: تجربیات مناطق زلزله زده ای مانند کرمان و کرمانشاه نشان داده درصد زیادی از مردم کشور نیاز به آموزش های بیشتری در برابر حوادث طبیعی دارند.
بیت الهی در مورد وجود گسل ها در مناطق پر خطر از جمله خوزستان یادآور شد: گسل ها باید تعیین موقعیت شده و اقدامات و تمهیدات مهندسی لازم برای کاهش مخاطرات آن ها صورت گیرد.
دبیر کارگروه ملی زلزله در خصوص زلزله خیز بودن برخی مناطق مانند شمال خوزستان و لزوم احیای بافت فرسوده در این نقاط بیان کرد: سال آینده سال نگرش جدی به بحث بافت فرسوده کشور است بنابراین مسئولان استان باید از این فرصت دولت استفاده کرده و مناطق بافت فرسوده شهری را اعلام کرده تا در اولویت بهسازی و مقاوم سازی قرار گیرند.
وی ادامه داد: در خوزستان، مناطقی که به ارتفاعات شرقی متصل هستند، بر روی گسل بوده و زلزله خیز هستند بنابراین مهم ترین کار این است که این نقاط را معرفی کرده و سپس در صدد رفع مخاطرات ناشی از آن برآییم.
بیت الهی با بیان این که ایران با خطر گسل نهان روبرو است، گفت: گاهی زلزله ای رخ می دهد(مانند ازگله) که هیج نشانه ای از فعال بودن گسل آن وجود ندارد که این امر نشان از وقوع زلزله به دلیل حرکت گسل نهان آن منطقه دارد.
وی توضیح داد: در گسل سطحی، جابجایی و بریدگی زمین دیده می شود ولی گسل های نهان در گذر تاریخ توسط خاک های ضخیمی که با سیلاب ها و بارندگی ها آورده شده اند، پر شده و بنابراین قابل دیدن نیستند.
دبیر کارگروه ملی زلزله یادآور شد: گسلهای نهان زیادی در ایران وجود دارد که کشور را در معرض خطر قرار می دهند بنابراین باید با اقدامات و آموزش های لازم در برابر این گسل ها تجهیز شد.
بیت الهی زلزله را ذات فلات ایران دانست و گفت: زلزله نبض تپنده کره زمین و لازمه پویایی آن است و همواره وجود دارد بنابراین ایرانی ها باید فرهنگ زندگی با زلزله را یاد بگیرند.
دبیر کارگروه ملی زلزله تصریح کرد: در ساخت و سازها و در حین بروز بحران ها، مردم، مهندسان و مسئولان باید رفتار متناسب با این بحران ها را فرا گیرند.
6064
خبرنگار: سپیده اسکندری** انتشار: محسن بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.