استاندار خوزستان با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در کشور، گفت: برای تامین هزینه‌ ها دولت باید به دنبال منابع درآمدی جدید باشد چرا که منابع موجود برای تامین هزینه‌ ها کافی نیستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، غلامرضا شریعتی در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در کشور، اظهار کرد: مشکلات اقتصادی واقعیتی است که وجود دارد. به طور مثال تأمین اجتماعی 10 ماه است که به من بدهکار است. یا شرکت مناطق نفت خیز جنوب نیز حدود 2400 میلیارد تومان بدهکاری دارد.

وی افزود: در یک مقطع در کشور درآمد‌ها رشد پیدا کردند و ما به جای برنامه‌ریزی و سوق دادن این درآمد‌ها به سمت سرمایه‌گذاری، توسعه اشتغال و ... موجب شدیم هزینه های کشور افزایش پیدا کنند، با این حال، رفاه ایجاد نکردیم.

استاندار خوزستان ادامه داد: کسی که امروز حقوق می‌گیرد، احساس رفاهی بیش از 15 سال پیش ندارد. شاید حتی کمتر احساس رفاه کند. در نهایت درآمد های کشور پایین آمدند. اما هزینه ها هم چنان بالا باقی مانده است. کشور واقعا نیاز دارد که منابع جدیدی تعریف کند تا شرایط تغییر کند.

شریعتی تصریح کرد: دولت نیز به دنبال تعریف منابع جدید است. به طور مثال در حوزه نفت قرار است تولید نفت از چهار میلیون بشکه به شش میلیون بشکه و پس از آن به هشت میلیون بشکه برسد. رساندن تولید نفت از چهار میلیون بشکه به شش میلیون بشکه، ظرف دو یا سه سال بر اساس نظر کارشناسان قابل دستیابی است. اما رساندن آن به هشت میلیون بشکه کار مشکلی به نظر می آید. وزارت نفت طرحی دارد تا در سال های ۹۷ و ۹۸، پنج میلیارد دلار اوراق ارزی خریداری و برای توسعه مخازن سرمایه گذاری کند.

وی ادامه داد: 90 درصد آن به مناطق نفت خیز جنوب و غرب کارون اختصاص دارد و موجب می شود ظرفیت تولید در آن ها یک میلیون بشکه افزایش پیدا کند. کار های این طرح در حال اتمام است و از سال آینده اجرای آن آغاز می شود.

در این جلسه هم چنین سیدعلی بحرینی مقدم، معاون امور اقتصادی استاندار خوزستان، با اشاره به اعتراض اصناف به نصب نیوجرسی در مقابل برخی مغازه ها از سوی شهرداری گفت: خوزستان به‌رغم پتانسیل‌ها و ظرفیت هایی که دارد در بحث بیکاری دچار چالش است. میانگین نرخ بیکاری ما از کشور بالاتر است. ما تمام منابع استان را بسیج کرده‌ایم که بتوانیم با رونق فضای کسب و کار و سهولت بازار کسب و کار، رونقی را در بحث اشتغالزایی استان ایجاد کنیم.

وی افزود: واقعیت این است که شهرداری در شرایط بسیار حادی است. اداره کردن کلانشهر اهواز کار آسانی نیست. عمده درآمد‌های شهرداری از حوزه ساخت و ساز است و با بحث رکود ساخت و ساز می بینید که منابع مالی شهرداری ها بیشتر به سمت عوارض سوق پیدا کرده است که این مسأله به دلیل رونق بازار، یک چرخه باطل ایجاد کرده است.

معاون امور اقتصادی استاندار خوزستان گفت: از اصناف می‌خواهم وصول مطالبات شهرداری را پیگیری کنند یا کمیته‌ای تشکیل شود و شرایطی را اعمال کند که این مطالبات به صورت اقساط در اختیار شهرداری قرار بگیرند. در حال حاضر، همه در کشور تحت فشار هستند و باید سعی کنیم مسائل و مشکلات شهرداری را به حداقل برسانیم.

بحرینی مقدم با اشاره به مشکلات ایمنی برخی ساختمان‌ها در شهر تصریح کرد: در این خصوص از اتحادیه‌ها، اصناف، اتاق بازرگانی و ... می خواهم به هیچ وجه کوتاه نیایند. چرا که ممکن است اتفاقات تلخی در استان به دلیل ایمن نبودن ساختمان ها رخ دهد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.